un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un maraton la care mă pricep: bingingul

15 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Ați văzut că în România se organizează tot mai multe maratonuri? Eu mă simt rușinat când văd că unii aleargă 5 km și fac din asta să pară ceva la fel de lejer precum mersul până la magazin după niște lapte și o pâine, dar deja este plin feedul meu de oameni ce aleargă semimaratonul sau chiar toată distanța.

Din fericire, în România se organizează tot mai multe maratonuri și pentru cei ca mine, mai leneși. Mă refer la maratonurile “alergate” în fața televizorului, sau binging, când te uiți de dimineață și până seara la seriale sau filme. Bănuiesc că ați făcut și voi asta, nu?

Poate este un weekend leneș, când nu aveți chef de nimic, și ziceți “hai să ne uităm la…” și un film duce la celălalt. Poate este un sezon întreg dintr-un serial mișto, descoperit abia acum.

Noi am început cândva cu serii celebre de filme. Matilda nu văzuse niciodată Indiana Jones și nici Star Wars (da, nu știu cum a trăit până acum așa).

“-Păi și cum înțelegi toate glumele cu pus săculețul de nisip în locul statuii de aur?”
“-Ce săculeț, ce aur?”
“-Dar cele cu aceștia nu sunt droizii pe care-i cauți?”
“-Ce să caut?”
“-Nici măcar pe cele cu ăla negru care respira greu…?”
“-Pe aia o știu, e din Stăpânul Inelelor!”
*zgomot de inimă ruptă

Și am stat și ne-am uitat la ele, în ordinea care trebuie. Am răs de ce mânca Indiana Jones, am lăsat felia de pizza din mână când Obi-Wan a predat sabia, în semn de respect pentru ultimul Jedi, am spus amândoi “it’s a trap” alături de cAkbar. De atunci am marea plăcere, de câte ori apare un meme sau o glumă legată de aceste serii de filme, să-i spun “vezi? Acum le înțelegi și tu!”

feat_star_trek_beyond

Și mai recent, după ce Matilda a citit toată seria Game of Thrones (după ce am lămurit-o că nu are rost să aștepte întâi toate volumele, că vom avea nepoți până atunci), ne-am uitat și la întreg serialul. A durat 4 seri și apoi un weekend întreg (noroc cu HBO GO că sunt toate la rând acolo), două pizza, un platou de sushi și o sticlă de vin, iar la final am dezbătut ce era în carte, ce nu și ce se va întâmpla în viitor.

Bingingul și streamingul video on demand merg bine mână în mână, sunt mereu lucruri de descoperit pe acolo (cum a fost cu serialul Riposta – Strike Back, v-am mai zis și despre el), iar eu sunt chiar curios ce descopăr acum de Paști, când planul este să mănânc și să mă uit la televizor.

Revin cu niște detalii de context luni.

    17 comentarii

  1. doar o sticla de vin in 4 seri? dezamagitor :D

      (Citează)

  2. Apropo de alergat:
    Eu am inceput sa alerg acum cativa ani, primele luni ma sufocam dupa 1 km si ceva.
    Dupa aia simteam progresul, acum alerg 8 km fara probleme (in 40 minute).
    Ajuta atat fizicul cat si psihicul. Orice zi proasta devine o zi buna dupa un alergat.
    In ultimii ani, a devenit un trend, se observa asta pentru ca se gasesc echipamente de alergat si la H&M.

      (Citează)

  3. Incerc sa fac asta cu noul sezon Game of Thrones !

    Astepta 2 luni iar apoi intr-un weekend am sa-l vad pe tot , impreuna cu pizza, kfc, cips cu cheese deep si bere ! Its gonna be so good !

      (Citează)

  4. Trebuie sa o iei incet. Alergi timp de o saptamana in fiecare zi cate un kilometru, apoi in alta, maresti la doi kilometri si tot asa.

      (Citează)

  5. Eu cred ca nu ti-ar strica 1k pe seara, si-asa ai cam inceput sa faci burta :))

      (Citează)

  6. Incetul cu incetul!

      (Citează)

  7. lipseste link-ul profitshare la o canapea comfortabila si/sau extensibila

    problema la maratoane de sezoane intregi de seriale este ca vei sesiza un “patern” al actiunii care se repeta si poate deveni monoton la un moment. (gen Suits, in care toata actiunea se poate petrece pe 2 mp)

    iar la filme, daca vezi mai mult de 3 (consecutiv)… te as provoca sa incepi sa povestesti pe primul sa vezi ce “multe” detalii ai retinut… plus ca amortesti daca stai 3 x 90 de minute in acelasi loc

    ps. netflix and chill ftw

      (Citează)

  8. Pentru ce este poza din Star Trek ?

      (Citează)

  9. Deci luni se intampla activarea care i-a motivat pe (mai) toti bloggerii sa faca binging? :)

      (Citează)

  10. la mine nu merge cu marathoanele, ci o iau usurel:
    -vara alerg 2-4km serile
    -iarna servesc 2- 4 episoade de Star Trek voyager

      (Citează)

  11. bucurati-va cat mai puteti. dupa primul copil, se cam termina cu smecheria. nu ca ar fi ceva rau.

      (Citează)

  12. Deci… Vodafone…
    Destul de mare campania … de scriu ..mai toti de ea…

      (Citează)

  13. M-am cam speriat cand am citit prima oara. M-am gandit ca ai renuntat la Google si ai trecut la Bing, ca motor de cautare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus