un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Treci la nivelul următor: ouă de prepeliță poșate

3 Feb 2016  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am văzut la articolul despre ouă poșate că destul de mulți faceți așa ceva, așa că să trecem la următorul nivel: ouă de prepeliță, tot poșate. Am mâncat pe undeva și apoi am făcut și eu acasă, că-i foarte simplu. Sunt foarte bune, parcă mai gustoase decât ouăle de găină, plus că au avantajul că se mănâncă dintr-o înghițitură, fiind aperitivele perfecte.

Procedura este similară cu cea pentru ouă normale, cu următoarele amendamente:

  • am folosit mai puțină apă, că nu-i nevoie de una așa adâncă.
  • timpul de poșare este de aproximativ 30 de secunde în apă aproape de fierbere (dacă ajunge la fierbere închideți focul și lăsați-o să-i scadă natural temperatura)

Ouăle de prepeliță au fost neașteptat de rezistente la manevrare în timpul poșării, le poți ridica ușor cu o lingură pentru a vedea cum se prezintă albușul, dar probleme pot apărea înainte de introducerea în apă. Trebuie sparte cu mare grijă și cât mai aproape de vârf, că altfel riști să distrugi gălbenușul, apoi puse cu grijă într-un mic bol și de acolo cu mare grijă introduse în apă.

Timpul scurt de poșare te obligă să fii foarte rapid de mâini, așa că mai bine faceți în două persoane această activitate, o persoană sparge un ou și-l pune într-un bol, cealaltă învârte apa, îl pune în ea, îl ridică după ce-i făcut șamd.

Neavând un plan bine făcut, le-am servit cu ce-am găsit prin frigider. Am tăiat o lipie libaneză în bucățele mici, am tăiat roșii cherry în 4 și am prăjit separat niște cubulețe de bacon (așa numitele “lardons”, își lasă ele singure ulei, trebuie doar trase un pic la tigaie pentru a fi calde și mai colorate). Am pus câte o bucățică de roșie pe fiecare petec de lipie, câte două lardons și câte un ou de prepeliță. Combinația s-a dovedit neașteptat de bună.

oua_prepelita_posate_1
oua_prepelita_posate_2
oua_prepelita_posate_4
oua_prepelita_posate_3

Dacă vreți să faceți ceva mai elaborat, de exemplu pentru oaspeți, nu uitați că puteți poșa ouăle și apoi să le treceți într-un bol cu apă rece, lăsându-le acolo până va fi nevoie de ele. Le puteți servi apoi în coji de mini-tarte (se găsesc la hipermarketuri sau la unele cofetării, de exemplu la Alice), iar pe lângă ouă puteți pune în ele ce vreți voi, de la tot felul de creme de brânză, creme de măsline, icre, verdețuri, prosciutto șamd. Este o metodă mult mai arătoasă de a mânca ovulele prepeliței.

    9 comentarii

  1. iti cam place mancarea

      (Citează)

  2. apoi te duci sa mananci o saorma.

      (Citează)

  3. Baconul ala arata a viermisori prajiti :)

      (Citează)

  4. Frumos :)
    Ar trebui sa faci mai multe articole cu mancare :D

      (Citează)

  5. Hipster. Bere nu faci?

      (Citează)

  6. Mergea si o pata de culoare verde, poate putina rucola sau niste frunze de spanac baby.
    Totul stropit cu putin ulei de masline infuzat cu chili. Asta am sa fac weekendul asta la micul dejun.

      (Citează)

  7. Spoiler alert: in 2-3 urmeaza articol de la ceva local pe subiectul asta. (vezi faza cu cheesecake) ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus