un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tag Heuer Connected: cum arată un smartwatch de top

25 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Smartwatch-ul Tag Heuer Connected este impresionant prin calitate și aspect, dar vine la un preț la care, sincer să fiu, l-am ținut în mână cu un pic de emoție atunci când l-am fotografiat. Nu mă așteptam însă la altceva de la o companie de renume și cred că este o demonstrație tehnologică frumoasă despre ce se poate construi la acel nivel.

ceas_tag_heuer_09

Carcasa este din titaniu (“grade 2”) și, la fel ca la modelele mecanice, sunt tot felul de mici amănunte ce strigă “ceas premium”: cadranul exterior are cifre în relief, atent prelucrate, sablate, acoperite probabil cu tungsten peste o masă de titaniu, butonul este și el făcut din titaniu, are rezistență la apă și praf IP67 șamd.

Ecranul are 1,5 inchi și rezoluția 360 x 360 pixeli, foarte mare. Este tactil, multitouch și acoperit cu safir rezistent la zgârieturi. Sub el este un procesor la 1,6 GHz cu 1 GB memorie RAM și 4 GB stocare, senzori, conectivitate bluetooth și wireless 802.11b/g/n, iar ceasul este compatibil cu Android și iOS.

Până la acest moment eram foarte entuziasmat de ceas, apoi am văzut că are o baterie de 410 mAh cu care promite minimum 25 de ore de autonomie. M-am uitat la Vectorul meu de la mână, care promite 720 de ore de autonomie și în practică mă ține cam 1200 de ore, și am zâmbit.

Ceasul este construit pe Android Wear, așa că ai la dispoziție tot ce-ți poate oferi Google, de la comenzi vocale până la informațiile din Google Now și integrare avansată cu telefonul. Pentru iOS există o aplicația dedicată. Am schimbat câteva fețe din acelea cu multe complicații pe ele, ca la ceasurile Tag Heuer mecanice, iar ecranul arată excelent, rezoluția mare făcându-te uneori să uiți că este un ceas electronic.

Singurul mic dezavantaj (pe lângă autonomia de o zi, desigur) este cureaua, disponibilă doar în variantă siliconică și în 7 culori diferite. Un astfel de ceas ar trebui să aibă opțional și curea de piele sau brățară mecanică.

Preț: 1350 de euro pe site-ul oficial. Spunea omul de la stand că, dacă nu-ți place și-l returnezi în primul an, primești un voucher de 500 de euro pe care-l poți folosi pentru a cumpăra un ceas Tag Heuer mecanic.

    14 comentarii

  1. de banii aia iti iei ceas, lol

      (Citează)

  2. Radule, faci firma de râs

    Astfel de ceasuri se pozează doar dacă ai o mănușă de Michael Jackson…

    PS. Piața smart watch e deja acaparata de Apple. Preturile sunt oricum prohibitive. Nu e nevoie sa urcăm și mai mult ștacheta. Dar poate ca încă nu am salariul potrivit…

      (Citează)

    • “Piața smart watch e deja acaparata de Apple”

      Piața smart watch inca nu exista. Apple nu da cifre exacte, dar se pare ca a vandut undeva intre 5 si 10 milioane de ceasuri anul trecut. Ceea ce e mult peste concurenta, adevarat.

      Singura problema e ca piata dispozitivelor mobile personale e pe la doua miliarde de dispozitive vandute annual. Smart watch-ul inca nu si-a gasit drumul spre piata. Nici macar Apple nu considera cifrele de mai sus un success, pentru ca au o jumatate de milliard de utilizatori active de iPhone si nu au convins decat 1-2% sa isi ia si un ceas.

      Scula inca nu livreaza si oamenii asteapta.

        (Citează)

  3. mircea (primul)

    25/02/2016 la 10:24 AM

    De 1350 de euro iei un alt tag cu care sa nu te faci, totusi, de ras in lumea reala, aia cum oameni sanatosi la cap. Jenant pt astia sa faca un ceas ca alea de le castigi la pufuleti, dar premium.

      (Citează)

  4. Psst, romana “titan”, engleza “titanium”.

    Serios, curea siliconica la ceas de 1350 EUR ?

      (Citează)

  5. fain ceasul, nimic de zis.

    dar eu voiam sa intreb altceva: se tot vorbeste de cat timp tine bateria la ceasurile smart sau wearables.

    dar nu prea am vazut informatii despre cat tine bateria la telefonul la care e conectat un wearable.

    eu de exemplu am purtat cateva zile o bratara de fitness din aia low cost ca voiam sa vad care e treaba cu wearables astea.

    pe la ora 4-5 dupa-amiaza nu mai aveam baterie la telefon din cauza bluetooth-ului. oricum bateria la S4 al meu nu ma tine mai mult de ora 22, dar totusi am pierdut 6 ore de baterie cu wearable-ul asta, ceea ce e enorm, e aproape 50% mai putin.

    asa e la majoritatea wearables? iti termina bateria la telefon in jumatate din timp?

    sau trebuie sa nu stai cu ele conectate tot timpul la telefon? :))
    ceea ce ar fi de rasul curcilor.

      (Citează)

    • Bai, depinde. Eu am un Sony Smartwatch 2 si nu am simtit diferente majore la baterie. Adica si inainte ajungeam cu baterie seara acasa si acum ajung.
      Ce m-a dat peste cap a fost cand am deschis o aplicatie pe ceas care contoriza pasi, distante si altele si m-am trezit fara baterie la ora 3. Cred ca cerea si ceva GPS aplicatia si de aia.

        (Citează)

    • IonutIFR:
      Bai, depinde. Eu am un Sony Smartwatch 2 si nu am simtit diferente majore la baterie. Adica si inainte ajungeam cu baterie seara acasa si acum ajung.
      Ce m-a dat peste cap a fost cand am deschis o aplicatie pe ceas care contoriza pasi, distante si altele si m-am trezit fara baterie la ora 3. Cred ca cerea si ceva GPS aplicatia si de aia.

      +1 si la mine cu Sony Smartwatch 3 nu am avut probleme cu bateria la telefon. Ce mi s-a intamplat odata si a fost suparator a fost un battery drain la ceas dupa ce am instalat un “watch face” din store de in 2 ore am ramas la 0 cu bateria. In rest folosit normal incarc cam la 2 zile ceasul, ceea ce pt mine e ok

        (Citează)

  6. @mircea (primul): eu am mai zis de multe ori cîte ceva de așa-zisa lume “reală” care se agață de anumite tehnologii vechi și tratează “de sus” orice e mai nou, cum ar fi ceasurile mecanice vs. cele electronice. Am prezis că, din fericire, trendurile astea încet-încet se “subțiază” și progresul își face loc și în aceste domenii de lux. Sper ca în viitorul apropiat să ajungă majoritară această percepție și să ajungă să fie tratați ca dinozaurii cei care se încăpățînează să rămînă ancorați în trecut.

    Iată că apar ceasuri de “lux” cum e acest Tag Heuer, electronice nu mecanice, deja Tesla este o mașină relativ de lux și nu mai rîde nimeni de tine că ai mașină electrică, mirrorless-urile încet încet se impun în gama aparatelor “serioase” așa cum am prezis – nu există nici un avantaj tehnic în existența acelei oglinzi mobile de la DSLR într-un aparat cu senzor, nu cu film, dar deh, greu să le scoți din cap oamenilor cu bani că dacă nu are “SLR” în nume ți-e rușine cu el…

      (Citează)

  7. Nici un individ pasionat de ceasuri nu investeste 1350 de euro intr-o jucarie care va fi obsolete in doi ani si nefunctionala in 10.

      (Citează)

  8. mircea (primul)

    25/02/2016 la 1:31 PM

    sunt anumite lucruri care trebui sa ramana asa cum au inceput. In momentu in care umpli un ceas cu electronica integrata, pierzi identitatea si notorietatea unui obiect ridicat la rang de arta. Ridica tu la rang de arta o mana de semiconductoare care iti arata ca te-a sunat maricia si cat e ceasu.

    Masinile electrice sunt respinse de oamenii sanatosi la cap prin prisma autonomiei. Nu toti suntem fetite care nu sunt in starr sa conduca mai mult de 400 de km intr-o zi. N-a refuzat sanatos la cap masinile electrice ca nu sunt luxoase sau ca polieaza mai putin.

    Altfel, astept de la mont blanc un stilou care sa mearga ca stylus pe tableta.

    Despre ce vorbim?

      (Citează)

  9. Radu, am testat si eu in magazin ceasul unde am intrat cu intentia de a-l cumpara. Am un Tag mecanic pe care il port cu mare placere. Si un (nu doar ceas) VectorWatch :)
    Insa mi s-a parut un non-sens, este o jucarie colorata intr-o carcasa de ceas adevarat, cu un aspect foarte ieftin dupa parerea mea. Din zvonurile pe care le-am auzit este un fail.

      (Citează)

  10. @mircea(primul): ce identitate are un Tag sau un Rolex mecanic ? sînt multe alte exemplare ca al tău; transmite un singur mesaj: posesorul e un tip care are bani și mai ales, vrea să etaleze acest lucru. Dacă e țigan, poartă lanț de aur la gît, cu cît mai gros cu cît mai bine, și dacă nu e țigan, poartă Tag sau Rolex sau mai știu eu ce.

    În rest, un ceas electronic arată ora chiar mai precis, plus toate funcțiile suplimentare pe care le poate avea. Și e la o fracțiune de cost.

    Dar mă rog, din motive oarecare, se pare că discuția ceas mecanic vs. electronic a ajuns la nivelul de “război religios” precum Linux vs. Windows sau Apple vs. Microsoft sau vs. Android.

      (Citează)

  11. Nu merita banii. In afara de faptul ca e smartwatch (ce sare de 300E deja nu merita) mai e si TAG, daca e la calitate TAG e furt pe fatza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus