un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fă-ți singur șosete care controlează televizorul

26 Dec 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Cei de la Netflix se țin de nebunii. Mai nou au inventat, alături de o firmă parteneră specializată în așa ceva, șosete care pun automat pauză streamingului Netflix atunci când adormi.

Sistemul nu-i vreo mare tehnologie. Șosete de lână, accelerometru care detectează că nu te-ai mai mișcat de ceva vreme, iar când face asta un LED roșu se aprinde pe o șosetă pentru a semnaliza că urmează să pună pauză. Dacă ești treaz și nu vrei asta, e suficient să miști piciorul.

Totul este do-it-yourself, croșetezi până și șosetele (îți pun ei la dispoziție inclusiv mai multe modele de tricotaje), programezi microcontrollerul, cablezi totul. Instrucțiunile sunt aici.

Eu vă provoc să faceți ceva și mai util (mă rog, dacă am avea Netflix, nu?), o pereche de șosete călduroase de casă care să pună pauză filmului atunci când ieși din cameră. Că te duci la toaletă, bucătărie, la descuiat ușa sau la orice altceva, șosetele detectează că nu mai ești în fața televizorului și pun pauză. Aș purta așa ceva.

Apropo, sper că nu mai crede nimeni că Netflix vine în România în ianuarie, nu? O astfel de lansare ar fi avut un teasing mult mai lung, plus că încă n-au intrat în alte țări mai obișnuite cu streamingul online, plata cu cardul și nivel mai scăzut al pirateriei din centrul Europei.

Ghid de făcut șosete: Netflix via Adweek.

sosete_netflix

    1 comentariu

  1. Recunosc, eu unul sunt mai credul și așteptam să ajungă în Ianuarie. Mă rog, complicat nu este nici prin servicii de deblocare DNS, doar că este o diferență în a plăti pentru un serviciu și a plăti separat și pentru a putea avea acces la acel serviciu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus