un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Duminică bucurați-vă de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene

18 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește uzual pe 20 iulie, dar ceremoniile au loc mâine, duminică 19 iulie, în București și Câmpia Turzii, tocmai pentru ca publicul să se poată bucura de ele într-o zi liberă.

Treziți-vă dimineață și mergeți la un spectacol în care vor evolua multe aeronave din dotarea Forțelor aeriene, spre bucuria copiilor și a adulților pasionați de așa ceva, astfel:

Monumentul Aviatorilor din Capitală, între orele 9-10 – în prezența ministrului, se vor depune coroane și va avea loc o scurtă ceremonie, în timpul căruia zona va fi survolată de diverse aeronave.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-99 Şoim şi MiG-21 LanceR, dar şi aeronave aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Aeroclubului României, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi companiei TAROM

Muzeul Național al Aviației din București face ziua porților deschise între orele 10 și 17. Adresa este Str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2, Bucureşti, oarecum la capătul orașului.

Ziua Porţilor Deschise la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, începând cu 10:30. La 11:30 sosește ministrul și acolo. Vor fi demonstrații aeriene, parașutism șamd. Dacă sunteți în acea zonă a țării, merită un drum, dar de la prima oră.

Astăzi am aflst de toate acestea, așa că ziua porților deschise de la baza Otopeni, unde totul s-a întâmplat sâmbătă, astăzi, inclusiv cu vizitatori luați în aeronave pentru zboruri demonstrative.

Nu mă înjurați dacă planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, funcționez și eu pe baza informațiilor oficiale MApN. De obicei, însă, nu apar surprize.

Tot mâine se deschide și pasajul rutier de la Piața Presei Libere. Se intră venind dinspre DN1, în dreptul Fântânii Miorița, și în funcție de banda aleasă ieși pe Kiseleff sau pe Expoziției.

feat_ziua_aviatiei

    11 comentarii

  1. Unele evenimente parca sunt organizate si anuntate ca sa fie sabotate din start, in cazul de aici nici o locatie in care sa poti ajunge usor si la o ora decenta pentru o zi de duminica. Presupunand ca te-ar interesa, desigur.

    Marele concert al anului, alt exemplu de organizare si logistica stelara:
    – puncte de vandut bauturi prea putine si nu aveai voie sa vii cu sticla de afara
    – carduri care n-au functionat pentru ca POS-urile erau pe conexiune de mobile
    Ai vandut 60.000+ de bilete, ai incasat 3.000.000+ de euro si nu tragi un fir pentru POS-uri, te zgarcesti si vrei sa mai faci cat, 200.000 de euro, din vandut apa sau bere?!

    De asta eu nu am mers niciodata la nici un concert si nu voi merge vreodata la un concert. Ti-am platit banii de bilet, vreau sa imi iau apa mea cu mine pentru ca sunt alergic la alte branduri decat cel care imi place si nu ma calc in picioare la cozi interminabile pentru inca o tzeapa la suprapret de pare ca Hollywood Multiplex face acte de caritate cu sticla de 0.5l de apa plata. Vreau sa pot face poze cu DSLR-ul meu de 6 megapixeli de acum 5 ani.

      (Citează)

  2. Gaelex, exagerezi puțin. Într-adevăr, au fost probleme cu acele carduri contactless pentru apă și bere, cozile au fost mari, dar prețul plătit pentru RW a fost bun. Păi cu 100 de euro (preț bilet la golden circle) sau chiar mai puțin am avut concertul aici, în București. Dacă mergeam în altă parte, atât ne costa doar biletul de avion (low-cost, nu altceva, și luat cu multe luni înainte), dar trebuia să mai plătim și transferuri, cazare, bilet de intrare.

    On-topic: la muzeul aviației nu e mereu intrarea liberă? Acum câțiva ani când l-am vizitat eu așa era… O să spun pas, cred că aleg alt muzeu pentru azi.

      (Citează)

    • Faptul ca ai parte de un rahat acasa il face mai bun?! De cand?.

      Si stii de ce au parte romanii de concerte prost organizate? Pentru ca:
      1. sunt prosti si se duc oricum la ele
      2. sunt prosti si justifica mizeriile indurate

      Mentalitate de perdanti…

        (Citează)

    • Ai fost la concerte în afară și au fost mai bine organizate? Sau ești românul tipic?

        (Citează)

    • Da, tu in fiecare duminica vizitezi cate un muzeu.
      In mod sigur intrarea nu este gratuita la un muzeu, dar in mod cert au permis accesul gratuit cand te-au zarit indreptandu-te spre muzeul lor. Chestie de bun-simt fata de tine.

        (Citează)

  3. Am fost la Aviatorilor, a fost trist. Revin cu un update.

    La Muzeu parcă e 10 lei biletul.

      (Citează)

  4. La o statie de tramvai de Promenada si 3 de Stefan cel Mare e considerat capatul orasului? Da, nu-i in zona centrala, dar nici Voluntari sau Bucurestii Noi nu e.

      (Citează)

  5. Gaelex:

    De asta eu nu am mers niciodata la nici un concert si nu voi merge vreodata la un concert.

    Doamne fereste. Eu nu mai comentez pe site-ul asta, cu asa animale prin preajma. Buna ziua.

      (Citează)

  6. nwradu:

    La Muzeu parcă e 10 lei biletul.

    La Muzeul Aviatiei este mereu intrarea libera. Cred ca este singurul muzeu la care nu se percepe taxa de acces.
    Din pacate vizitatori sunt destul de putini.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus