un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se poate: Oprescu arestat pentru mită

6 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Aplauze! Oprescu a fost reținut de DNA pentru că a luat mită 25.000 de euro. A fost prins în flagrant delict, operațiunea fiind filmată, zice Digi24. Acum sunt percheziții la diverse reședințe, la Mogoșoaia și la Administrația Cimitirelor.

DNA îl acuză că lua 10% din valoarea oricărui contract ce trecea pe la Primărie, iar împreună cu alții avea chiar un mare grup infracțional pus la punct prin care beneficiarii contractelor dădeau înapoi o grămadă de bani către diverși funcționari. O mafie micuță, ca de obicei.

Ca și la deschiderea cutiei lui Schroedinger, cele două variante despre care vă spuneam că pot fi valabile pentru Oprescu s-au stabilizat și o știm pe cea reală: e corupt. Vă spuneam anterior că este fie incompetent și toți contractorii îl păcălesc cu noi termene de execuție și contracte umflate, ori este corupt, mână în mână cu ei într-un sistem făcut să le accepte greșelile, prețurile și toate celelalte.

Elena Vijulie a spus la Digi24 că în aceste condiții Sorin Oprescu nu va mai putea candida pentru un nou mandat la Primărie. Nu știu dacă-i interzice ANI sau vreo lege sau poate pur și simplu pentru că va fi la închisoare în momentul alegerilor, dar așa să fie, poate se mai schimbă lucrurile prin capitală cu un nou primar.

Update: apărarea lui Oprescu este că acei bani erau un împrumut pentru a-și plăti taxele. Aparent, un om cu casă pe Kiseleff, casă la Ciolpani, colecție de tablouri și alte obiecte de artă, plus multiple surse de venit, nu avea bani de taxe și a luat mai pe seară așa un plic de bani.

Toate detaliile sunt pe Digi24. Sunt curios cine sunt cei patru oameni de afaceri care l-au denunțat. Putem trimite și noi niște pizza sau ceva la DNA, ca mulțumire pentru munca depusă?

Oprescu dublat

    22 comentarii

  1. Pizza nu, dar daca va fi condamnat definitiv Oprescu, procurorul de caz merita statuie undeva in centru.

      (Citează)

  2. Nu înțeleg. Vreți sa dați șpagă la DNA.

      (Citează)

    • Nu obÈ›in nimic în schimb, nu cred că e È™pagă. Dar era o glumă, au făcut unii acum câteva luni faza asta cu pizza, la o altă arestare celebră. Nu mai È™tiu cum a decurs, e destul de dificil ce-i drept să laÈ™i pizza acolo.

        (Citează)

  3. Intrebarea e daca stie sa joace table, ca eu m am cam plictisit aici.

      (Citează)

  4. Sper să n-ajungă ca Dragnea care tot își dă cu părerea în presă ca și cum nimic nu s-a întâmplat nimic cu toate că el în momentul de față e infractor condamnat (și nu, dacă nu e definitiv nu înseamnă că e nevinovat, e vinovat până decide cineva altfel).

      (Citează)

  5. mircea (primul)

    06/09/2015 la 11:48 AM

    Au filmat pe dracu. O sa se intample pix.

      (Citează)

    • Il alearga un pic prin presa, il fac de rahat, pesede-ul e pe val, nu mai au candidati. Hai poate sta in preventiv 4,5 luni apoi sta bine mersi acasa, retras.

      N-au fost toate arestarile la fel pana acum?! Au fost 2,3 care chiar au picat de prosti, in rest… au, cel mult, arest la domiciliu.
      Da, DNA functioneaza!

        (Citează)

  6. Si toata lumea este dezamagita de valoarea È™păgii… obiÈ™nuiÈ›i cu milioane de euro

      (Citează)

  7. Asteptam ca DNA-ul sa miste doua paie si cu primarii anteriori.

      (Citează)

  8. Petrus:
    Il alearga un pic prin presa, il fac de rahat, pesede-ul e pe val, nu mai au candidati. Hai poate sta in preventiv 4,5 luni apoi sta bine mersi acasa, retras.

    N-au fost toate arestarile la fel pana acum?! Au fost 2,3 care chiar au picat de prosti, in rest… au, cel mult, arest la domiciliu.
    Da, DNA functioneaza!

    Exact. Si lucrarile facute de rahat sau supraevaluate cine le plateste? Tot noi, ca nu merge nimeni sa le confiste milioanele de euro alora din primarie.

      (Citează)

  9. iar mergeti pe fenta si sariti cu fel si fel de informatii neadevarate. N-a fost niciun flagrant, dovada comunicatul DNA in care nu scrie absolut niciun cuvant despre flagrant. http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6654

      (Citează)

  10. Totusi e un lucru pozitiv ca au inceput sa miste din ce in ce mai bine si dau un semnal de alarma in privinta faradelegii.

      (Citează)

  11. Nu trimite pizză că se consideră mită!

      (Citează)

    • E mită doar dacă obÈ›in ceva în schimb! Au făcut unii ceva asemănător acum câteva luni, parcă de la un radio, s-au dus cu pizza acolo la o altă arestare importantă.

        (Citează)

  12. mircea (primul)

    06/09/2015 la 10:14 PM

    Ce fenta ma, e flagrant. Adica, mi se pare de bun simt ca un primar general, obisnuit cu parnoase grele, de ordinul sutelor de mii/milioanelor sa plece noaptea cu masina sa ia 25K de euro de la un nimeni pe strada. Parca pe internet trebuia sa existe oameni inteligenti, nu moluste dezintegrate.

      (Citează)

    • pai uite ca neclaritatile tale au fost spulberate chiar de catre domnul oprescu: a recunoscut ca banii erau ai lui. cu tot cu marcaje de mita pe ei… ca de la o virsta omul gindeste mai greu.

        (Citează)

  13. Mihai: Exact. Si lucrarile facute de rahat sau supraevaluate cine le plateste? Tot noi, ca nu merge nimeni sa le confiste milioanele de euro alora din primarie.

    Victime colaterale. N-am trait 25 de ani in tara asta? Nu stim cum merge treaba?!

      (Citează)

  14. Da, ce mai e 25_de_mia in ziua de azi? E ceva de weekend.

    Serios acum, cam cat credeti ca ajunge spaga la un contract de, sa zicem, un milion de euro? Cat intra acolo costurile aferente lucrarii in sine: materiale, manopera, profitul patronului etc? Plus ca pentru banii astia trebuie sa platesti si 16% + 16% impozit, ca nu poti sa ii scoti altfel din gestiunea firmei.

    Plus ca 25k€ ar fi primit doar el. Si el nu e singur. Trebuie uns de sus pana jos.

      (Citează)

  15. mircea (primul)

    07/09/2015 la 4:43 PM

    Da ma esti nebun, a recunoscut oprescu. Ideea era ca presa sulii si internautii vietii au mestecat-o ca vezi doamne i-a facut flagrant. Ce sa vezi, flagrantu era in vacanta cand i-au copt-o lu oprescu. Dupa toate astea, trebuie sa fii tare distrua ca sa pui botu la cifrele din articolu cu anaf. Se gasesc destui oricum

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus