un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune fotografii făcute de mine în 2015

1 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Nu musai ca tehnică (ceea ce devine evident atunci când vă uitați la ele), dar ca momente surprinse ce îmi evocă și amintiri plăcute. Pentru tehnică și locuri incredibile, priviți topurile 500px de pe toate categoriile (vedeți că sunt mai multe pagini de topuri, navigația este jos) și fotografiile lui Dragoș Asaftei.

Nuremberg noaptea. E frumos să fii turist în Bavaria, mai ales în astfel de orașe liniștite, unde te poți bucura doar de frumusețea locurilor și de mâncare bună.
fotografii_nwradu_2015_44

Aglomerație pe strada Istiklal cum n-am mai văzut niciodată. Era 1 mai și cred că veniseră de trei ori mai mulți turiști în Istanbul în acele zile.
fotografii_nwradu_2015_41

Mie nu mi-a plăcut cafeaua turcească. Nu-mi place gustul, nu-mi place că de obicei îi pun ei direct zahăr (eu nu pun deloc) sau lapte. Așa că închipuiți-vă bucuria noastră când am ajuns la Brew Lab, un fel de Origo al Istanbulului.
fotografii_nwradu_2015_42

Cookie: “i can haz baloon?”. S-a temut două zile de balonul cu heliu, că în mod clar Diavolul îl ținea așa în aer, dar apoi s-au împrietenit și acum îl vedeți așteptând liniștit să ajungă mai jos, să-l mângâie nițel. Figura lui spune tot.
fotografii_nwradu_2015_28

Am aterizat în Londra după 4 zile de ploi și chiar un pic de lapoviță. Cum am ajuns acolo, vremea a început să arate ca-n fotografia de mai jos, de am mers și în tricou pe afară.
fotografii_nwradu_2015_16

Uite, nimeresc fără să mă uit!
fotografii_nwradu_2015_38

Pădurea cu păuni din insula Kos. Un loc surprinzător, uitat cumva pe un drum lăturalnic ce trece printr-o pădure fix prin poiana cu păuni.
fotografii_nwradu_2015_37

Burger la Bacoa, cel mai bun burger mâncat vreodată de mine. Și, după cum știți, am mâncat destui, așa că nu zic asta ușor.
fotografii_nwradu_2015_36

Aici suntem în fața marii moschei Suleimanya, unde pe acoperișul unei clădiri dărăpănate funcționează o terasă ce oferă cea mai frumoasă priveliște din Istanbul asupra Cornului de Aur și zonei Galata. Trebuie să ajungeți aici.
fotografii_nwradu_2015_40

Mitsis Blue Domes din insula Kos și lungul drum pe lângă piscine, restaurante și bungalow-uri până la plaja hotelului.
fotografii_nwradu_2015_35

Răsăritul primei zile la MWC Barcelona. Prezentările importante încep la prima oră, iar până la complexul expozițional aveam de schimbat două metrouri, așa că am plecat devreme.
fotografii_nwradu_2015_34

Expoziția Universală de la Milano și strada ei principală, pavilioanele țărilor participante fiind de-o parte și de alta a ei ca niște vile.
fotografii_nwradu_2015_33

Monte-Carlo noaptea. Nu că ziua n-ar fi frumos.
fotografii_nwradu_2015_32

N-am încercat vreo realizare artistică de excepției, dar într-un colț mai pustiu al Cisternei din Istanbul mi-a plăcut cum tavanul se oglindește aproape perfect în apa de sub el.
fotografii_nwradu_2015_39

Tot Monte-Carlo, dar cu marea agitată.
fotografii_nwradu_2015_31

Noaptea în Coburg. Era ora 22, dar mai puțin de 3 persoane prin centrul orașului.
fotografii_nwradu_2015_29

Piemont, o zonă cum vezi în fotografiile acelea frumoasă ce le pui ca wallpaper pe calculator. Culori de toamnă, viță de vie, ceața dimineții încă printre dealuri, vile și pensiuni printre podgorii. E de stat aici.
fotografii_nwradu_2015_27

Matilda privind “Ambasadorii” din lateral, așa cum trebuie făcut pentru a-l înțelege pe deplin.
fotografii_nwradu_2015_24

Pe acestea de mai jos le-am privit însă cu atenție de sus.
fotografii_nwradu_2015_23

O baie era imposibil de făcut, dar asta nu înseamnă că n-am admirat marea. De câte ori ai ocazia să o vezi chiar din 4 februarie ale anului?
fotografii_nwradu_2015_30

Turnul Fecioarei în Istanbul. Am făcut de două ori croaziera pe Bosfor, este atât de ieftină încât devine una dintre cele mai atrăgătoare opțiuni cost/beneficii pentru orice turist. Vă recomand ora 18 pentru plecarea de la podul Galata, ca să prindeți apusul și luminile orașului la întoarcere, dar îmbrăcați-vă bine, este curent mare.

fotografii_nwradu_2015_43

Binecuvântează-mă, Iron Man!
fotografii_nwradu_2015_21

Păturica aceasta de pat costa 25.000 de lire sterline.
fotografii_nwradu_2015_20

Iar această pasăre de cristal, 45.000 de lire.
fotografii_nwradu_2015_19

Locul meu preferat din Londra, sus în galeriile Tate la un bar cu priveliște. Am o fotografie făcută de acolo pentru fiecare dată când am fost în capitala Marii Britanii.
fotografii_nwradu_2015_18

După aproape 20 de kilometri de mers pe jos în prima noastră zi în Londra, ne-am relaxat la hotel cu o mini-șampanie cumpărată din magazin și băută din ceștile găsite în cameră.
fotografii_nwradu_2015_17

Doritos cu “dip” de zacuscă, serviți în farfurie de porțelan bavarez. Nu poate fi ceva mai ciudat de atât.
fotografii_nwradu_2015_15

O tură cu mașini Mercedes pe coclaurii de lângă Cheile Grădiștei mi-a arătat că un SUV cu siguranță îți permite să vezi niște locuri speciale ale țării, unde unei mașini normale i-ar fi greu să ajungă.
fotografii_nwradu_2015_14

Dihania asta voia acces la farfuria mea cu micul dejun, dar noroc că avea capul așa mare că nu-l putea scoate deasupra mesei.
fotografii_nwradu_2015_13

Viena. Într-o zi de marți, vienezii închiseseră traficul auto pe ringul operei, probabil inelul lor principal din centru, și se pregăteau de cântece, dansuri și show-uri stradale. Așa arată un popor care înțelege că viața este mai mult decât un trafic lejer pentru a ajunge din A în B.
fotografii_nwradu_2015_12

Insule grecești văzute în zborul de întoarcere din Kos.
fotografii_nwradu_2015_10

Uneori n-ai pernă, așa că improvizezi cum poți.
fotografii_nwradu_2015_08

Am condus-o pe circuit!
fotografii_nwradu_2015_07

Cocktailul meu preferat, servit pe malul Dunării în Viena.
fotografii_nwradu_2015_11

Doi fotografi.
fotografii_nwradu_2015_06

Cafe Central din Viena, probabil cea mai frumoasă cafenea-cofetărie.
fotografii_nwradu_2015_05

Cheesecake la Origo.
fotografii_nwradu_2015_03

Trei porții de ciolan așteaptă la Schweizerhaus din Prater, Viena, să fie duse la masă.
fotografii_nwradu_2015_04

Vederea din restaurantul hotelului nostru din Istanbul. Ieftinul hotelul, dar excelent plasat, iar acest restaurant de pe acoperiș a fost un bonus.
fotografii_nwradu_2015_02

Bucătăria noastră, imediat după achiziție.
fotografii_nwradu_2015_01

    12 comentarii

  1. Foarte frumoase toate pozele! Nu putea sa lipseasca nici cea cu burger-ul.

      (Citează)

  2. La multi ani! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de cat mai multe calatorii placute si in 2016.

    Apropo de chestia cu cafeaua fara zahar si fara lapte, mie mi se pare ca are un gust demential de bun cand e doar cafea chioara, simti cu adevarat aroma.
    Mi-ar placea ca mai multa lume sa descopere acest lucru, dar multi n-ar avea rabdarea si curiozitatea sa treaca prin perioada de tranzitie (cand treci de la cafea cu zahar la cafea fara zahar, dureaza o perioada pana se obisnuiesc papilele gustative si incep sa simta aroma adevarata a cafelei).

      (Citează)

    • Si eu o beau fara zahar, insa beau cafea de specialitate, proaspat prajita. Cand imi mai iau de la aparate, fara zahar e prea amara sa o pot bea.

        (Citează)

  3. Mie unul imi place cafeaua cu lapte fara strop de zahar!

      (Citează)

  4. La ce hotel ai stat in Istanbul?

      (Citează)

  5. Cookie e mortal <3

      (Citează)

  6. Buna intrebarea cu hotelul.Zi si noua acuma daca tot te-ai laudat( eftin si bun).
    Poza cu ” bucataria ” era si mai buna daca o puneai si pe cea cu ea asamblata.

      (Citează)

  7. Cu ce aparat ai facut pozele?

      (Citează)

  8. daca ma uit cu atentie la poze se vede ca iti place sa te plimbi, in interes “de serviciu” sau personal;
    de ce nu pui si detalii despre calatorie, cazare, preturi.
    cred ca ar fi util pentru multi amatori de excursii sau citybreak-uri

      (Citează)

  9. Cărucioarele din ultima poză sunt cumva din Dedeman?

      (Citează)

  10. mama ce fata are pisica aia :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus