un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Philips S7720, aparat electric de bărbierit

11 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

philips_aparat_ras_7000_18
Am primit la testat un aparat de bărbierit Philips din seria 7000, un model bine gândit și bine făcut și care, zic eu, nu v-ar strica prin casă. Pentru mine a fost o plăcere să mă bărbieresc cu un astfel de aparat, având în vedere că am putut face asta oriunde prin casă, fără să fie nevoie de apă sau spumă și fără să las fire de păr în urmă. Nu te irită precum un aparat de ras clasic și are, de fapt, chiar mai multe avantaje față de unul.

Specificații Philips seria 7000:

  • electric cu trei lame rotative, mobile pe 5 direcții
  • rezistent la apă, poate fi folosit în duș
  • îl poți folosi cu sau fără apă sau spumă de ras
  • autonomie 50 de minute, ajunge pentru vreo 10 bărbieriri
  • are nevoie de 5 minute pentru a se încărca pentru un bărbierit
  • trimmer inclus
  • sistem SmartClean de curățare/igienizare cu lichid special
  • husă de transport

Există mai multe variante, cu sau fără sistemul SmartClean de igienizare și fără trimmerul de precizie. Le vedeți pe scurt mai jos și le găsiți pe site-ul oficial Philips shaver seria 7000:
philips_seria_7000

Preț:

  • Philips S7720/26 (cel testat) – verifică la eMAG și Altex, are toate cele prezentate.
  • Philips S7510/41 – verifică la eMAG și Altex, nu are sistem de curățare și nici trimmer de precizie, ci unul pentru barbă.
  • Philips S7310/12 – varifică la eMAG și Altex, nu are sistem de curățare, dar are trimmer de precizie.

AMBALARE ȘI ACCESORII

Shaver-ul vine într-o cutie mărișoară și fiecare accesoriu este bine împachetat. Modelul meu a fost S7720/26 și acesta include:

  • trimmer de precizie SmartClick
  • sistem de igienizare SmartClean cu o capsulă de lichid
  • husă de transport
  • încărcătorul de priză
  • aparatul cu un set de lame montat

Toate sunt frumos împachetate, iar manualul inclus explică prin imagini ce rol are fiecare, cum se utilizează și de ce.


philips_aparat_ras_7000_07

VIDEO

Dacă vreți să vă uitați la un clip video, iată-l mai jos:

CONSTRUCȚIE

Philips S7720 este foarte bine construit. Corpul aparatului stă bine în mână, iar partea cauciucată cu striații oferă o priză foarte bună chiar și în duș. Plasticul pare solid și bine închegat.
philips_aparat_ras_7000_16philips_aparat_ras_7000_19
philips_aparat_ras_7000_21philips_aparat_ras_7000_22
philips_aparat_ras_7000_23philips_aparat_ras_7000_24

Capul mobil include trei lame ce se pot mișca pe 5 direcții. Întreg capul este flexibil și se orientează după conturul feței tale, iar fiecare inel în parte se mișcă independent. Întreg sistemul face ca aparatul să poate fi folosit fără probleme pe toate zonele feței, inclusiv pe bărbie sau mustață fără a fi nevoie să faci ceva special.
philips_aparat_ras_7000_20
philips_aparat_ras_7000_26

Pe partea din față ai un singur buton On/Off. Sub el se află câteva LED-uri de stare, de exemplu trei de baterie ce-ți indică nivelul de încărcare. Zgomotul în funcționare este un mic mai mare decât la seria superioară 9000, dar nu deranjant. Aparatul meu propriu de bărbierit, un model manual cu baterie și vibrație în lame, face un zgomot la fel de puternic.

Capul se scoate prin tragere și poate fi înlocuit cu accesoriul SmartClick. Acesta, alb și cu lame, este util pentru zona perciunilor și poate și alte zone, dar nu include și un distanțier de plastic pentru a-i putea regla înălțimea de tăiere. Se montează simplu, după apăsarea sa în aparat.

Philips seria 7000 este rezistent la apă și poate fi folosit în duș fără nici o limitare. Îl poți spăla foarte ușor punându-l sub jet de apă inclusiv cu capul demontat.

Aparatul de ras, vă spuneam, nu lasă deloc mizerie în urma sa, toate firele de păr intrând în cele trei inele de tăiere. Pe acestea le poți demonta de pe aparat, pentru a le spăla, iar dacă vrei asta musai poți demonta inclusiv lamele, care sunt ținute pe poziție de acel inel portocaliu. Este imposibil să te tai cu Philips 7000, tu plimbi pe piele un fel de grătar de protecție al cărui scop este să ridice firele de păr și să le introducă în interior, unde se rotesc lamele ce le vor tăia.

Iată o imagine ceva mai detaliată cu o lamă și grătarul ei de protecție, cum l-am numit eu. Se pot demonta individual, vedeți din imagini. Inelul acela de protecție vine în contact cu pielea ta și este foarte fin, nu te zgârie nimic și n-are de ce să te irite, indiferent de unghiul sau zona feței pe care o abordezi în acel moment.
philips_aparat_ras_7000_30

philips_aparat_ras_7000_31

Sistemul SmartClean este mare și poate părea overkill pentru aparat, până îl vezi în funcțiune. Se montează shaver-ul în SmartClean, cu vârful în jos, se introduce capsula cu lichid după desigilarea ei și se pornește aparatul. Ciclul de curățare durează aproximativ o oră și este o succesiune de manevre făcute cu aparatul, timp în care lichidul face spumă și îl curăță.

Husa de transport este solidă și protejează aparatul în bagaj, ca să nu-l lovești sau strivești. Își face bine treaba și poți înghesui acolo și trimmerul de precizie.
philips_aparat_ras_7000_12philips_aparat_ras_7000_11

CUM BĂRBIEREȘTE

Haideți să începem treptat, cu încărcarea. Dacă aparatul este descărcat și trebuie să te bărbierești, e suficient să-l lași 5 minute în priză și îți va ajunge pentru un bărbierit.

philips_shaver_incarcare

Lasă-l o oră în priză și se încarcă 100%, autonomia sa fiind de 50 de minute, ceea ce ajunge cam pentru 10 bărbieriri, că prinzi viteză după ce te obișnuiești cu aparatul.

philips_shaver_autonomie

Aparatul are un singur buton, așa că nu-i greu de utilizat. Dacă-l apeși pentru 3 secunde, aparatul se blochează pentru a-l proteja de declanșări neprevăzute la transport. Sub buton vezi LED-urile ce-ți spun cam câtă baterie mai ai.

Poți utiliza Philips 7000 cu apă sau spumă de ras sau complet pe uscat. Mai mult, aparatul nu lasă mizerie, toate firele de păr intră în acesta, astfel încât te poți bărbieri în orice cameră sau inclusiv în mașină (nu în mers, vă rog!), la birou, în tren, la hotel în timp ce scrieți un email șamd. În deplasări este foarte mișto, nu-ți mai trebuie spumă de ras.

Pentru bărbierit se recomandă mișcări circulare pe față. Este greu spre imposibil să te iriți cu un astfel de aparat, inclusiv pe uscat, deoarece lamele nu-ți ating fața. Pur și simplu îl plimbi peste barbă, aplicând o presiune normală, iar inelele își fac treaba și taie firele. Capul mobil se adaptează foarte bine la conturul feței, inclusiv pe la colțurile gurii, la mustață, pe gât și așa mai departe.

Nimic mai mult. După ce-ai terminat, îl poți spăla imediat punându-l sub jet de apă, eventual desfăcând inelele de acolo. Mi-ar fi plăcut să includă o perie fină în cutie, pentru a-l curăța mai bine.

Trimmer-ul SmartClick are utilitatea sa, mai ales pentru a tăia la linie perciunii.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Construcție solidă.
  • Bărbierește aproape la fel de bine precum o lamă.
  • Poate fi folosit fără apă sau spumă.
  • Nu face mizerie.
  • Accesorii bune incluse în pachet.
  • Nu are o perie de curățare.
  • Sistemul SmartClean rămâne în continuare cam mare și din neatenție poți vărsa acea capsulă de lichid după desigilare.

UTILIZARE

Te bărbierește la fel de bine precum un aparat clasic cu lamă, dar pe total reiau avantajele suplimentare:

  • poate fi folosit și pe uscat, fără apă sau spumă, un mare avantaj atât în casă cât și în deplasări/concedii.
  • nu face mizerie, deci îl poți folosi în orice cameră, inclusiv în timp ce faci altceva, la birou, în mașină șamd.
  • este imposibil să te tai cu un astfel de aparat. Lamele sunt ascunse, nu intră în contact cu pielea.
  • accesorii bune incluse în pachet.
  • scapi de dependența de oglinda din baie, de spumă și mizeria pe care o face.
  • dacă te iriți la bărbieritul cu o lamă, ar trebui să încerci un astfel de aparat, este gândit pentru piele sensibilă.

CONCLUZIE

Philips seria 7000 este shaver-ul așa cum ar trebui să fie: bine construit, eficient, ușor de utilizat și cu accesoriile esențiale incluse. Faptul că te poți bărbieri oriunde vrei, fără spumă, apă și fără să faci mizerie, este un mare avantaj și elimină dependența de stat în fața oglinzii în fiecare dimineață.

Preț:

  • Philips S7720/26 (cel testat) – verifică la eMAG și Altex, are toate cele prezentate.
  • Philips S7510/41 – verifică la eMAG și Altex, nu are sistem de curățare și nici trimmer de precizie, ci unul pentru barbă.
  • Philips S7310/12 – verifică la eMAG și Altex, nu are sistem de curățare, dar are trimmer de precizie.

    33 comentarii

  1. recomand Philips AT890, face exact aceleasi chestii la jumate de pret.

      (Citează)

  2. Sistemul rotativ Philips pare in principiu mai bun decat cel orizontal de la Braun, in privinta taierii firului de barba pentru ca teoretic il ia din toate directiile.

    La Braun este mai greu sa il ia din sens opus cresterii ca sa-l reteze bine. Eu am constant dezamagiri pentru zona de sub barbie.

    Avantajul la aparatele de barbierit electrice este ca te iriti mult mai putin iar riscul sa te tai sau sa te zgarii este inexistent practic. O chestie foarte foarte buna dimineata cand te grabesti, daca te tai cu lama intarzii mult pana iesi din casa.

      (Citează)

    • Am aparatul în continuare și l-am folosit în ultimele 2 săptămâni. Mă rad mult mai des cu el pentru că nu mai sunt silit să stau în față oglinzii, cu apă și săpun, ci pot face asta oriunde. Mi se pare cel mai mare avantaj.

        (Citează)

  3. Am un model mai vechi ( nu mai stiu sa spun care ) pe care il folosesc din cand in cand. Nu stiu daca al meu merge si pe ud – eu doar pe uscat il folosesc.
    Ideea e ca rezultatul e destul de departe de un barbierit clasic ( cu lama). Si spun asta eu, care nu am cine stie ce barba. Imi inchipui ce rezultat are pe o barba deasa si aspra…

    Un alt dezavantaj ( care cred ca e general la astfel de aparate) este ca nu merge cat de cat multumitor decat daca ai barba de 1-2 zile ( deja la 2 zile s-ar putea sa nu-ti prea placa senzatia).

    Eu sincer n-as da ~900 RON pe un astfel de aparat, si nu ma refer strict la modelul asta de la Philips , ci in general la un aparat electric…

      (Citează)

    • Subscriu la cele spuse de geretus.Am un astfel de aparat primit cadou acum vreo 2 ani si care zace intr-un sertar uitat de vreme.

        (Citează)

  4. Cum se descurca si in alte zone ?

      (Citează)

    • pe abdomen e ok, e suficient. la organe , daca ai tufa mai mare, poti folosi trimmerul dar cu atentie, ca ciupeste. dupa care finalizezi cu bicu. la subrat folosesc doar bicu.

        (Citează)

  5. Blasfemie!!!

    Tu stii ce luna e acum in calendar???

    #noshavenovember

      (Citează)

  6. Marea provocare a acestor aparate este parul de pe gat care creste in toate directiile. Spune-ne cum s-a descurcat aici.
    Daca ai lasat barba sa creasca 2-3 zile e horror, agata firele, senzatia e de epilare. De aceea sunt f utile aparatele cu trimmer, dai cu el la inceput si apoi cu lamele.
    Asta cu “n-am nevoie de oglinda, ma barbieresc oriunde” e vrajeala, trebuie sa vezi unde dai, nu dai asa aiurea pe la perciuni, prin barba…

      (Citează)

    • Pe gât a fost la fel ca pe restul feței, nu a trebuit să fac ceva special.

      Te contrazic la faza cu oglinda, numai așa m-am bărbierit cu el. Te obișnuiești repede cu ce ai de făcut, iar după ce dai o tură completă te pipăi cu mâna și vezi dacă au rămas smocuri pe undeva. Le iei apoi și pe acelea.

      Dacă vrei musai, la final te duci la o oglindă (e mereu una în preajmă) și te verifici.

      Astăzi m-am bărbierit în timp ce citeam o carte, în bucătărie, așteptând să se încălzească espressorul.

      Ai dreptate la faza cu părul mai lung, dai mai mult cu aparatul (nu e o senzație de smulgere, ci doar intră firele mai greu în lame, că-s mai lungi), dar e gândit pentru cei ce se bărbieresc des, ca să te scape de dat cu spumă în baie.

        (Citează)

  7. unde gasim rezerve de lichid pt igienizare si cat costa una?

      (Citează)

  8. “Nu irita fata” ? Orice aparat irita initial. Pine te obisnuiesti cu el.
    Scump pentru un barbierit care nu taie pina la piele ca lama clasica.
    Cit despre igienizare, come on. Asta e inovatie? Chestii pentru care platesti in plus si care si dureaza? No thanks. :)

      (Citează)

    • Nu m-a iritat deloc la prima utilizare (care e cea din clip). Iritarea apare când lama intră în contact cu pielea, iar aici nu e cazul. Acele plase care intră în contact cu pielea sunt bine făcute și nu zgârie.

      Bărbierește la fel de mulțumitor ca un aparat de ras cu lamă. N-am sesizat diferențe, cu siguranță nu când compar cu avantajele lui.

      Există variantă de seria 7000 fără accesoriul de igienizare și costă cu 300 de lei mai puțin.

        (Citează)

  9. Nu mai bine testezi ceva solutii pentru zona aia stufoasa si sensibila?
    Ca vad ca cremele depilatoare cam incep sa irite aiurea dupa citeva folosiri.

      (Citează)

  10. “Am primit la testat”. Adica asa ceva se returneaza? Se trimite din blogger in blogger la teste? La cine a fost inaintea ta? :)
    Chestiile de genul asta mi se pare ca nu se imprumuta, e ca si cum ai zice “am primit o seringa in teste”. Sau un prezervativ.

      (Citează)

    • il vand la papagali ca “resigilat”

        (Citează)

    • Habar n-am ce fac cu el, dar nu cred că mi-l lasă mie. Pe cel testat prin martie l-am returnat, că bănuiesc că și ei îl primesc pe proces verbal și-l dau înapoi.

      Poate-i pune cineva o lamă nouă și-l ia acasă sau poate se duce să stea în vreun showroom. De vândut ca nou sau resigilat nu cred că e cazul, n-ar cumpăra nimeni, plus că lichidul de curățare e golit.

        (Citează)

  11. OK, m-ai convins, am comandat un S7310/12 de la Altex ca am prins reducere.

      (Citează)

  12. au la ALTEX in promotie, aparat de ras PHILIPS Shaver S9031/12 la 599 lei

    http://www.altex.ro/aparat-de-ras-philips-shaver-s9031-12-acumulator-50-min-negru

    ce zici, merita ?

      (Citează)

  13. Adevărul e ca de când cu toți barbosii, o cam scăzut vânzările de aparate scumpe. Io am ceva Philips de tuns barba, dar am dat pana în 100 de lei.

      (Citează)

  14. Daca stai bine si te gandesti te poti barbieri si cand stationezi cu masina la cateva semafoare :D

      (Citează)

  15. Am vazut o reclama la acest aparat si m-a interesat. Asa am ajuns aici. :) Partea mai proasta e cand am vazut pretul. :)) Lasand la o parte chestia asta cred ca face ceea ce spune. Dar, cum zicea Giovani: daca gasesti un aparat care face tot ceea ce face aparatul asta la un pret mai bun… Iarasi un minus este ca nu prea ma incanta sa ma barbieresc zilnic. Am momente si momente. Intr-unele ma barbieresc mai des, intr-altele mai rar. Stiu, alternez aparatele… Si la mine pielea e sensibila si parul aspru. O combinatie naspa. Si pe mine ma intereseaza mai ales pentru ca “ea” e ceva de genul: ma intepi! if you understand what I mean. Un plus este ca daca esti grabit termini mai repede cu barbieritul… ceea ce este un mare plus, mai ales cand te grabesti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus