un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fantastic Four ia nota 4, stă jos

17 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Noul Fantastic Four este, spune lumea, un film prost. Are rating 3,9/10 pe IMDB, 3,4/10 pe Rotten Tomatoes, 20th Century Fox va pierde vreo 60 de milioane de dolari pentru că are încasări slabe. Este atât de prost încât Adriana, care l-a văzut, a avut mustrări de conștiință că a zis că-i bun și a șters articolul inițial.

Mă bucur că-i un film prost. Poate că astfel studiourile de film renunță la ideea de a face remake-uri după filme de acum 4-5 ani. E stupid. Acum câțiva ani erau la modă sequel-urile, continuări ale unor filme de succes. OK, pot să accept asta, deși au fost vreo trei veri aproape fără filme noi, ci doar cu continuări ale unor povești cu super-eroi, cu desene animate șamd.

Apoi au venit reboot-urile. Spider-man a renunțat la tot ce clădise cu Tobey Maguire și a luat-o de la capăt cu un alt tânăr. Anul acesta a anunțat că face din nou asta, cu încă un tânăr. De câte ori poți să te uiți la cum un tip este mușcat de un păianjen mutant și unchi-su moare stupid? Superman a luat-o de la zero de vreo două ori. Aceeași modă afectează și alte filme, reluând același scenariu dar cu alți actori și, chipurile, într-o nouă viziune. Aparent studiourile uită că la unele filme nu te duci pentru viziune și lecții de viață, ci pentru entertainment ușor, popcorn și 2 ore de relaxare, iar aceeași poveste spusă deja acum 5 ani nu te interesează.

Moda aceasta trebuie să se oprească și sper că eșecul FF să contribuie la asta. Accept sequel-urile, uneori sunt chiar mai bune pentru că personajele sunt deja cunoscute și putem trece direct la acțiune. Am văzut recent Mission Impossible: Rogue Nation și a fost un film foarte bun, iar pentru întreg universul Marvel îmi place cum leagă câte un pic firele din Avengers cu Iron Man cu Thor și Captain America.

Dincolo de asta, sunt însă o mulțime de filme bune ce-ar putea fi făcute. Da, hai să ne concentrăm pe scenarii originale, sigur sunt destui scriitori talentați în lume. Hai să mai căutăm prin cărți – seria Hunger Games este o dovadă că se pot face filme bune și după cărțile moderne, câtă vreme le faci cu cap și investiții seriose (iar Divergent și Maze Runner se chinuie pentru că n-au fost făcute cu aceeași atenție, în timp ce The Golden Compass a fost direct un eșec).

Altfel, peste vreo doi ani o luăm de la capăt cu Bruce Wayne și cum a devenit Batman și cu Tony Stark și cum a devenit Iron Man. Poate că Robert Downey Jr devine prea scump și, decât un Iron Man 4, mai bine un Iron Man 1 bis cu un actor ieftin și un costum diferit. Parcă văd că peste 10 ani decide Disney să refacă și Star Wars și gata, nu mai ieșim din buclă.

fantastic_four

    26 comentarii

  1. mi-ar pasa, daca m-as uita la filme d-astea pt tampiti.

      (Citează)

  2. Esențialul fiind că nu trebuie să consumăm tot ce ne dau. :)

      (Citează)

  3. Cand am vazut ca a aparut filmu asta am tot cautat sa vad a cata parte e, dupa care m-am mirat ca nu cunosteam actorii din poster…iar dupa ce am aflat ca de fapt este un remake am ramas interzis!

      (Citează)

  4. Nu pot sa imi dau cu parerea despre Fantastic Four pentru ca nu l-am vazut inca si cel mai probabil nici nu am sa il vad in viitorul apropiat (daca ma iau dupa recenzii), dar despre remake-uri in general sunt de acord cu tine.
    Cat despre continut original, carti bune care merita transformate in filme sunt o gramada, dar ei tot vor sa mearga pe chestii care au mers la un moment dat. Iar succesul Avengers i-a facut pe toti sa creada ca orice film cu supereroi va fi blockbuster.
    Este totusi o speranta, pe langa Hunger Games si Maze Runner o sa avem si The Martian iar seria The Magicians a lui Lev Grossman si cartile lui Scalzi vor fi adaptate pentru TV ( adaptarea cartii Jonathan Strange and Mr Norrell mi s-a parut destul de faina, spre exemplu ).

      (Citează)

  5. hehe cea mai tare faza din tot Rogue Nation mi s-a parut cand am vazut logo-ul Alibaba Pictures…

      (Citează)

  6. 20th Century Fox a dat drumul filmului pentru ca daca nu face nimic cu marca 4fantastici aceasta se reintoarce la marvel si pierd drepturile de utilizare. din acest punct calitatea nu a fost principala lor grija.

      (Citează)

  7. Strict legat de FF personal si filmele precedente mi s-au parut slabe.

    Nu cred ca pana acum un remake a reusit sa fie mai bun ca primul film, mai ales in cazul in care filmul original a fost foarte bun.
    Spiderman 1 a fost filmul care a dat tonul la filmele cu supereroi, dupa el a urmat seria X-man care a confirmat ca se pot face bani frumosi si ulterior a venit batman, superman, ironman, thor, avengers

    Si eu sunt curios ce se va intampla cu starwars acum ca nu mai se implica Lucas in proiect, am inteles ca urmatorul film o sa fie regizat de cel ce a facut Jurassic World film ce nu mi s-a parut deloc spectaculos…

    Personal inca astept un film care sa ma dea pe spate prin poveste, univers si actorie…

      (Citează)

  8. singurul film cu supereroi care mi s-a parut cat de cat inteligent a fost Watchmen.

      (Citează)

  9. Guardians of the Galaxy a fost foarte bun.
    Eu nu prea inteleg ce va place la Hunger Games.

      (Citează)

    • Mie imi plac scenariile bazate pe o realitate altfel, care sa ma puna sa gandesc ce as face in asemenea conditii. Hunger Games nu e capodopera, dar are un gram de interes dpdv al organizarii administrative prezentate acolo + specializarea regiunilor + promovarea valorilor in societate.
      Astept cu nerabdare serialul The Man in the High Castle – genul asta de film ultra-realist (fara super-eroi si super-puteri) intr-o realitate alternativa as urmari cu placere.

        (Citează)

  10. fiecare generatie are nevoie de idolii sai. si nu de personaje este vorba ci de actori, de modele (sunt industrii care depind de asta). asta face marvel acum. doar ca au grabit nitel pasul.
    pe de alta parte, sa nu dramatizam prea tare. nici seria FF cu Alba & co nu a avut incasari extraordinar de mari. de fapt, foarte probabil ca asta sa fie explicatia pentru care marvel a schimbat asa repede actorii.
    filmul, in schimb, este bunicel, gen cat sa te scape de plictiseala intr-o seara.

      (Citează)

    • Liviu, filmul a fost facut de Fox, marvel nu a avut legatura cu productia. Plus ca Chris Evans din primele FF e acum Cap in universul marvel.

        (Citează)

  11. Nu stiu cine e Adriana si de ce ar conta parerea ei.E cumva critic de film ? Intai zice ca e un film ok, apoi se razgandeste si spune ca de fapt e un bullshit.Haida de ! Vorb-aia: in femei si in frane sa n-ai niciodata incredere !

      (Citează)

  12. rep:
    filmul a fost facut de Fox, marvel nu a avut legatura cu productia. Plus ca Chris Evans din primele FF e acum Cap in universul marvel.

    fox este partenerul marvel de prin 2008 (daca nu ma insel), au drepturi de film pe franciza ff, dar nu pot face nimic fara marvel.
    asta cu evans, s-ar putea sa fie un motiv, sa-l pastreze doar in rol de capitan.

      (Citează)

  13. Hai cu articolu’ cu bergerii.

      (Citează)

  14. in loc de bucla am citit buda :)

      (Citează)

  15. “Altfel, peste vreo doi ani o luăm de la capăt cu Bruce Wayne și cum a devenit Batman”

    In toamna va incepe al doilea sezon din Gotham, povestea detectivului in ascensiune profesionala Gordon in orasul plin de fel si fel de personaje rele care se afla la “inceputuri”, gen Pinguinul, poison ivy, Catwoman etc. Il avem desigur si pe Bruce Wayne, Alfred..

    Un serial plin de culoare gri, atmosfera de toamna-iarna, imbinarea vechiului cu noul (nu iti dai seama in ce perioada temporala te afli) intr-un mod foarte placut.

      (Citează)

  16. Radu, tu stii de ce exista filmul asta? Pentru ca daca nu folosesc licenta 4 sau 5 ani drepturile se duc inapoi la Marvel. La fel si cu SpiderMan sau X-Men. Ta-daaa!

      (Citează)

  17. S-ar putea sa fie si o criza a scenaristilor, pe cei de acum nu-i mai duce capul sa vina cu subiecte noi, sau sa se ridice la nivelul celor vechi, si se merge pe sabloane batatorite. In cinematografia romaneasca sablonul e altul: un sfert de ora din film mananci o ciorba, o jumatate de ora iti bagi toate alea in regim, iar sfarsitul e in coada de peste

      (Citează)

  18. Cum c* sa fie noul Fantastic Four bun cand l-au facut n* pe fratele lui Sue Storm?! Exista destui super eroi negri in literatura Marvel (Storm de ex.) si cea DC (Green Lantern), ce mai trebuie sa faca tampenia de a inegri un personaj care este stiut ca este alb?

      (Citează)

  19. Ai dreptate,este enervant ca filmele sa fie iarasi luate de la zero si am 10 ani (uite parerea unui copil)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus