un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreți trafic mai ușor? Avem nevoie de mai multe mitinguri!

9 Feb 2016  ·

AUTO  ·

3 comentarii

Acesta este un titlu de pe stiripesurse, evident înșelător.

miting

În primul rând, 2500 de persoane în Piața Constituției nu poate fi numit miting, ci mai degrabă “un colț al pieței pare a fi ocupat de niște oameni”. În Piața Constituției e nevoie de vreo 10.000 de oameni ca să pară un pic aglomerat.

În al doilea rând, titlul corect este “se anunță un nou miting, așa că se va circula excelent în București!”. Mitingurile sunt un Moș Crăciun al șoferilor! Atunci când sunt mitinguri, polițiștii lasă radarul și coloanele oficiale și se duc să dirijeze traficul și să vegheze că nu apar ambuteiaje și intersecții blocate. Până și Oprea renunță la o parte din coloana oficială și acceptă să fie escortat doar de 18 polițiști la frizerie, nu de 27!

Întotdeauna am circulat bine când au fost mitinguri. Poliția este vizibilă, oamenii merg mai cu grijă, nu blochează nimeni intersecțiile, nu forțează nimeni roșul. Ultimul mare miting, cel al transportatorilor? S-a circulat perfect prin Piața Victoriei chiar pe lângă ei!

O problemă ar putea fi dacă vin atât de mulți protestatari încât se blochează traficul, dar aș spune că nu suntem în pericol de așa ceva.

    3 comentarii

  1. Ce idiot e textul ala din screenshot, cel cu Simona Halep.
    “Ziaristi” disperati dupa trafic si cuvinte pompoase, fara nici o legatura cu ceea ce scriu…

      (Citează)

  2. De la o vreme văd nevoia de a hiperboliza totul inclusiv la publicațiile mai spălate. De exemplu pe Digi24 era un reportaj despre reactorul Wendelstein 7-X din Germania și foloseau cuvinte precum “premieră mondială, s-a făcut fuziune nucleară”, “o temperatură record”, “prima oară când se obține plasmă de hidrogen” și “vrea să mențină 30 de minute reacția, timp suficient pentru a genera energie prin fuziune”

    În realitate, nu-i nici premieră, nu-i nici prima plasmă, nu-i nici vreun record. Din 1958 se fac astfel de cercetări, s-au atins diverse alte recorduri sau premiere. Cel din Germania este special doar pentru încearcă să țină totul mergând 30 de minute. Și nu acel interval este o barieră în calea fuziunii ca sursă de energie, ci pur și simplu au ales ei acel interval, nici prea mic, nici prea mare. Dacă reușesc să mențină stabilă o reacție timp de 30 de minute, cu toate problemele ce-ar putea apărea, probabil că o vor putea apoi ține și 4 ore, 24 de ore, un an șamd, ca să obțină o centrală electrică permanentă.

    De ce nu se poate spune chiar așa în reportaj, nu știu.

      (Citează)

  3. Da, dar tu realizezi ce obosita e Politia a doua zi ?? Ca sa intelegem de ce mitingurile sunt asa de rare..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus