un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să cumpăr aur de la eMAG?

19 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

29 comentarii

Surpriza mare de la eMAG este că vor vinde aur într-un parteneriat cu Piraeus Bank, ceea ce poate fi o formă de investiție.

Se vor vinde în total 1.000 de lingouri de aur de 24 karate și 400 monede de aur de 22 karate. Lingourile vor fi de 5, 10 sau 20 de grame, iar o monedă are 7,881 grame. Se va plăti exclusiv cu cardul și apoi vei fi contactat de reprezentanții Piraeus pentru a merge să ridici “produsul” de la bancă.

1 GRAM AUR = 143 lei

Care-i avantajul? Prețurile vor fi cu 10% mai mici decât cursul băncii din ziua de astăzi (sau ieri, nu contează). Un gram de aur costă în cotația BNR 143,3 lei și prețul are mici fluctuații de-a lungul timpului, dar nu asta contează. E o investiție, așa că te interesează evoluția pe termen lung a cotației aurului.

Iată evoluția în ultima lună:
grafic_aur_lunar

Iată evoluția în ultimii 3 ani:
grafic_aur_3_ani

Iată evoluția în ultimii 14 ani:
grafic_aur_14_ani

Ar trebui să cumperi aur? Doar dacă ai niște bani de investit pe termen lung. Specialiștii spun că în 2016 prețul va rămâne în jurul valorii de acum, deci nu vei da un “tun” cumpărând acum și vânzând la anul cu profit mare. Dincolo de prima jumătate a lui 2016 nu știe nimeni ce se va întâmpla; cererea de aur este constantă sau chiar în ușoară creștere (tot mai mulți oameni câștigă mai bine și crește și cererea pentru bijuterii, de exemplu), dar probleme economice de amploare, conflicte, evoluția altor valute sau alți factori nu pot fi preziși.

Puneți-vă și problema păstrării acelui lingou de aur. Nu-i mare, dar trebuie să aveți încredere că nu vi-l fură nimeni din interiorul casei și că nu-l rătăciți.

Puteți cumpăra multe alte lucruri de la eMAG, sunt oferte aici.

feat_emag_aur

    29 comentarii

  1. gold bugs, this is for you. :)

      (Citează)

  2. Cand vreu sa-l vand, mi-l cumpara banca tot la cursul bnr sau trebuie sa scap de el la vreun amanet la jumatate de pret?

      (Citează)

    • Deobicei banca il rascumpara doar daca il tii la ei.

        (Citează)

    • il vinzi anul viitor la jumatate dupa rate hike-ul dolarului.

        (Citează)

    • La BCR, IIRC, banca iti cumpara aurul inapoi numai daca il pastrezi la ei. Cu alte cuvibte doar daca cumperi aur virtual si te multumesti sa primesti o hartie care zice ca ai aur. Verifica si cu Piraeus inainte sa cumperi.

        (Citează)

    • Banca nu-l mai cumpara. Iata raspunsul pe care l-am primit mai demult intr-un e-mail de la ei:
      Livrare fizica – Dumneavoastra cumparati si primiti aurul sub forma fizica, depozitarea efectuandu-se intr-un loc diferit de tezaurul bancii (caseta de valori, locuinta personala). In acest caz nu exista posibilitatea de a se vinde aurul inapoi bancii.

        (Citează)

  3. nu recomand,ei il vand ,ei il cumpara,ei il stocheaza
    aurul nu este o investitie buna decat pentru banca
    nici spaga nu mai merge in lingouri -vezi Valcov

      (Citează)

  4. Câteva grame îți ia orice bijutier. Nu-i vorba că bijutierul dă cu 3% mai puțin decât piața, ideea e să crească vreo 30% aurul și apoi vezi tu cui îl vinzi.

      (Citează)

  5. Da’ motorina nu mai baga? :)

      (Citează)

  6. Problema este ca ți-l cumpăra inapoi la 138 ron/gram. Iar la eMAG nu lingouri serioase de la 100grame în sus,ci doar la Piraeus la 168ron/gram cu același preț la retur.

      (Citează)

  7. tot cu tiganii de la Obor faci treaba.

      (Citează)

  8. Cred ca ai o greseala. Monedele au Greutate: 7.9881 grame, nu Greutate: 7.881 grame. Am studiat si eu mai demult oferta Piraeus.

      (Citează)

  9. Răspuns: NU. De ce să cumperi TU aur de la emag ? cît crezi că poate varia aurul pt ca o investiție de 130 lei (sau multiplu, dar nu prea mare, pt că TU nu cred că vei cumpăra de 13000 lei) să facă diferența ?

      (Citează)

  10. e buna investitia in aur, va fi poate cea mai buna din viata asta, si asta se va vedea in 2-3 ani cand sistemul financiar mondial va fi schimbat..
    Insa nu a venit inca momentul ptr a cumpara aur.. mai la primavara

      (Citează)

  11. Eu zic sa-ti cumperi.Iesi mai bine la catuse……………pardon la verighete.

      (Citează)

  12. Pe termen lung, aurul nu prea are cum sa nu creasca. E destul de simplu, reprezinta un produs finit, iar nevoia va fi probabil permanenta. Sunt usor surprins ca in ultimii 3 ani mai degraba a scazut, dar vorbim aici de zeci de ani. Bottom line, decat sa tii banii in banca, mai bine cumperi aur atata timp cat nu te astepti sa dai lovitura de pe un an pe altul.

      (Citează)

  13. Parerea mea este ca aurul merita cumparat doar ca modalitate de pastrare a banior, nu ca investitie.

    De exemplu, cumperi aur de 1000 de lei si cand il vinzi peste un an valoarea este aceeasi, sau foarte apropiata. Ai eliminat devalorizarea si eventualele comisioane percepute de banca daca ai fi ales sa plasezi acesti bani intr-un depozit.

      (Citează)

  14. speedy.gonzales

    20/11/2015 la 11:51 AM

    ti-ai luat al doilea apartament, l-ai renovat, iar acum te gandesti sa cumperi aur.
    sa intelegem ca merge cu blogging-ul ca nu ai ce face cu banii???

      (Citează)

  15. Ce cocalarie :))
    Aurul e un rahat colorat si dus din antichitate pana in prezent ca ceva pretios.
    Evolutia, evolutia…

      (Citează)

  16. Nu, nu merita sa iei aur de la eMAG sau Piraeus. Pentru ca nu esti chimist in Breaking Bad sau Superman ca sa poti verifica daca aurul acela este pe bune.

    Iar Piraeus este o banca greceasca, si dupa figurile pe care le-a facut Grecia in ultimii doi ani cu banii nici nu ma gandesc sa le dau ceva. Daramite sa risc sa imi iau o teapa ca e o bucata de cupru poleita cu un pic de aur.

      (Citează)

    • Nu risti nimic, esti prea prapastios. E o forma buna de pastrare a banilor si chiar de cadou. Cadou de nunta, de botez. Uite de exemplu in Anglia s-au scos din sistem casetele de valori asa ca a trebuit sa faca je investitie in sistem de alarma acasa si asigurare a bunurilor in loc sa imi pun eu bijuurile intr-o caseta de valori si sa uit de ele in banca. Dar deh ne adaptam.

        (Citează)

    • Umbla un zvon pe la TV ca Piraeus nu mai are multe zile, sunt pomenite cuvintele insolventa si lichidare.

        (Citează)

    • De asta e bună investiția în aur, nu contează câte bănci se închid și unde, aurul rămâne.
      Eu n-am auzit nimic despre Piraeus, apropo.

        (Citează)

  17. Și? Până la urmă cât aur ai cumpărat de la eMAG?

      (Citează)

  18. Aurul este o forma de conservare a valorii, pe care orice om cu o educatie financiara solida o ia in calcul. Asta pentru ca, indiferent de variatia pretului, aurul este un metal pretios si va continua sa fie si pe viitor. El, in sinea lui, este valoros si poate fi oferit la schimb pentru altceva in cazul in care va fi nevoie.

    Banii pe care ii folosim pentru a cumpara diverse lucruri, sunt doar niste hartii, nimic mai mult. Daca nu le-am aloca noi o valoare, ei nu ne-ar fi de folos cu nimic.

    Eu sunt de parere ca, aurul este o modalitate buna de a-ti “conserva” economiile tale, si am luat atitudine in acest sens, de ceva ani incoace.

      (Citează)

  19. Cumperi aur, dar banca il rascumpara numai daca il pastrezi la ei. Si credeti ca pastratul asta e gratis?

      (Citează)

  20. Problema este ca atunci cand il cumperi esti taxat cu 20% TVA, in concluzie deja ai pierdut 20% din valoare.

    spre exemplu azi 18 nov 2016 gramul de aur este 165 lei insa la emag poti cumpara 10 g sau 20 g etc cu 183lei gramul. DIferenta nu este de 20% din cauza reducerilor de BF , insa in mod normal pierderea de valoare este mult mai mare chiar si de 20 %.

    CU alte cuvinte nu mai poti sa iti recuperezi investitia pe loc daca te razgandesti si vrei sa-l vinzi, trebuie sa astepti cativa ani pana cand cresterea de valoare depaseste pierderea rezultata din TVA si alte comisioane.

    Iar orice banca care ti-l recumpara nu o sa ti-l cumpere cu TVA ci la pretul BNR. Concluzia este ca nu merita sa il cumperi decat daca il iei fara TVA. Chiar si asa trebuie sa astepti un an -doi ani ca sa obti ceva profit. Cum au spus si alti ideea este conservarea valorii si nu obtinerea de profit.

    Nu am vandut aur pana acum si nustiu cum se procedeaza, sper ca asa functioneza lucrurile.

    Profitul cred ca il poti obtine doar daca extragi personal aurul asa cum fac aia la discovery cu masinariile alea cu site si multa apa.

      (Citează)

  21. E scump gramul !!!
    Jaf la drumul mare !!!
    Emag vinde la 190 lei gramul cand poti lua la 165 lei !!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus