un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Omul potrivit la locul potrivit

22 Apr 2016  ·

AUTO  ·

4 comentarii

Cătălin Drulă făcea parte din Asociația Pro Infrastructura, un grup care supraveghea și milita pentru un sistem de transport mai bun în România. Le-ați văzut munca, ei mai filmau din drone stadiul lucrărilor pe diverse tronsoane de autostradă și arătau diverse măgării făcute de autorități pe acolo.

Eu am auzit de el când a fost invitat la Cotroceni de președintele Iohannis, în noiembrie, la celebra întâlnire cu “societatea civilă”. Ulterior am văzut informații și despre un alt proiect la care a lucrat, un sistem de livrare de medicamente și alte provizii de urgență folosind o flotă de mini-drone, sistem ce va fi încercat în Rwanda.

În decembrie Cătălin Drulă a fost invitat să ocupe postul de consilier al prim-ministrului Cioloș pentru probleme de transport (sau ceva așa). Cum ar fi, un om care cunoaște bine problemele infrastructurii de transport și acum are ocazia să și schimbe ceva.

Citez dintr-un post de-al său de pe Facebook:

Astăzi în ședința de guvern a fost adoptată hotărîrea privind exproprierile care mai erau necesare pentru modernizarea…

Posted by Cătălin Drulă on Wednesday, April 20, 2016

Cum ar fi, omul potrivit la locul potrivit. Imaginați-vă dacă la fiecare nivel al aparatului de stat sau măcar al guvernului ar fi câte un om ce cunoaște bine nișa sa și are și toate intențiile de a rezolva problemele respective, cum ar fi atunci lucrurile?

Citiți cele mai recente posturi ale sale de pe Facebook, sunt multe informații utile pe acolo despre stadiul lucrărilor mari.

    4 comentarii

  1. Oferte interesante pcg?

      (Citează)

  2. Chapeau,

    Ma bag si eu ca am studiat tangential problema. Cand termina omul asta munca buna inceputa, si daca in paralel se fac si altele putem vorbin intr-un sfarsit despre decongestionarea orasului,iste de biciclete, reimprospatare urbana si alte sf-uri.

    Ce ar trebui facut in paralel:
    Reateaua metropolitana de transport.
    Vestitele noduri intermodale.
    Parcari la cap de linie.

    Hai ca se poate sa lucram si cu cap.

    Apropo de centura, in sfarsit finalizeaza coborarea de pe pasajul CB de la intrarea in Chitila, proiect ramas din era Boc.

      (Citează)

  3. Nicusor Dan e bun si el de consilier macar.

      (Citează)

  4. E impresionant ce face omul asta acolo, daca stai si ii urmaresti activitatea. Si nu ramane decat sa ii multumesti pentru ca “s-a bagat” in treaba asta.

    Din pacate activitatea unor astfel de oameni in guvern nu pare nici prea vizibila si nici nu stiu cat o sa mai dureze. Azi si-a mai dat un ministru demisia (fonduri europene), iar guvernul nu pare sa aiba vreun sprijin real de undeva (parlament, presedintie, mass-media). Ce vorbesc eu de sprijin, cei mai multi chiar doresc ca guvernul asta sa esueze si lucreaza activ la asta.

    In conditiile asta, mai au si comunicarea lor e f. slaba: razbat unele ecouri care arata ca se produc unele lucruri remarcabile in guvern, dar prin canale foarte limitate (conturile de facebook ale domnilor Drula sau Cristian Ghinea).

    Le-ar trebui o strategie mai buna de comunicare, purtatorul de cuvant e ok, dar prea cenusiu. Aduca le-ar trebui si un “Drula” pe partea de comunicare, nu doar la infrastructura.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus