un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aveți vreuna dintre următoarele boxe? Ce-mi recomandați?

19 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

41 comentarii

Vreau să cumpăr de Black Friday sau de Crăciun, dacă o prind la ofertă, o boxă wireless cu baterie. Am avut una Samsung Box la teste și s-a dovedit foarte utilă, o puteam lua cu mine în bucătărie, baie, la grătar și unde mai aveam eu chef. Ascult tot mai puțină muzică ziua și aș vrea să schimb asta.

Am ochit câteva modele. Are cineva unul dintre ele? Sunteți mulțumit de calitatea sunetului și de cum funcționează? Cât ține bateria cu adevărat? Mă interesează doar răspunsuri de la cei care au aceste boxe, vă rog.

SONY X7

Asta mă atrage cel mai mult deoarece are și Wifi, nu doar Bluetooth și NFC, și poate lua singură muzică din serverul din casă sau de pe Deezer/alte servicii.

sony_x7

HARMAN KARDON ONYX

harman_kardon_onyx

KARMAN KARDON ESQUIRE

harman_kardon_esquire

BOSE SOUNDLINK MINI II

bose_soundlink_mini

 

DENON ENVAYA

denon_envaya

Dacă vreți să-mi recomandați alte modele, specificațiile tehnice minime sunt următoarele:

  • Bluetooth și NFC. Nu am de gând să iau ceva fără NFC.
  • calitate foarte bună a sunetului. Nu mă interesează boxe mici sau branduri luate de la chinezi.
  • musai cu baterie care să țină măcar 6-7 ore.
  • să aibă o dimensiune rezonabilă, nu cât un cuptor cu microunde.
  • latență cât mai mică în procesarea de sunet. Dacă vreau să o leg vreodată la laptop, vreau să aud sunetul în timp real, nu cu 2 secunde întârziere.
  • volum puternic, să o pot auzi peste hota din bucătărie.

Specificații opționale:

  • Wifi, ca să pot conecta boxa direct la router și să-și ia muzica din calculator prin media server sau de pe net prin, să zicem, Deezer
  • aptX pentru Bluetooth

Nu mă interesează dacă are microfon sau dacă poate încărca dispozitive sau alte artificii.

    41 comentarii

  1. Si eu ma gandeam ca ar fi utila asa ca astept sa vad la ce te-ai hotarat. Eu unul as pune conictivitatea wi-fi la chestii musai. NAS 4tw.

      (Citează)

  2. nu sunt review-uri pe Amazon?

      (Citează)

    • Meh, eu vreau comparație între produse, să știu ce aleg. Iar la noi sunt modele care pe la străini nu se prea găsesc, nu e edificator.

        (Citează)

  3. UE Boom. Ma chinui de 2 saptamani sa-i golesc bateria! Ca si volum pot sa zic ca poate umple cu succes o sala de 70-100 mp. Calitatea sunetului este foarte buna cu mentiunea ca nu are un bas foarte puternic si ca la unele melodii poate suna infundat. Este waterproof. Varianta UE Boom (mini) intra fortat chiar si intr-un buzunar de pantaloni sport. Are si NFC si Bluetooth care nu dau rateu niciodata. La reducere poti gasi varianta initiala UE Boom mini 1 la un pret de pana in 700 RON.

    PS Daca iti iei una din cele recomandate ar fi foarte fain daca ii faci si review.

      (Citează)

  4. Bose Sounlink Mini e de departe cea mai ok dintre toate.

    Sony-ul e ok, insa la putere mai mare de jumatate distorsioneaza.

      (Citează)

  5. am BOSE SOUNDLINK MINI II si credema nu o sa-ti vina sa crezi ce bass scoate cutiuta asta …. am incercat si de la beats pill , sony nu am incercat dar ce aveau in magazin pe stoc am incercat tot si nici una nu se apropia de bose . Nu stiu daca se merita pentru functia de wifi sony mai ales ca e o boxa portabila !

      (Citează)

  6. parerea mea dude intr-un magazin unde au pe stoc bose si asculta cum se aude o iei cu tine acasa garantat ! nu lucrez la bose :) nu-i fac reclama dar am avut dilema asta si eu acum vreo 5 luni si credema te scutesc de timp pierdut !

      (Citează)

  7. Eu m-am jucat la un prieten cu un JBL, cred model Charger2. Sunet curat, bass puternic, calitate material, fara sacadari la redare. Cu NFC cred ca este modelul Pulse2.
    Si pe mine ma intereseaza un astfel de produs, sa ne tii la curent cu ce-ti cumperi. Pentru mine nu este asa important NFC-ul, e suficient bluetooth. Dar restul conditiilor raman valabile: calitate sunet, bass, procesare sunet etc

      (Citează)

  8. saut. Am boxele de la Bose, Soundlink 2, sunt geniale. Calitatea sunetului foarte buna, baterie 6-7h, bluetoth, Foarte compacte, le folosesc oriunde,chiar si pe plaja sunetul e exceptional. Sunt cam scumpe, dar din punctul meu de vedere merita. O am camd e vreo 3 ani si cred ca o folosesc in fiecare zi.

      (Citează)

  9. saut. Am boxele de la Bose, Soundlink 2, sunt geniale. Calitatea sunetului foarte buna, baterie 6-7h, bluetoth, Foarte compacte, le folosesc oriunde,chiar si pe plaja sunetul e exceptional. Sunt cam scumpe, dar din punctul meu de vedere merita. O am camd e vreo 3 ani si cred ca o folosesc in fiecare zi.

    nwradu:
    Da, zi-mi un magazin, că mă duc.

    http://www.bose-romania.ro/ – undeva pe calea floreasca

      (Citează)

  10. nwradu:
    Da, zi-mi un magazin, că mă duc.

    Este o insula BOSE la etaj in Mall Baneasa, sau cel putin era acum o luna.

      (Citează)

  11. Am trecut prin dilema ta si am facut alegerea, din fericire am putut sa le testez pe toate intr-un Fnac si a fost clar, Soundlink mini de departe a dat clasa. Testul in spatiu deschis m-a ajutat pentru ca am luat-o s-o folosesc in noptile de black friday la birou :)

    Oricum, trebuie sa te pregatesti pentru alta problema, odata ce alegi Bose. Vei vrea sa-ti schimbi toate boxele / castile / sistemele home cinema…

      (Citează)

  12. Am Sonos de vreo 6-7 ani cred. Nu e in lista si presupune o investitie mai mare dar isi merita toti banii.

      (Citează)

  13. Dețin sony srs x77 și o recomand ptr fidelitate și multitudinea de conectări care le poți face inclusiv chromecast audio sau jbl extreme ptr un bass mai puternic.

      (Citează)

  14. incercati bose ….e alta treaba .Degeaba iti spun hai sa asculti la mine in oras ! Cauta si tu in Bucuresti unde au reprezentanta . sau http://olx.ro/oferta/bose-soundlink-mini-ii-nou-sigilat-ID4O1nK.html#6a5c14ba66 tipul e din bucuresti poti sa asculti inainte sa cumperi .

      (Citează)

  15. http://www.bose-romania.ro/ SoundLink Mini Bluetooth II daca iti permiti mai mult are si wifi SoundTouch 20 Seria III daca nu iti convine in 30 de zile trimiti inapoi !

      (Citează)

  16. Ca portabila, Bose Mini II e de departe cea mai buna. Am o Sony si o Bose. Diferenta e f puternica. Ai crede ca Bose e de vreo 4-5 ori mai mare decat e in realitate.
    Tine vreo 9-12 ore, pe ascultat la 70-80% din volum.

    Nu are NFC.

    Daca vrei o chestie fixa, mergi pe Sonos. Play:1 se aude un picut mai bine decat Bose Mini II, Play:3 un pic mai bine ca Play:1. 2 Play:1 legate in stereo e perfect (daca nu mori dupa basi; daca vrei basi iti iei si un Sub – desi cand ajungi acolo exista variante semi-profesionale mult mai convenabile ).

      (Citează)

  17. Eu am Bose soundlink mini I, recomand cu caldura. Constructie solida, metalica, sunet puternic, fara distorsiuni. Nu stiu ce are in plus mini II, dar nu cred ca e diferita la sunet.

      (Citează)

  18. Alexandru: OSE la etaj in Mall Baneasa, sau c

    Cred ca pe insula au Bang & Olufsen

      (Citează)

  19. Bose soundlink mini am si eu si sunetul este incredibil. Eu am luat-o cu 150 USD si zic ca face banii. Mini 2 aduce ceva îmbunătățiri, însă sunetul a rămas același din ce am văzut pe net.

      (Citează)

  20. Daca vrei sunet “portabil” bun, alege bose sau denon. Daca vrei cel mai bun sunet dintre toate cele prezentate alege harman kardon onyx(e si acesta portabil oarecum).

    Pentru review-uri si comparatii ai canalul asta de iutub: https://www.youtube.com/user/clavinetjunkie

      (Citează)

  21. Recomand BOSE SOUNDLINK MINI II, are un prieten aceasta boxa, cumparata din America si chiar merita toti banii!!

      (Citează)

  22. @disable Diferenta fata de I, este ca Bose Soundlink I are un port microusb (nu mai e nevoie sa incarci prin dockul proprietar – care exista dar il poti lasa acasa) si are un microfon integrat ca sa o poti folosi pe post de speaker in masina.
    De sunat suna cam la fel – poate un pic mai scos din accentul basului si un soundstage un pic mai amplu (sau poate mi se pare mie)

      (Citează)

  23. nwradu:
    Da, zi-mi un magazin, că mă duc.

    mai e Bose vis a vis de Vivo in Floreasca

      (Citează)

  24. recomand si eu Bose, am una portabila care tine bateria bine si are si un sunet bun

      (Citează)

  25. recomand si eu Bose, am una portabila care tine bateria bine si are si un sunet bun

      (Citează)

  26. Si eu am achiZitionat de 2 luni tot un Bose soundlink mini 2. Suna incredibil. Sunt foarte multumit de produs.

      (Citează)

  27. Sfatul meu :harman kardon . Se aude impecabil si Funcționează ireproșabil.
    N-o să regreți.

      (Citează)

  28. Level le-am avut in teste si mi-au placut mult. Faine dar cam scumpe. Plus ca-s Samsung.

      (Citează)

  29. Bose all the way.

      (Citează)

  30. Eu folosesc de 1 an Denon Envaya si acopera foarte bine totate genurile.
    Mainly streaming din TuneIn pe bluetooth. Nu stiu cum stai tu cu timpul, dar mai mult de 5 ore, eu nu am apucat sa play-ez si bateria a ramas vivace.
    Sunetul vine din Hi-Fi, asa ca merita atentie.
    Pentru varianta cu Wi-Fi si streaming din music cloud gen Deezer sau Tidal, merita testat HEOS 1, tot de la Denon. Este mai scump, dar acopera mai mult. Are si un pachet de accesorii optional, acumulator+stick usb bluetooth. Gasesti in Flanco Promenada.

      (Citează)

  31. Aici poti compara cum se aud boxele intre ele, in conditii identice cu diverse genuri de muzica.

    http://switcher.oluvsgadgets.net/

    Tipul e f meticulos.

    Recomandari ce am ascultat eu pe viu, de departe cm bune:

    Harman Kardon
    Audio Pro Addon T3, T9, Allroom
    (insa preturile sunt pe la 1000 RON)

    Daca afli ceva oferte bune, zi-ne si noua.

      (Citează)

  32. Eu am bluetooth Sony SRSX2R si sunt foarte multumit de ea. Are 2 x 10 W si se aude foarte clar si cu ceva bass. Costa in jur de 450 lei.

      (Citează)

  33. Am de o saptamana o BOSE SOUNDLINK MINI II , se aude perfect , si bateria tine aproximativ 9 / 10 ore .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus