un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Domo pare că se închide

16 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

38 comentarii

Nu știu exact ce se întâmplă cu lanțul Domo, n-a fost vreun anunț oficial, dar pare că-și trăiește ultimele clipe. Magazinul din galeria Carrefour Băneasa a fost închis, magazinul din AFI se închide astăzi. De fapt, pe site-ul oficial mai figurează doar 4 magazine în București, inclusiv cel din AFI, ceea ce mă face să cred că multe altele au fost închise și n-am observat asta.

Cum spuneam, n-a fost un anunț oficial, dar lucrurile nu stau prea bine acolo. Domo a avut întotdeauna probleme, fiind în urma concurenței Altex și Flanco, ca să vorbim de electro-retail-ul cu mari spații comerciale. Au închis multe magazine în ultimii ani, iar acum s-ar putea să le închidă pe toate, încercând să se concentreze doar pe vânzare online, prin domo.ro Rămâne de văzut cât succes pot avea aici.

Pe 2 septembrie un comunicat de presă spunea de mari schimbări în managementul companiei, cu o nouă echipă la cel mai înalt nivel, sub conducerea unui CEO coreean ce conducea compania încă din 2014. Un pic mai târziu, pe 6 noiembrie, un articol din Profit.ro spune că CEO-ul a plecat din companie pentru că acționarul nu are o strategie clară pentru ea. Acționarul este un cetățean austriac ce-a preluat-o tot prin 2014.

Vorbeam, însă, zilele trecute cu reprezentanții unui alt magazin mare și mi-au spus ceva interesant. Subiectul era multitudinea de campanii de reduceri de anul acesta, iar fraza care mi-a rămas în minte a fost următoarea: “anul acesta pică Domo, așa că celelalte magazine au tras tare cu tot felul de promoții, profitabile sau nu, pentru a atrage clienții Domo în magazinele lor, pentru a-i obișnui cu ideea de a face cumpărăturile în altă parte”. Mi s-a părut că arată cum, din perspectiva noastră lipsită de o viziune generală asupra pieței, unele acțiuni par greu de înțeles, deși au un sens al lor.

Domo are până la finalul lunii o campanie numită “Dăm tot”. S-ar putea chiar să dea tot și să se ducă în raiul magazinelor alături de Flamingo, Depozitul de calculatoare și alte legende ale pieței noastre.Dacă stați pe lângă un Domo, aruncați un ochi dacă mai e acolo și nu cumva lichidează stocurile. Ziceți în comentarii dacă ați văzut magazine Domo ce s-au închis recent, sunt curios cum stă situația prin țară. Între timp, piața “offline” va fi împărțită de Altex/Media Galaxy și Flanco, care probabil fac mai mult de 80% din venituri în offline.

    38 comentarii

  1. asa, si garantie la produsele pe care le cumperi?

      (Citează)

  2. pana ai terminat tu de scris au mai lasat doar 2 magazine fizice in site :))

      (Citează)

  3. Am trecut acum o săptămână în weekend prin AFI și, văzând cât de gol era magazinul și având ceva experiență prin retail ca să am o idee cum stau lucrurile, chiar am întrebat-o în glumă pe casieră “Dar ce e așa gol, închideți în curând?” A zâmbit forțat și atât.

    Știu câțiva care intraseră în marketplace-ul lor și, cu ocazia asta, își vor lua o țeapă cu decontările.

      (Citează)

    • Probabil o miscare cum a fost si la marketonline: datoriile raman pe o firma, site-ul si brandul se muta pe alta. Noi sa fim sanatosi.

        (Citează)

  4. Brasov (municipiu) -0 magazine deschise. Anul asta ramasesera doar cu 1. In judet se pare ca mai exista un magazin in Fagaras.

      (Citează)

  5. Domo din Auchan City Crangasi s-a inchis din vara, cred ca era si printre ultimele deschise. Acum au targ de Craciun acolo. O improvizatie.
    Dar cand am trecut pe acolo tin minte ca aveau 3 televizoare, cateva electrocasnice, nimic interesant, defapt era chiar dezolant, cam ca City Spar-ul din Budapesta, numai ca ala nu se inchide. :|
    Asa era si duminica trecuta in AFI, duplicate de produse, sa para mai multe, dar in rest se vedeau spatile goale si parca era senzatia aia de corabie parasita.

      (Citează)

  6. Domo a disparut si din Craiova, din vechiul centru comercial (Mercur) mai demult, din Electroputere Mall mai recent (spatiul a fost preluat de un Altex).

      (Citează)

  7. Cel din Auchan Titan avea cam toate rafturile goale si doar 3 angajati in tot magazinul

      (Citează)

    • Era asa de ieri, iar eu care mai si lucrez in domeniu am zis ca rearanjeaza si nu mam bagat in seama cu ei.

        (Citează)

  8. add:
    Probabil o miscare cum a fost si la marketonline: datoriile raman pe o firma, site-ul si brandul se muta pe alta. Noi sa fim sanatosi.

    Deah, se poartă.

      (Citează)

    • “potrivit surselor din pia­ţă” și “Până la închiderea ediţiei repre­zentanţii Domo nu au răspuns solicitării ZF”

      Așadar zero informații concrete.

      Puteai să dai link chiar la acest articol, spune la fel de multe precum ZF.

        (Citează)

    • in zf au spus exact care e situatia. Tu scrii in articol ca “se pare ca”, ei au zis exact realitatea – anume ca magazinele offline se inchid, tu ai scris ca habar nu ai de ce – ei au scris exact motivul, ca se muta exclusiv in online. Cum poti sa tragi concluzia ca ce ai scris tu e egal cu ce au scris ei … ma depaseste. Normal ca “pe surse”, pentru ca in lipsa unui comunicat oficial nu o sa gasesti vreun reprezentant care sa vorbeasca public in nume propriu.

        (Citează)

  9. Si Domo de langa Decathlon Militari e inchis.

      (Citează)

  10. Domo intodeauna au fost in urma la Altex si Flanco. Oferta slabuta iar site-ul dupa parerea mea nu e foarte atractiv. Am cumparat de la ei de cateva ori si totul a mers ok. (kit mouse si tastatura, ceva jocuri xbox 360 si un monitor LG) E drept ca nu am returnat nimic sau nu am apelat la garantie. Aici din cate am inteles nu stau foarte bine.

    Ultima oara am fost la Domo din Kaufland (Cluj), totul parea a fi in regula, pe rafturi erau destul de multe.

      (Citează)

  11. Cel din Petrosani are doi angajati, un paznic si un tehnician magazinul este gol, adica nu intra picior de om de cateva luni in el, iar produse au cate un model de laptop, un model de tv si asa mai departe…

      (Citează)

  12. si Domo-ul de langa mine s-a inchis de vreo 4-5 luni. chiar cu vreo 10 zile mai devreme schimbasem un robot de bucatarie Philips care se arsese. i’m a lucky guy :)

      (Citează)

  13. add:
    asa, si garantie la produsele pe care le cumperi?

    aia nu e de la producator?

      (Citează)

    • ce treaba are? garantie ai la cel care ti-a vandut produsul, ce face el mai departe sau daca producatorul accepta sa preia obligatiile magazinului… alta mancare de peste. Probabil producatorii seriosi or sa faca asta (unii oricum primesc la garantie produsele de oriunde le-ai fi cumparat), dar legea nu-i obliga.

        (Citează)

  14. Marii producatori nu au mai livrat nimic catre Domo de prin ianuarie. Domo fie a continuat sa vanda vechile stocuri, fie a mai facut ceva achizitii de la alti distribuitori.

      (Citează)

  15. Cu Domo am avut tot timpul experiente pozitive, chiar daca preturile lor au fost peste ale concurentei si campaniile mai slabe. Am apreciat totusi ca atunci cand cumparam electrocasncie de dimensiuni mai mari le aduceau pana in casa, nu le lasau jos.

      (Citează)

  16. La Braila au inchis magazinul. Au fost superpromotii, televizoare de la 4000 de lei reduse la 2000. In Galati au inchis pe ascuns.

      (Citează)

  17. Am trecut ieri pelanga Domo din Kaufland Satu Mare si era cam gol.
    Credeam ca se pregatesc de marea Black Friday

      (Citează)

  18. Domo a disparut si din Hunedoara, Deva. Era magazin destul de mare in Kaufland si foarte mare in Auchan. Ambele au fost inchise.

      (Citează)

  19. add:
    ce treaba are? garantie ai la cel care ti-a vandut produsul, ce face el mai departe sau daca producatorul accepta sa preia obligatiile magazinului… alta mancare de peste. Probabil producatorii seriosi or sa faca asta (unii oricum primesc la garantie produsele de oriunde le-ai fi cumparat), dar legea nu-i obliga.

    Gresit. garantia o ofera producatorul, Ala care face produsul e direct responsabil de tot. Asa e normal, asa e si legea.
    Pentru garantie nu ai nevoie decat de 1. chitanta 2. documentul de garantie care vine cu produsul.
    Daca vezi obiect nou fara garantie de la producator, ci in service la vanzator atunci ar trebui sa te intrebi ce cumperi. E f probabil ca produsul sa fie de pe piata gri.

      (Citează)

  20. Domo de la Kaufland Mihai Bravu din Bucuresti era deschis in weekend dar foarte putine produse pe raft. M-am uitat dupa un televizor, n-am vazut nici o reducere insemnata.

      (Citează)

  21. Domo Lujerului (vis-a-vis de Cora) e inchis de cel putin 1 luna (e doar un afis cu unde se pot plati ratele cetelem)

      (Citează)

  22. http://www.domo.ro/PC_&_Gaming_&_Periferice/Periferice/Mouse/Microsoft/Mouse_Wireless_Microsoft_Mobile_1850,Black

    http://www.altex.ro/mouse-wireless-microsoft-mobile-1850-1000dpi-negru

    Se pare ca la Altex e mai ieftin, cu toata reducerea lui Domo de inchis magazine , haha

    Eu zic ca este doar o cascadorie, se inchidea oricum si se muta pe online, asa ca si-au zis hai sa parlim niste fraieri.
    Preturile tot alea sunt, produsele vor ramane in stoc si dupa inchiderea promotiilor ;)

      (Citează)

  23. In Ploiesti s-au inchis toate de ceva vreme, fara mare tam-tam.

      (Citează)

    • Nu-i știre nici acolo. Gândul citează ZF, care citează “surse din piață”, adică la fel ca mine au văzut magazine goale și adunat 1+1

        (Citează)

    • n-am zis ca e comunicatul oficial de la Domo, dar sunt ceva mai multe informatii, chestia cu neplata furnizorilor si pe firma noua etc.

        (Citează)

  24. Ce fericire pe furnizorii care au pus marfa la raft in DOMO.

      (Citează)

  25. Si in orasul in care stau,Turda , din cate am intales sa inchis deja sau urmeaza

      (Citează)

  26. S-a inchis si cel de langa Hornbach Militari

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus