un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SanDisk lansează stick-uri USB tip C

23 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am văzut la MWC două modele interesante de stick-uri cu noul conector USB 3.1 tip C, cel reversibil, și iată din prima un avantaj al acestui conector: poți conecta stick-ul și la PC, dar și la telefoanele ce folosesc noul port.

Telefoane cu USB tip C am văzut deja (Nexus 5X, LG G5 șamd), dar portul apare și pe PC-uri. Majoritatea plăcilor de bază noi au măcar un conector tip C pe lângă restul porturilor USB de pe spate, iar noile laptopuri au și ele un astfel de port.

Iată SanDisk Ultra USB Type-C cu viteze de până la 130 MB/s la citire. Costă în jur de 80 de euro pentru 128 GB.

Și noul SanDisk Ultra Dual USB care are doi conectori, unul de tip C și altul USB normal, de tip A. Viteza de citire este tot de 130 MB/s, cea de scriere mai mică, iar ambele vin cu aplicații pentru telefon cu care poți face o gestiune rapidă a memoriei.

Noul card de memorie SanDisk Extreme Pro microSDXC UHS-II poate scrie la 100 MB/s și citi la 275 MB/s. Va costa aproximativ 160 de euro în varianta de 64 GB.
sandisk_microsd_1

Am văzut și acest SSD portabil rezistent la șocuri, apă și praf. Nu-i un produs nou, dar fotografii ce ajung prin zone crâncene poate și-l doresc. Se numește SanDisk Extreme 510, are protecție IP55 și viteză de citire de până la 430 MB/s și scriere 400 MB/s, capacitate de până la 480 GB.

    1 comentariu

  1. Fain dar se poate si mai bine. Cel mai fain lucru văzut zilele astea pe viu la mine la “uzină”a fost un hdd extern. În fapt un enclosure extern pe port micro usb 3.0 ( cel care a fost pe samsungul vârf de gamă acum 1-3 ani și waterproof ) cu un ssd pe slot m.2 înăuntru. Se transfera și cu 200 MB/S :) .

    This is my next ;) !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus