un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost să văd primul Airbus A321 al Wizz Air ajuns la București

20 May 2016  ·

TURISM  ·

16 comentarii

Ieri primul Airbus A321 alocat de către Wizz Air bazei Otopeni a ajuns în România, aterizând cu o ceremonie specială pentru prima oară pe aeroportul ce-i va fi casă. Am fost acolo să-l văd, chiar pe pista aeroportului, și iată-l mai jos în imagini:

Aeronava A321ceo prezentă, înregistrată HA-LXA și fabricată în noiembrie 2015, poate transporta 230 de pasageri într-o configurație cu 39 de rânduri și are un echipaj de 7 persoane. Are 44,5 metri lungime și o lățime de 35,8 metri. Va fi utilizată, s-a zis acum ceva vreme la altă conferință de presă, pe rutele cele mai aglomerate, pentru a transporta mai mulți pasageri.

Wizz Air a anunțat și o nouă rută din București către Tenerife. Începe din 2 noiembrie cu prețuri de la 229 lei în sus, o găsiți deja pe wizzair.com. Wizz Air a transportat aproape 24 de milioane de pasageri în România, din care 12,4 milioane doar din București. Cea mai populară rută este București-Londra, cu peste 1,4 milioane de pasageri transportați, deși în total Wizz Air are din România 116 rute spre 18 țări.

“Cheile” avionului au fost înmânate Andreei Lițescu, comandant Wizz Air și pilot pentru această companie încă din 2011. Andreea Lițescu este deja celebră, un fel de imagine neoficială a Wizz Air în România, nu-i prima oară când o vede lumea. Asta nu a scutit-o ca prima întrebare pusă de un reporter bătrân să fie “un avion atât de mare și o femeie atât de mică… cum vă descurcați?”. Nu-i prima oară când văd situația aceasta, oamenii se miră că o femeie pilotează un avion de parcă ar fi interzis. Probabil că a doua întrebare este “dar are și mașină de spălat rufe în cockpit sau ce v-a făcut să intrați acolo?”

 

    16 comentarii

  1. Nu e nicio problema ca femeile sa piloteze avioane. Manevrele in parcare le face oricum masinuta aia care tracteaza avionul. E OK.

      (Citează)

  2. “si? ce va faceti daca trebuie sa-l parcati lateral?”

      (Citează)

  3. da’ chiar, cum e cu “cheile” de la avion ? e măcar vreo cheie de la ceva, de la ușa cabinei, de la ușa veceului, de la orice?

      (Citează)

  4. Spatiul la picioare pare la fel de mic ca la celelalte avioane ale lor.

    In alta ordine de idei, admirati acum mirosul de “nou” ca dupa aia va persista doar cel de ceapa si muraturi

      (Citează)

  5. puteau sa aduca si ei o scara care nu era ruginita.

      (Citează)

  6. era buna o ruta cu Malaga dar si Tenerife e OK pentru timeshare sau altceva decat capsuni

      (Citează)

  7. Ai prea mult timp liber
    2. Sa vezi distractie cand cedeaza sistemul hidraulic si trebuie controlat din muschi aparatul.

      (Citează)

  8. “CEO” sau NEO?

      (Citează)

  9. Abia astept sa aplaud la aterizare.

      (Citează)

  10. piscoturi, marca Radu !

      (Citează)

  11. Dacă cedează sistemul hidraulic la astea mari, ghinion, că nu au cabluri de rezervă legate direct între manșă și suprafețe, forțele ar fi prea mari pt un om.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus