un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se deschide primul Apple Shop din România

16 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

emag_cutieVă rog să mă credeți că eram convins că eMAG lansează o cutie nouă și șmecheră (în condițiile în care o cutie poate fi așa ceva). Orașul e plin de panouri stradale publicitare misterioase (bănuiesc că le-ați văzut și știți la ce mă refer), un banner de pe un site de știri se numea “emag_cutie_noua.gif” și, în ciuda logicii care-mi spunea că nu se poate face atâta teasing pentru o cutie, mă resemnasem că poate chiar asta este.

S-a dovedit că este un Apple Shop, primul din România, și îl va deschide eMAG dimineață pe 18 septembrie, în interiorul showroom-ului lor din Crângași.

Ca o paranteză, mi-am pus problema faptului că este primul Apple Shop din România. Adică alte magazine care vând produse Apple ce au sau ce n-au? Am găsit un interviu în care Iulian Stanciu, CEO eMAG, spune că există patru tipuri de magazine ce vând produse Apple:

  1. primul tip vinde produse Apple, dar și produse de-ale altora.
  2. magazinele resellerilor premium autorizați, din care există câteva în România. Dacă vă uitați cu atenție prin ele, veți găsi acolo și produse de la alte branduri.
  3. Apple Shop, unde Apple face magazinul și instruiește angajații, se vând exclusiv produse Apple, dar (părerea mea aici) magazinul este operat de o altă firmă. Un astfel de magazin deschide eMAG acum.
  4. Apple Store, magazinele acelea gigantice, emblematice, făcute și operate chiar de Apple. Nu există vreun Apple Store în Europa Centrală și de Est.

Magazinul nou deschis este, deci, de tipul trei. Asta înseamnă servicii mai bune pentru vânzarea acestor produse, probabil mai puțină bătaie de cap cu garanția, service-ul și suportul tehnic, mai multe accesorii, mai multe modele. Văd eu la deschidere, voi trece să văd magazinul. Cert este că ne pune mult mai bine pe harta Apple și poate în viitor asta se va cunoaște la lansările de noi produse.

Acum că am aflat (inclusiv eu) ce-i un Apple Shop, puteți merge vineri dimineață la deschiderea oficială pentru a beneficia de oferte speciale, cu stoc limitat, disponibile doar acolo. Am aflat că un iPad Air 2 va costa 1.849 lei la deschidere, prețul său actual pe net fiind în jur de 2200-2300 de lei. Alte oferte foarte bune găsiți în linkul de mai sus.

apple_shop

Noul Apple Shop poate fi găsit la adresa Soseaua Virtutii, Nr. 148, sector 6, în interiorul Grant Shopping Center, acolo unde se află și showroom-ul eMAG.


Acest articol face parte din campania de promovare a noului Apple Shop.

    22 comentarii

  1. Wow, chiar sunt reduceri foarte mari, iphone 6 la 2500 de ron, cam cat este un 5s in momentu de fata

      (Citează)

  2. am loc sa bag Rollsu pana la casa?

      (Citează)

  3. Cam ciudat ca au ales sa aiba magazinul la mama naibii in crangasi, fara niciun fel de expunere.

    Tin minte ca in Barcelona e un apple store imens fix in plaza catalunya, practic imposibil sa vizitezi barcelona fara sa il vezi.

    Cam asa iti dai seama cat de mici suntem si cat contăm ca piata ptr apple.

      (Citează)

  4. Apple Shop din Crangasi. Lux in Crangasi.

      (Citează)

  5. Deci Apple Shop vinde DOAR produse Apple? pentru că Apple Store vinde și produse cu alte mărci – accesorii gândite în general pentru produse Apple, dar nu exclusiv. În Apple Store din Barcelona erau microfoane, hard disk-uri externe, lentile pentru telefoane, cabluri etc.

    În fine, oricum ar fi, e de bine. E bine pentru că oricine poate încerca produsele pentru a vedea dacă i se potrivesc și i se poate răspunde corect la întrebări.

      (Citează)

  6. Cam ciudat moment si-au ales, mai ales ca nu pot sa vanda iPhone 6s adus neoficial via QuickMobile sau alte surse. Eu nu prea am inteles cum a putut emag sa aduca anii anteriori produse Apple pe canale gri, in conditiile in care sunt “premium reseller”.

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    16/09/2015 la 2:28 PM

    Un alt articol excelent marca digi. Ramane de vazut daca se poate ajunge cu rollsul pana la casa.

      (Citează)

  8. Sa vezi ce se scumpesc acum apartamentele din Crangasi.
    “vând apartament cu vedere la Apple shop, preț negociabil dacă ești interesat”

      (Citează)

  9. Chiar sunt curios dacă acum vând produse cu garanție oficială Apple sau tot garanție la depanero/quick service shit…

      (Citează)

  10. 1. produsele apple sunt proaste.
    2. daca magazinul nu apare pe site-ul apple la rubrica where to buy, nu exista.

      (Citează)

    • Magazinul apare pe apple.com, dar nu are inca sigla “Apple Shop”.

      Despre calitatea produselor pot vorbi cel mai bine cei care le folosesc. N-or fi toate extraordinare, dar nu trec neobservate, isi mentin valoarea in timp mai mult decat altele si sunt gandite bine. Cate laptopuri se pot deschide cu o singura mana? Cate tablete Android aveau rezolutie de tip 4:3 pana anul trecut? Ce telefon Android a pastrat aceleasi butoane de-a lungul anilor? Ce telefon Android din 2011 mai primeste update-uri de software in 2015?

        (Citează)

    • Gandite bine? Ca telefoanele iPhone pe care daca le tii in mana, le moare semnalul si Apple a trebuit sa trimita gratuit cate o husa tuturor prostilor care le-au cumparat?

      Cumparatorii de Apple sunt cu cealalta mana ocupata sa se autosatisfaca si nu o pot folosi sa ridice capacul, ca oamenii normali?

      Aspect 4:3? Deci de asta televizoarele cu tub catodic din anii ’80 au dat in judecata Apple.

      Nexus 7 din 2012 a primit update la Android 5 si asta nu ca sa mearga ca ochii mortului si sa te oblige sa iti iei modelul nou de anul asta pentru ca nu te mai tin nervii. Probabil singura idee aproximativ originala a Apple.

        (Citează)

    • Gaelex: Nexus 7 din 2012 a primit update la Android 5 si asta nu ca sa mearga ca ochii mortului si sa te oblige sa iti iei modelul nou de anul asta pentru ca nu te mai tin nervii. Probabil singura idee aproximativ originala a Apple.

      Mi-a plăcut asta.

        (Citează)

    • Gaelex: 2. daca magazinul nu apare pe site-ul apple la rubrica where to buy, nu exista.

      Sunt sigur că actualizează aia site-ul din minut în minut, așa de important e să afișeze toate magazinele.

      Poate e o conspirație, au mințit că e apple shop, folosesc ilegal sigla și de fapt vând produse din China!

        (Citează)

  11. Va dati seama ce “experienta extraordinara” se va consuma in Crangasi peste nici doua zile? “Amazing”.. https://www.youtube.com/watch?v=CkkT12KEkN4

      (Citează)

  12. OMFG 8 ani mai târziu și încă se discută dacă un iPhone e bun sau nu :))

      (Citează)

  13. @Radu

    Stiu ca ai pile, intreaba-i te rog la ce pret va fi 6 Plus in ziua deschiderii.

    Merci

      (Citează)

  14. Toate produsele sunt din China!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus