un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acer prezintă sistemele de gaming Predator

8 Dec 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Acer a prezentat în România gama Predator de computere și tablete de gaming, pentru că “de jocuri” sună prea banal pentru clasa aceasta. Sunt sisteme dintr-o nișă ce crește tot mai mult pe piața noastră, cea a laptopurilor cu hardware bun, placă video performantă, capabile să ruleze majoritatea jocurilor noi, dar suficient de portabile încât utilizatorul să le poată lua cu el în funcție de nevoi, chiar și la un LAN Party.

Mai multe echipamente au fost lansate:

Laptop-ul Predator G9 – ecran de 15 sau 17 inchi la rezoluție Ultra HD sau Full HD, procesoare Skylake ce pot ajunge la Core i7-6700HQ, plăci video ce pot ajunge la 980M și 64 GB de memorie RAM. 64, pe un laptop. Vine cu diverse șmecherii la pachet, de exemplu încă un cooler se poate instala în slotul de extensie, 4 difuzoare și 2 subwoofere în sistemul audio, software pentru tuning și macro-uri pentru jocuri. Costă între 6.400 și 15.000 lei. Găsiți un Acer Predator G9-591 la PC Garage.

acer_predator_15

Desktop-urile de gaming Predator G3 și G6 – au carcase speciale, arătoase, cu lumini colorate și buton Turbo de overclocking cu vreo 10%. Au procesoare Skylake de tip K, deblocate, până la 64 GB de memorie RAM, plăci video 970 GTX sau 980 GTX, răcire pe măsură și periferice SteelSeries. Un G3 costă 4.500 lei, un G6 este 12.000 lei.

acer_predator_13

Seria Predator Z și X de monitoare curbate și seria XB1 de monitoare drepte – de la 35 de inchi la 27 inchi, unele au funcție G-Sync pentru sincronizare bidirecțională cu plăci nVidia, o tehnologie relativ nouă și scumpă, pentru cei mai pasionați gameri.  Unele au design ZeroFrame, adică margine super-îngustă pentru a putea uni mai multe într-o configurație multi-monitor. Costă între 5.000 și 6.000 lei, în funcție de model.

acer_predator_14

Tableta de gaming Predator G8 – interesant model și fără concurență, în afara tabletelor super-performante de la brandurile mari, desigur, care însă nu sunt orientate spre gaming, și a celei nVidia Shield, care nu este oficial la noi. Cea Acer are un procesor Atom x7, grafică Intel HD, ecran 1920 x 1200 pixeli, wifi rapid 2×2 MIMO, stocare 64 GB și slot microSD. Pentru jocuri are și un sistem cu patru difuzoare și două vibratoare, ca să o simți în mână ca un gamepad. Are 8,4 mm grosime și un aspect special, rulează Android 5.1. Va costa 1.599 lei, apare în curând în magazine.

Am văzut și laptopuri Aspire V Nitro, capabile și ele să ruleze jocuri. Nu sunt la fel de performante precum G9, dar sunt mai subțiri și mai ușoare, fiind o alegere interesantă și pentrucei ce vor un laptop performant.

Acer are în România o cotă de piață de 15% în laptopuri (dar nu în cele de gaming, ci în general vorbind – probabil pe gama cea mai ieftină, de fapt) și aproape 15% pe desktopuri. 90% dintre sisteme sunt vândute în piața consumer, nu cea business. Pentru 2016 speră la o cotă de piață de 20% pe laptopuri, 18% pe monitoare și creșteri în nișele multimedia și gaming.

average_gamer

    9 comentarii

  1. Suna interesant noile laptopuri de la Acer. Marea lor problema va fi pretul, extrem de apropiat de seria ROG de la Asus, si designul inspirat de la concurenta. Sper sa nu aibe problemele cu racirea componentelor. Am observat ca ventilatoarele trag aer de sub laptop, ceea ce poate fi o problema fara un stand.

      (Citează)

    • Are picioare suficient de mari pentru a asigura fluxul de aer.

      Am văzut ieri un Acer Predator G9-591 lângă un Asus ROG G752. Foarte asemănătoare ca design, chiar FOARTE, aproximativ la fel la materiale și aspect, hardware-ul nu contează pentru că ți-l iei tu după buget.

      Mi se par soluții bune amândouă, diferența o va face fiabilitatea și diversele artificii software, unde nu pot să mă pronunț.

        (Citează)

  2. Heavy Breathing

      (Citează)

  3. “Vine cu diverse șmecherii la pachet, de exemplu încă un cooler se poate instala în slotul de extensie”

    Dupa cum poti vedea clar in poza urmatoare, ventilatorul ala e de(fucking)geaba. Trage aer de sub el si il scoate afara din carcasa in timp ce raceste nu stiu, palm restul in cel mai bun caz? Nu influenteaza in nici un fel racirea celorlalte componente asa ca eu il vad doar ca un accesoriu menit sa creasca pretul laptopului intrucat nu cred ca poti sa-l iei fara acel ventilator.

    https://i0.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2015/10/IMG_4970.jpg

    Acer a scazut considerabil calilatea plasticelor folosite in ultimii ani, ceea ce nu imi da incredere nici in aceste noi modele. Acer Nitro is atat de fragile ca doar daca te uiti la ele se indoaie :D Ori eu nu consider OK sa dai banii pe un laptop cu hardware de top dar care risca sa se dezintegreze foarte rapid..

      (Citează)

  4. Chinezarii
    nu recomand produse ACER.
    am avut personal de-a lungul anilor zeci de produse ACER – toate s-au defectat -inclusiv din seria FERRARI ( am aruncat la DEE efectiv cateva monitoare de top ) si am vandut sute de produse ACER .
    nenumarate probleme – reclamatii, am platit reparatii in garantie!!! si extragarantie extrem de scump, am pierdut clienti din cauza ACER etc.
    nu mai vreau sa aud de ACER. nu mai cumpar, nu mai recomand si nu mai vand nimanui nici un produs ACER
    cand preturile sunt sensibil egale cu orice alt BRAND A de ce ai cumpara un produs BRAND B sau C cat mai e acum ACER ????
    cota de 20% !!!.. poate daca si-ar schimba ceilalti producatori domeniul de activitate :)

      (Citează)

    • Prin 2005 as fi fost de acord cu tine, produsele Acer erau execrabile. In 2015 insa am ceva mai multa incredere in ele, mi se pare ca si-au imbunatit mult calitatea.

        (Citează)

    • Acer stă bine în România, 15% cotă de piață pe laptopuri. N-au zis prin ce game e obținută, dar dacă facem comparația pe cotă de piață generală, pe asta lucrăm.

      Am pipăit și rotit ieri pe toate părțile un Acer G9 și un Asus G752. Materialul este identic, mai puțin o parte unde Asus are niște plastic mai lucios ca tușă de design. Ecranul zici că e identic, două dungi laterale și sigla în centru. Tastele păreau identice, avantaj Acer pentru că avea light bleeding pe sub taste.

      Ca materiale nu cred că le poți reproșa ceva, sunt la același nivel. Alegerea se face după preț, care-ți place mai mult ca aspect și care e mai performant într-un buget dat, desigur.

        (Citează)

  5. Lansarea gamei Predator s-a facut cu intarziere la noi, daca mi-as fi comandat unul la BF-ul Amazon acum l-aveam deja pe birou.

    Asocierea cu SteelSeries este o idee buna, inauntru poti sa pui ce SSD, HDD, memorie si placa video vrei, nu conteaza brandul, nu il vezi. Dar afara trebuie sa arate bine si pe tastatura si mouse pui mana de fiecare data cand il folosesti. Cu exteriorul transmiti cel mai usor un mesaj privind calitatea produselor.

    Din ce vad eu repede pe net, racirea nu are nimic exceptional, doar un ventilator de evacuare in spate, probabil de 120mm. Sursa pare un model bulk, eu as fi pus Fortron de 350W, un sistem Skylake cu GTX 970 consuma pe langa 270W in full load. Probabil sursa are si ea un ventilator inauntru si cam atat, Fortron sunt dintre producatorii originali de surse, alaturi de Seasonic, Sirtec samd, si fac foarte mult OEM pentru Corsair, Cooler Master si altii.

    Daca cei de la Acer voiau sa rupa gura targului ar fi putut sa mearga pe carcasele Cooler Master, care chiar au racire impresionata (N400 suporta pana la 9 ventilatoare – NOUA!! sau ceva din seria HAF cu 3 ventilatoare de 230mm) plus o racire pe lichid pentru procesor. Nu ca ar avea nevoie procesoarele Skylake de asa ceva, dar este mai silentios per total sistemul.

      (Citează)

    • Ah, tu zici de desktopuri. Acolo chiar nu contează ce-au ales ei să pună, te uiți la performanță și la design, că de asta toți lucrează la carcase. Am văzut deja de trei ori carcasa Acer și arată bine. Nu extraordinar, dar bine.

      De ce ai vrea 9 ventilatoare? Eu prefer un flux de aer bine gândit și un management al cablurilor, nu 9 ventilatoare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus