un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce filme bune urmează în 2016

8 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Sunt sigur că vor fi și filme ce ne vor surprinde plăcut, dar de mulți ani cinematografia se bazează pe continuări ale unor filme de succes, iar 2016 nu este o excepție. În plus, apar și câteva filme destul de așteptate. Iată ce urmează în 2016:

The 5th Wave – 22 ianuarie
Filmul este bazat pe cartea cu același nume, ce face parte dintr-o trilogie “young adult”. Extratereștrii vin pe Pământ și-i omoară prin valuri succesive de dezastre pe oameni, doar câțiva supraviețuitori. Cassie este personajul principal, o tânără ce caută să-și salveze fratele, descoperind cu această ocazie și al 5-lea val. Am citit primele două cărți, a treia apare în 2016.

Kung Fu Panda 3 – 29 ianuarie
Hai că până la urmă îl vom vedea cu toții, nu are rost să ne dăm macho.

Pride and Prejudice and Zombies – 5 februarie
Sunt sigur că-i o prostie, dar una atât de amuzantă încât merită menționată. O poveste de dragoste clasică în literatura universală despre diferențele între clasele sociale, doar că acum invadează și zombie. E cu Cersei și Tywin Lannister din GoT, așa că ar putea fi amuzant.

Deadpool – 12 februarie
Un film bazat pe benzile desenate Marvel, unde Deadpool este un alt super-erou. Ryan Reynolds este Wade Wilson, un super agent secret al cărui corp este “îmbunătățit” și devine agent secret. Sună a Daredevil, dar fără nevăzători. E și cu Morena Baccarin, dar cred că mai degrabă Rachel Sheen vă va interesa.

Zoolander 2 – 12 februarie
Primul Zoolander a fost un film… ciudat, un fel de parodie despre lumea modellingului cu umor destul de subtil. Nu știu dacă era nevoie și de partea doi, deși Ben Stiller și Owen Wilson se întorc din nou în roluri, iar filmul îi are și pe Macauley Culkin, Will Ferrell, Olivia Munn, Benedict Cumberbatch și vreo 10 alte vedete mari în ceea ce probabil vor fi apariții mici.

Ben-Hur – 26 februarie
Un remake al unui film clasic și tare am impresia că cel de acum va fi o chestie “modernă”. Mai bine uitați-vă la cel din 1959 cu Charlton Heston, povestea din jurul anului 0 a unui nobil acuzat pe nedrept și trimis în sclavie, dar care la capătul unor aventuri dificile se întoarce și se răzbună.

Divergent 3 – 18 martie
A treia și ultima parte a trilogiei. Am citit cărțile, n-am văzut nici un film.

Midnight Special – 18 martie
Un tată încearcă să-și ascundă fiul după ce descoperă că are niște puteri misterioase, X-Men style. Sper că are un scenariu interesant, nu doar o simplă poveste de acțiune.

Batman v Superman: Dawn of Justice – 25 martie
Și nu-i doar cu ei doi, ci și cu Wonder Woman.

My Big Fat Greek Wedding 2 – 25 martie 2015
În aceeași zi cu Batman vs Superman? Mult noroc la box-office! N-am văzut prima parte, dar am înțeles că e amuzantă.

Gods of Egypt – 8 aprilie
În Egiptul foarte antic, zeii se luptă prin magie și monștri, iar unul dintre ei, ajutat de un tânăr hoț, vrea să recupereze tronul. Presimt un alt eșec în genul Conan, dar acesta este cu Gerard Butler și Nikolaj Coster-Waldau, care-l joacă și pe Jaime Lannister în GoT.

Captain America: Civil War – 6 mai
Diversele probleme ale Răzbunătorilor duc la o luptă între Captain America și Iron Man din care câștigătoare vor fi doar companiile ce fac product placement în film.

Angry Birds Movie – 20 mai
Nu mă așteptam, dar trailerul mi-a plăcut.

X-Men: Apocalypse – 27 mai
Vestea bună este că Olivia Munn va fi în acest film, pe lângă ceilalți mutanți cu care deja ne-am obișnuit. Vestea proastă este că Sophie Turner, “Sansa” din GoT, va fi și ea, iar mie mi se pare o plângăcioasă ștearsă.

Now You See Me 2 – 10 iunie
Prima parte a fost un film reușit, cu magicieni ce folosesc trucurile lor pentru niște jafuri elaborate, mereu cu un pas sau doi înaintea poliției. Se face și o parte doi, se pare.

Warcraft – 10 iunie
Primul film făcut după celebra serie de jocuri. Nu am mari speranțe de la el.

Finding Dory – 17 iunie
Continuarea de la Finding Nemo, pe care nu l-am văzut niciodată, dar am înțeles că este despre un bucătar ce caută cel mai bun pește pentru restaurantul său. Acum, bănuiesc, va căuta un file John Dory.

Independence Day: Resurgence – 24 iunie
Aliens! Anul acesta ne atacă toți.

Star Trek: Beyond – 22 iulie
Alți extratereștri ne atacă, doar că vreo 3 secole în viitor.

Suicide Squad – 5 august
Nu cu super-eroi, ci cu personaje negative pe care cineva le recrutează din diverse închisori pentru a forma o echipă pentru misiuni periculoase, folosindu-se de puterile lor speciale. Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Ben Affleck, Jai Courtney sună bine.

Inferno – 14 octombrie
Filmul este făcut după cartea Inferno a lui Dan Brown și-l are tot pe Tom Hanks în rol principal, acum acțiunea având loc în Florența. Am citit cartea, e proastă rău, forțată pentru că piața “cere”.

Jack Reacher: Never Go Back – 21 octombrie
Mie mi-a plăcut primul Reacher, cu Tom Cruise, a fost un film cu un scenariu interesant, un film polițist bunicel. Să vedem cum iese al doilea, mai ales că va juca împreună cu Cobie Smulders.

Moana – 25 noiembrie
Noul film Disney, de data aceasta cu o tânără din Polinezia și aventurile ei.

Star Wars: Rogue One – 16 decembrie
Următorul film Star Wars nu este un “episod” și nu urmărește povestea lui Rey, Finn și Kylo Ren, ci va fi un film de sine stătător despre cum rebelii fură planurile Death Star pentru Episodul 4.

Passengers – 23 decembrie
Scenariul pare interesant: pe o navă spațială ce transportă mii de oameni spre o planetă îndepărtată, unul dintre ei este trezit din greșeală din somnul criogenic, nu poate “îngheța” la loc, iar călătoria va dura încă 60 de ani, așa că mai trezește încă un pasager. E cu Jennifer Lawrence și Chris Pratt.

Assassin’s Creed – 23 decembrie
Ce-i mai bun decât un film cu asasini în ajun de Crăciun? Joacă Michael Fassbender, Magneto din noile X-Men, și Marion Cotillard. Mi-au plăcut jocurile, dar nu cred că filmul va merge.

    28 comentarii

  1. O listă interesantă. Am salvat postarea asta.

      (Citează)

  2. jack reacher? serios? nu l-am vazut pe tom facand un rol mai prost iar rosamond pike…s-a salvat cu gone girl

      (Citează)

    • Dacă te așteptai să sară din avion fără parașută și să salveze omenirea de vreun complot, nu a fost genul acela de film. Un simplu film polițist mai dark.

        (Citează)

    • Nu stiu daca exista vreun actor mai nimerit ca Tom Cruise sa interpreteze rolul lui Jack Reacher, eroul inspirat din cartile lui Lee Child. Deloc in genul “Misiune imposibila”, ceea ce ne-a mai aratat ca lui nea Cruise inca ii mai ies si altfel de roluri, nitel mai plauzibile, mai realiste :)

        (Citează)

  3. Batman v Superman: Dawn of Justice și Now you see me 2 rămân și pe lista mea de curiozități.

      (Citează)

  4. Damn, nu e unul la care m-as uita in lista asta.

      (Citează)

    • Și eu plănuiesc să le văd, în cele din urmă. Nu știu dacă la cinema. Adică un bilet e ieftin, poți merge și la 20-25 de lei, dar nu știu dacă merită consumate 3 ore din weekend cu ele. Mai bine stăm la o cafea și vorbim.

        (Citează)

  5. Deadpool all the way !!

      (Citează)

  6. Finding Nemo…. cu un bucatar? Daca nu l-ai vazut atunci o trec la categoria glume in acest articol :)
    Sper ca Now You See Me 2 sa fie o continuare buna (asa pare din trailer)

      (Citează)

  7. nu stiu daca as folosi fraza “filme bune” ca sa descriu o mare parte din lista asta…

      (Citează)

  8. Am impresia ca o sa`mi placa Pride and Prejudice and Zombies pentru ca am apreciat si Abraham Lincoln Vampire Hunter, vazut la cinema in 3D, un film misto de actiune, cu multe scene de lupta (cu toporul, normal).

    Vreau sa vad aproape tot din lista, cel mai mult astept Warcraft, Batman vb Superman Suicide Squad si Deadpool.

    2016 o sa fie un an bogat in filme pe gustul meu!

      (Citează)

  9. numai prostii.

      (Citează)

  10. maddy:
    Am impresia ca o sa`mi placa Pride and Prejudice and Zombies pentru ca am apreciat si Abraham Lincoln Vampire Hunter, vazut la cinema in 3D, un film misto de actiune, cu multe scene de lupta (cu toporul, normal).

    Vreau sa vad aproape tot din lista, cel mai mult astept Warcraft, Batman vb Superman Suicide Squad si Deadpool.

    2016 o sa fie un an bogat in filme pe gustul meu!

    Abraham Lincon vs Vampires am citit cartea si este mult mai buna decat filmul.

      (Citează)

  11. warcraft nu merita un trailer ? mai ales ca e decent calitativ/action.

    personal as fi preferat full cgi de la blizz, sunt curios ce iese cu actori. si sper sa nu fie numai 3d. regele human e cam meh. orcii arata ok.

    https://www.youtube.com/watch?v=2Rxoz13Bthc

    pe primul loc la mine in lista de asteptari e deadpool, nu ma astept la nivelul de dementa din comics, dar sper sa nu il faca prea praf.

    ma mai uit si dupa jungle book :

    https://www.youtube.com/watch?v=5mkm22yO-bs

      (Citează)

  12. Finding Nemo și bucătăria ? cred ca ai făcut un mix neprevăzut cu Ratatouille :-)

      (Citează)

  13. Și London has fallen sper că o să fie bun.

      (Citează)

    • Prima parte n-a fost cine știe ce, iar acum cred că se forțează cu a doua. Sunt sigur că va fi un film de acțiune bun, dar se fac multe filme de actiune în fiecare an.

        (Citează)

  14. E cam exagerat titlul filme bune,sunt sigur ca vor fi altele cu adevarat bune dar gusturile nu se discuta.Din toata lista sunt curios de independence day,now you see me 2 si pride and prejudice and zombies,desi asta cred ca va fi o porcarioara.

      (Citează)

  15. interesanta lista, dar in afara de desene animate, se mai da ceva?

      (Citează)

  16. Cauta si “Revenant”

      (Citează)

  17. Nu ai pus si Doctor Strange (Marvel) pe lista? Apare in noiembrie mi se pare si cred ca va fi un film destul de asteptat.

      (Citează)

  18. Ice Age: Collision Course

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus