un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să parchezi ca un (ne)mârlan

3 Mar 2016  ·

AUTO  ·

45 comentarii

Dacă parchezi ca cel albastru, e ok. Am și eu loc să trec pe trotuar pe lângă mașină.

Dacă parchezi precum cel galben, ești un mârlan. Nu e nici o scuză, vorbim de o stradă slab circulată, practic o intrare între blocuri, și suficient de lată încât mașinile să stea chiar și complet pe stradă.

parcare

Fiți ca ăla albastru!

    45 comentarii

  1. sa vezi cand ai carut cu copil mic.

      (Citează)

  2. Vrei sa zici: fiti precum cel albastru!

      (Citează)

  3. Ionescu Mihai

    03/03/2016 la 3:13 PM

    Îți recomand să scoți la imprimantă aceste mesaje cu “Ai parcat ca un bou” http://i.imgur.com/442qt.jpg

    Când vezi unul ca a parcat ca un bou rupi un bilet din foaia aia pe care ai scos-o la imprimantă și i-o pui pe mașină.

      (Citează)

    • Da, o să-i schimb complet viața, sunt sigur :P

        (Citează)

    • un bou posesor de aceste biletele mi-a lipit acum doi ani acest minunat autocolant pe oglinda, cu un adeziv interesant de nu se scoate pentru ca asa se face.
      A si da nu parcasem “ca un bou” doar ii luasem locul boului mostenit de la Baiazid pe o strada publica….

        (Citează)

  4. speedy.gonzales

    03/03/2016 la 4:32 PM

    o cheie pe usi sau mai bine un cui in cauciuc ca sa piarda timpul sa schimbe roata si daca viitoare se gandeste de 10 ori cum isi parcheaza masina.

    da, stiu, o sa sariti in sus ca asta e distrugere, ca e infractiune, bla-bla-bla. daca nu ma prinde proprietarul prea putin imi pasa.

      (Citează)

  5. Sandero ăla albastru e al tău şi ai vrut să dai un exemplu, nu?

      (Citează)

  6. nwradu:
    Un pic disproporționat cu inconvenientul cauzat de respectivul, aș spune.

    Disproportionat? Corect. Ai putea sa il ocolesti pe sosea si sa te acroseze un SUV. Deci ar trebui ceva mai rau facut.

      (Citează)

    • Eu mă asigur înainte să trec pe șosea, să nu-i dau SUV-ului ocazia să mă acroșeze. Că de-aia am ochi, și n-aș vrea să ajung în spital, dacă-i pot căsca.

        (Citează)

    • @Patrick – sau poate-ti face un bine, il ocolesti pe sosea si scapi de meteoritul care tocmai distruge trotuarul. Asta asa, daca tot o dam in SF.

        (Citează)

  7. Masina albastra e parcata (blochează?) in dreptul unei cai de acces, deci e tot un mârlan. Si de ce se parchează pe trotuar? Ăștia amândoi ar trebui amendați!

      (Citează)

    • Parcarea este permisă pe trotuar, în anumite situații. Aici nu mai știu cum este în detaliu zona, dar nu m-am prins la ce cale de acces te referi.

        (Citează)

  8. nwradu:
    Da, o să-i schimb complet viața, sunt sigur :P

    Dap… O sa ii provoci o durere in cwr…. Da crunta rau de tot….

      (Citează)

  9. nwradu:
    Parcarea este permisă pe trotuar, în anumite situații. Aici nu mai știu cum este în detaliu zona, dar nu m-am prins la ce cale de acces te referi.

    Care sunt situațiile alea care permit sa parchezi pe trotuar? :D Pai sa nu mai facă trotuare dacă tot îs ocupate de mașini!
    Calea de acces: Cărarea aia micuța din dreptul mașinii.
    La mine-n comuna nu e permis parcatul pe trotuar sub nici o forma. Nu știu cât e amenda (nu e scrisă pe Ticket), dar am văzut ca cineva parcat puțin pe trotuar in fata casei mele a primit amenda pentru asta. :)

      (Citează)

  10. nwradu:
    Parcarea este permisă pe trotuar, în anumite situații. Aici nu mai știu cum este în detaliu zona, dar nu m-am prins la ce cale de acces te referi.

    Nope. Doar dacă există semn care permite parcatul pe trotuar, ai voie să parchezi acolo – și trebuie să lași un metru. Dar, vezi tu, în 99% dinte situațiile astea nu este permis parcatul pe trotuar.

    Acum 2 seri am vorbit cu un polițist și mi-a zis că sub nicio formă nu este legal să parchezi pe trotaur. Mi-a confirmat că treaba cu un metru e un mit.

    Și au scris și cei de la Hotnews ceva mișto pe tema asta. :)

    So .. yeah … eu am o părere simplă și umilă: prefer ca mașinile să încurce traficul mașinilor, ele între ele, decât să încurce pietonii. La mine pe Iancului la fiecare 5 minute o doamnă cu un cărucior ocolește o mașină. And that sux big time. Chiar dacă are loc, tot face un efort, ocolește, sau obligă alți pietoni să se dea din drum bla bla. :)

    ” > Abia in acest caz – al exceptiei marcate prin panou permisiv – intervine si conditia lasarii unui spatiu liber de un metru pentru pietoni”

      (Citează)

    • Ariel: Nope. Doar dacă există semn care permite parcatul pe trotuar, ai voie să parchezi acolo – și trebuie să lași un metru. Dar, vezi tu, în 99% dinte situațiile astea nu este permis parcatul pe trotuar.

      La semn mă refeream și eu, țin minte discuția cu 1 metru, că acolo mi-a rămas în minte obligativitatea semnului.

        (Citează)

  11. nashu_mare:
    La noi in comuna nu sunt permise armele de foc, pentru ca nu suntem salbatici.

    In schimb sunt permise topoare, cuțite si altele ca doar va trageți din Traian si Decebal! Permise si folosite d’alde voi! :)
    Poate ca ar trebui permise si armele in curând, ca nu se știe ce viitor luminos vi se pregătește! :)

      (Citează)

    • Da, si cu toate astea, fara arme de foc, noi am daramat guverne nasoale si tirane prin violenta fizica, sangeroasa sau mai putin sangeroasa.

      Dar cand ai auzit de vreunu care s-a apucat sa omoare necunoscuti pe strada cu toporul sau cutitul? Pentru ca spre deosebire de altii, romanii nu sunt salbatici, poate doar needucati.

        (Citează)

    • nashu_mare: Da, si cu toate astea, fara arme de foc, noi am daramat guverne nasoale si tirane prin violenta fizica, sangeroasa sau mai putin sangeroasa.

      Lasă, că o să regreți că n-ai arme când vine Bernie Sanders să-ți ia interneții.

        (Citează)

  12. alxzen:
    de asta se mai da examen auto, sa afli si detalii de genul:

    https://www.google.ro/search?q=parcat+pe+trotuar+indicator&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2vqG6-KTLAhWIbhQKHRJSDVsQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=X8TLtVs87Z4j0M%3A

    soc si groaza, se poate parca pe trotuar.

    Daca e ok in legea din Ro, nu înseamnă ca e un musai o chestie normala si logica.
    Voila:
    https://dexonline.ro/definitie/trotuar

      (Citează)

  13. nashu_mare:
    Da, si cu toate astea, fara arme de foc, noi am daramat guverne nasoale si tirane prin violenta fizica,sangeroasa sau mai putin sangeroasa.

    Dar cand ai auzit de vreunu care s-a apucat sa omoare necunoscuti pe strada cu toporul sau cutitul? Pentru ca spre deosebire de altii, romanii nu sunt salbatici, poate doar needucati.

    Dapai, ca doar romanul e neam de ninja!
    P.S. Doamne, ce frumos ai descris tu “vitejia” poporului roman! Te-ai gândit sa-ți pui ideile in versuri? :D

      (Citează)

  14. Diana: Te-ai gândit sa-ți pui ideile in versuri?

    Da

      (Citează)

  15. la tine intru pentru tech stuff, lasa kkt-urile astea la bloggeri de level 2 care nu au subiecte

      (Citează)

    • Nu e site de tehnologie, e un blog personal și scriu despre ce vreau eu. Tu poți alege ce citești bazându-te pe titlu, featured image și primele cuvinte.

        (Citează)

  16. Nasol rau, intr-adevar.
    Ajungi sa mergi direct pe sosea si sa te feresti de masini, sa nu dea careva in tine.

      (Citează)

  17. mircea (primul)

    04/03/2016 la 7:32 AM

    Cred ca ala galben e a lu ciolos! Eu zic sa iesiti in strada. Coruptia ucide!

      (Citează)

  18. mie imi plac marlanii astia. imi mai rodez cheile.

      (Citează)

  19. Gresit. Daca in zona nu este vreun indicator in acest sens.

    Legea stabileste care este regula generala: parcarea pe trotuar este ilegala, singura exceptie este doar atunci cand exista panouri si marcaje ce permit in mod expres parcarea pe trotuar.

      (Citează)

  20. nwradu:
    Parcarea este permisă pe trotuar, în anumite situații. Aici nu mai știu cum este în detaliu zona, dar nu m-am prins la ce cale de acces te referi.

    Parcarea e permisa pe trotuar doar daca sunt marcaje pentru asta. Chestia cu 1m pt pietoni este pentru aia care fac marcajele sa se asigure cand marcheaza ca lasa 1m pt pietoni sa nu faca abuzuri. Doar ca toti inclusiv politia interpreteaza legea cum vor ca daca n-ar permite de loc ar sari toti ca nu au unde parca. O interpretare morala dar nelegala.

      (Citează)

    • Da, m-am lămurit.

        (Citează)

    • :) dupa ce am scris comentariul am vazut ca deja se mai explicase cat scriam la el. Oricum apreciez raspunsurile tale ca n-au fost de genul ‘ da, bine, au mai zis 20 inainte’ (nu ca m-as fi asteptat la asa ceva, dar e de apreciat ca nu se intampla).

        (Citează)

  21. Ce jegosi si astia cu masini. Cum parcheaza ei pe trotuar desi sunt 200 de locuri de parcare libere la orice pas! La puscarie cu ei! Tare as vrea sa vad vreun viteaz care zgarie masini sa-l vad fata in fata cum se-nmoaie.

      (Citează)

  22. Mi-a venit urmatoarea idee de aplicatie pentru anti-parcare ca un bou:

    Faci poza cu telefonul, aplicatia o trimite cu tot cu coordonatele in care te afli la un centru monitorizat de politia locala. Totul frumos, sub anonimat.

      (Citează)

    • Poți să suni la poliție direct și gata, eventual să le trimiți și o fotografie pe email. Important este să vină să dea amendă, acolo e buba.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus