un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samurai – un sos bun pentru cartofi și fripturi

16 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Sosul acesta este dumnezeul sosurilor și în același timp și “diavolul”, că-i destul de picant. E recomandat pentru cartofi prăjiți, dar asta nu m-a oprit să-l folosesc și la toate fripturile sau sandvișurile făcute după ce l-am descoperit.

sos_samuraisos_samurai_1

“Samurai” este un sos tipic Belgiei și se face din maioneză, ardei iute și alte condimente, sos de roșii și ardei gras. Pentru cel din poză puteți citi pe etichetă ce conține, mi s-a părut chiar ok, are un singur element dubios, acel EDTA ca antioxidant și probabil în cantități mici, dar se putea și mult mai rău.

După cum intuiți după marcă, poate fi cumpărat din Mega Image, costă 6 lei și ceva și are 558 Calorii pe suta de mililitri, că nu degeaba cartofii prăjiți cu sos sunt bombe calorice. Poate fi luat și online de aici.

    23 comentarii

  1. Combinaria fatala de la Mega: sa vii la 22.00 de la munca si sa-ti cumperi cartofi prajiti si pui rotisat + sos din asta. Mi-am dat seama ca nu e bine, si l-am aruncat la gunoi plin pe jumate. A doua zi mi-am luat altul.

      (Citează)

  2. Eu am impresia ca Mega Image a furat sosul de la Maverick Fast Food (Drumul Taberei) si l-au pus intr-un bidonas (glumesc, desigur) :) Am sa il incerc sa vad daca are acelasi gust cu cel de acolo… sau macar apropiat :)

      (Citează)

  3. “nu m-a oprit să nu-l folosesc”
    deci ti-a dat voie sa nu-l folosesti, deci nu l-ai folosit. deci ne minti.

      (Citează)

  4. La IKEA jos la hotdogi, o galetusa de 500 gr (nu sunt sigur de cantitate, dar oricum mare) este 13 lei.

      (Citează)

  5. profitshare link la un sos de 6 lei … asta inseamna sa fii mafiot / blogger / evreu :))

    ps. era mai bine sa fi facut “recomandarea” asta mai aproape de 1 mai

      (Citează)

  6. EDTA….se pare ca nu este chiar rau… Tratamentului de chelare cu EDTA (acidului etilendiaminotetraacetic) este aprobat de US Food and Drug Administration (FDA), ca un tratament pentru intoxicatii cu metale grele și plumb. Acesta este, de asemenea, utilizat ca un tratament de urgență pentru hipercalcemie (niveluri excesive de calciu), precum și controlul de aritmii ventriculare (ritmuri anormale ale inimii), asociate cu toxicitatea digitalică

      (Citează)

    • La o primă vedere așa este, dar dacă vei căuta mai multe informații vei vedea că nu-i tocmai sănătos în mâncare. Ca medicament este “răul mai mic” în ceea ce tratează. Bine, nu-i otravă, dar nici de băgat cu găleata.

        (Citează)

  7. l-am incercat, way too spicy for me!

      (Citează)

  8. gabi:
    EDTA….se pare ca nu este chiar rau…Tratamentului de chelare cu EDTA (acidului etilendiaminotetraacetic) este aprobat de US Food and Drug Administration (FDA), ca un tratament pentru intoxicatii cu metale grele și plumb. Acesta este, de asemenea, utilizat ca un tratament de urgență pentru hipercalcemie (niveluri excesive de calciu), precum și controlul de aritmii ventriculare (ritmuri anormale ale inimii), asociate cu toxicitatea digitalică

    Se mai foloseste si ca anticoagulant la recoltarea sângelui.

      (Citează)

  9. EDTA… începe cu “E” și se știe că E-urile sînt foarte bune, gustoase :-)

      (Citează)

  10. Sosul pot sa jur ca e identic cu sosul picant de la shaorma distror.

    Este dumnezeiesc! eu il bag la tortilla, cartofi, pui, aripioare :)))

      (Citează)

  11. JImmy:
    Sosul pot sa jur ca e identic cu sosul picant de la shaorma distror.

    Este dumnezeiesc! eu il bag la tortilla, cartofi, pui, aripioare :)))

    cu gandul la sos si la shaorma…. dristor :))

      (Citează)

  12. E un sos destul de folosit la ‘friterie’-urile din Belgia. Sigur l-ai vazut in meniul oricarui ‘friterie’ din Bruxelles (spre exemplu)

      (Citează)

  13. JImmy:
    Sosul pot sa jur ca e identic cu sosul picant de la shaorma distror.

    Este dumnezeiesc! eu il bag la tortilla, cartofi, pui, aripioare :)))

    Asta voiam sa intreb si eu, ca din descriere (ceva maioneza si chili) ar semana cu cel de la dristor, care e singurul lucru foarte bun de acolo, sosul picant care se da la cartofi. Daca e ca ala il incerc si eu :).

      (Citează)

  14. like pt ca stim cat costa!!!

      (Citează)

  15. Dacă vă place, luați acum, ca s-a renunțat la gama asta. Chiar azi am vorbit cu cineva de la Mega Image. Nu o sa mai aducă. Nu inteleg de ce daca e bun…
    E 6.99 lei, acum.

      (Citează)

  16. In Constanta l-am luat pe ultimul de pe raft! Prima data am zis ca e prea piant dar a fost vina mea ca l-am gustat “gol” cu lingurita :D

      (Citează)

  17. Se găsește și în Cora. Bineînțeles, altă marcă.

      (Citează)

  18. nu stiu de unde ati auzit voi ca Mega il va scoate de la raft insa sunteti informati gresit…lucrez in trust si veti gasi acest produs in continuare pe rafturi…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus