un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung lansează Galaxy Tab S2 și apar zvonuri bune despre Note 5

20 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Tab S este o tabletă foarte bună, generația următoare Tab S2 se pare că este la fel. Eu sunt în căutarea unei tablete de 7-8 inchi performante, cu 3G sau 4G, iar aceasta pare a fi ce-mi trebuie (mai puțin ca preț, dar nu poți avea totul).

Ca aspect pare sobră, serioasă. Are 5,6 mm grosime și cântărește 389 grame (varianta de 9,7 inchi) și 265 grame (varianta de 8 inchi). Ca formă seamănă cu un iPad are un raport de aspect de 4:3 al ecranului, ca la iPad; sunt curios cum va influența acest lucru percepția ei pe piață, având în vedere că generația anterioară avea ecranul la un raport de aspect de 16:10, o formă specifică tabletelor Android.

Ca hardware n-ai ce-i reproșa:

  • procesor octa-core la 1,9 GHz și 1,3 GHz
  • 3 GB memorie RAM
  • ecran de 9,7 sau 8 inchi, rezoluție 2048 x 1536 pixeli Super AMOLED cu 94% Adobe RGB
  • stocare 32/64 GB și slot de card microSD
  • opțional LTE
  • Androd 5.0

Apar pe piață în august 2015.

Ca o dovadă că hardware-ul mobilelor a ajuns deja în etapa în care avansează foarte greu, observați că generația anterioară, Tab S, nu diferă foarte mult. Tot procesor octa-core, tot 3 GB memorie RAM, tot ecran Super AMOLED (unul excelent, îți atrage privirea imediat ce-o vezi în magazine) cu aceeași rezoluție pe înălțime, dar pe total mai mare (2560 x 1600 pixeli) pentru că are altă formă. Unde sunt diferențele? Tab S2 este cu un milimetru mai subțire și cu vreo 80 de grame mai grea, dar și bateria este ceva mai mică.

Prin urmare, poate că vă interesează reducerile actuale la modelele de 7, 8 și 10 inchi Tab S la eMAG și PC Garage.

NOTE 5

Note 5, după cum ne așteptam, este construit în același sistem ca și Galaxy S6, mai rotunjit, cu carcasă metalică, subțire, probabil cu aceeași cameră foto extraordinară. Note 5 apare mai repede decât ne așteptam, probabil va fi prezentat la început de august și va fi pe piață la finalul lunii. De ce? Probabil pentru a evita cât mai mult posibil concurența cu un viitor iPhone 6S Plus.

Imaginile scăpate pe Amazon de către un producător de carcase pentru Note 5 sunt cele de mai jos și de asta toate telefoanele au carcasă pe ele:

Ca și la S6, mă aștept ca Note 5 să includă o baterie integrată. Probabil că studiile Samsung au arătat că posibilitatea de înlocuire directă a bateriei nu este un criteriu suficient de important pentru clienți, așa că abandonează complet ideea acelui capac spate demontabil, iar absența acestuia permite un design mai frumos finisat, o carcasă mai subțire și mai atrăgătoare. Apple face asta cu iPhone încă de la prima generația și n-au ajuns rău.

Stylus-ul pare să fie încă acolo. Mai mult, dacă S6 nu are slot de card, Note 5 pare să aibă unul întrucât văd în imagini două sertare, unul deasupra și unul pe lateral.

samsung_galaxy_note_5_5samsung_galaxy_note_5_6

    11 comentarii

  1. Produsele Samsung sunt proaste, costa mult, se strica usor si repede, se limiteaza la imitat design-ul unor branduri inovatoare.

      (Citează)

    • Eu am o mașina de spălat, Samsung, cam de 10 ani. Pe la 1000 lei. Dacă se strica mâine înseamnă ca s-a stricat repede?

        (Citează)

    • Gaelex:
      Produsele Samsung sunt proaste, costa mult, se strica usor si repede, se limiteaza la imitat design-ul unor branduri inovatoare.

      Te bazezi pe ceva studii post-vânzări sau pur și simplu le scoți din burtă și gata?

        (Citează)

    • În termen de inovație tehnologică Samsung nu se poate compara cu Apple. Primul este unul dintre cei mai mari producători de semiconductoare din lume iar al doilea a patentat dreptunghiul.

        (Citează)

    • ca sa-ti dai cu parerea, mai intai trebuie sa ai bani sa cumperi.

        (Citează)

    • Nu stiu posesor de telefon Samsung care sa nu fi avut probleme cu bateria umflata, ecranul spart, capacul crapat, software-ul plin de bug-uri si actualizarile care iti transforma telefonul intr-un press-papier glorificat.

        (Citează)

    • Motanul:
      În termen de inovație tehnologică Samsung nu se poate compara cu Apple. Primul este unul dintre cei mai mari producători de semiconductoare din lume iar al doilea a patentat dreptunghiul.

      Nu e chiar așa, și Apple a investit foarte mult în cercetare și are una dintre cele mai bune echipe, zic eu. Dar da, nu se cumpară cu un gigant precum Samsung, care e lider pe memorii flash, procesoarele lor merg bine rău, și sunt băgați în afaceri în aproape orice domeniu, inclusiv auto.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Nu stiu posesor de telefon Samsung care sa nu fi avut probleme cu bateria umflata, ecranul spart, capacul crapat, software-ul plin de bug-uri si actualizarile care iti transforma telefonul intr-un press-papier glorificat.

      Eu n-am avut probleme.

        (Citează)

  2. Zice-se ca pozele nu sunt finale. note 5 nu va avea card microSD. Nu va avea decat memoria interna. care nu se stie daca va fi de 64 sau o vor dubla.

      (Citează)

  3. No USB type C, no sale. Se pare ca o sa-mi iau Nexus.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus