un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bătaie de joc la reamenajarea trotuarelor pe Bulevardul Unirii

2 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Acum ceva vreme Primăria Sectorului 3 a început o amplă acțiune de remodelare a trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, zona dintre Piața Unirii și Piața Alba Iulia. S-a pus pavaj șmecher, s-au montat niște chioșcuri de lemn și ceva garduri pentru plante agățătoare, există zone în care totul arată foarte bine și niște cafenele s-ar potrivi și mai bine în peisaj.

Treaba n-a fost finalizată. În zona intersecției cu Mircea Vodă, pe partea cu blocuri/sediul F64, primăria a reasfaltat și retrasat o parcare funcțională. Ce-a ieșit vedeți mai jos:

bulevardul_unirii_01
Așa arată o lucrare neterminată și un plan incomplet. Dincolo de zona asfaltată nu s-a mai făcut nimic, cresc buruienile ca pe câmp.

bulevardul_unirii_02
Spațiul vechi a rămas tăiat ca din topor, fără nici o continuitate.

bulevardul_unirii_03
Parcarea este delimitată cu astfel de pietre (să le spunem trunchiuri de piramidă) destul de înalte, așa că trebuie să fii atent să nu-ți rupi bara în ele.

bulevardul_unirii_04
Între parcare și trotuar a rămas un spațiu neamenajat, neîngrijit, denivelat după lucrările de amenajare din zonă și total inestetic.

bulevardul_unirii_06
Noroi, buruieni, bucăți de beton.

bulevardul_unirii_07
Aici putem vedea pavajul vechi al trotuarului, eliminat parțial după aceste lucrări, încrețit și distrus în alte zone.

bulevardul_unirii_08
Asfaltarea nu a fost uniformă. S-au betonat câteva locuri noi de parcare, nu și terenul unde era deja o cale de rulare suficientă.

bulevardul_unirii_09
Așa arată intrarea în întreaga parcare. Zona este neasfaltată, iar la intrare pământul s-a lăsat vreo 20 de cm formându-se niște gropi mari.

bulevardul_unirii_10
O astfel de groapă. Nu se vede bine, am făcut un HDR și umbrele au dispărut, dar există zone adânci și trebuie să ai grijă să nu intri cu roata chiar în ele, că altfel lovești cu spoilerul acea bucată de asfalt.

bulevardul_unirii_11
Parchează fără să dai atenție trunchiurilor de piramidă și te înfigi într-unul, precum acest VW.

bulevardul_unirii_12
Alte buruieni.

Colac peste pupăză, mai sus v-am arătat de fapt ieșirea din parcare. Mergi pe bulevard și întâi ajungi în dreptul ieșirii și abia apoi în dreptul intrării. Spun asta deoarece intrarea se face pe o bretea orientată la 45 de grade din bulevard și care te conduce înapoi în parcare cu o buclă. Să ieși pe acolo (nu e nimic marcat, teoretic poți face ce vrei tu) este anevoios deoarece ieși cu botul mașinii în sens invers celui de circulație, așa că trebuie să virezi amplu intrând chiar și pe banda doi pentru a intra în circulație.

Treabă bună de la domnul Negoiță!

    9 comentarii

  1. Iesirile sunt in bucla astfel incat sa poti vedea dinainte daca ai sau nu loc de parcare. Altfel, cum ar fi fost? Intrai in parcare, nu gaseai loc si…? Pauza, mergeai tot inainte.

    In felul asta poti da “tarcoale” parcarii si poate se elibereaza ceva. Mi se pare singura idee+implementare buna la acele parcari.

      (Citează)

  2. Aparent TVR da degeaba cursele de F1, n-au invatat nimic din opririle la pit stop ca sa poata face o parcare decenta macar in privinta traseului de urmat de masinile care isi cauta loc.

      (Citează)

  3. Si eu am intrat tot pe la iesire, Da’ am o scuza, m-am luat dupa masina lu f64. Dar da, sunt dubios facute, n-au fost gandite pentru sensul in care vor ei sa se mearga. Sunt prea in ac de par si intrarea si iesirea.

      (Citează)

  4. Din cate stiu zonele pe care le prezinti tu in imagini sunt printre ultimele care au fost amenajate. Exact atunci cand au inceput protestele si plangerile la adresa primariei sector 3. Aparent locatarilor de acolo le placea cum arata inainte zona. Si faptul ca-si puteau parca masina oriunde pe acel spatiu, cu precadere pe trotuar, exact langa bloc. Daca puteau sa urce din usa blocului direct in masina ar fi fost minunat. Se vede intr-o poza parcarea amenajata si mai multi ghiolbani parcati pe tortuar, unul chiar ingramadind un copac. Spre deosebire, daca mergi de la F64 spre Piata Alba Iulia, pe ambele sensuri, zona este frumos amenajata si accesul masinilor restrictionat pe trotuar. Au aparut foarte multe banci de odihna iar spatiul verde este udat din belug. E o placere sa te plimbi noaptea pe acolo, fiind si o zona bine luminata. Au aparut si cateva cafenele in apropiere de Alba Iulia + o toaleta ecologica in curs de amenajare. In schimb, zona dintre F64 si Unirea (ce arati tu in poze) a ramas neterminata pentru ca asa au vrut locatarii.

      (Citează)

  5. Fa reclamatie pe site-ul pbb.ro, primesti numar de inregistrare, in 2 luni sunt obligati sa-ti raspunda.

      (Citează)

  6. Danyzus:
    Din cate stiu zonele pe care le prezinti tu in imagini sunt printre ultimele care au fost amenajate. Exact atunci cand au inceput protestele si plangerile la adresa primariei sector 3. Aparent locatarilor de acolo le placea cum arata inainte zona. Si faptul ca-si puteau parca masina oriunde pe acel spatiu, cu precadere pe trotuar, exact langa bloc. Daca puteau sa urce din usa blocului direct in masina ar fi fost minunat. Se vede intr-o poza parcarea amenajata si mai multi ghiolbani parcati pe tortuar, unul chiar ingramadind un copac. Spre deosebire, daca mergi de la F64 spre Piata Alba Iulia, pe ambele sensuri, zona este frumos amenajata si accesul masinilor restrictionat pe trotuar. Au aparut foarte multe banci de odihna iar spatiul verde este udat din belug. E o placere sa te plimbi noaptea pe acolo, fiind si o zona bine luminata. Au aparut si cateva cafenele in apropiere de Alba Iulia + o toaleta ecologica in curs de amenajare. In schimb, zona dintre F64 si Unirea (ce arati tu in poze) a ramas neterminata pentru ca asa au vrut locatarii.

    M-am plimbat recent pe acolo, arata ok, dar nu poti spune ca e frumos amenajat.
    Adica e o mare de dale si beton.

      (Citează)

  7. alxzen: M-am plimbat recent pe acolo, arata ok, dar nu poti spune ca e frumos amenajat.
    Adica e o mare de dale si beton.

    Inainte era la fel, mult beton si pamant chel, fara iarba ca se usca nefiind udata. Si trebuia sa casti ochii dupa masini. Acum macar miroase a iarba si flori proaspete iar copiii se pot juca linistiti pe trotuar fara sa fie deranjati de masini. Am trecut pe acolo in urma cu cateva zile si un grup de copii + parinti se jucau “ratele si vanatorii”. In zona unde am crescut eu asa se zice, adica 2 persoane arunca mingea dupa un grup compact si incearca sa-i loveasca pe fiecare cu mingea. Cine ramane ultimul castiga. Ei bine, e prima data in ultimii 15 ani cand vad pe cineva jucandu-se asa. Asta pentru ca e spatiu, nu sunt masini iar daca obosesti te asezi pe o banca. Daca vrei multa iarba verde, exista parcuri si paduri (deocamdata).

      (Citează)

  8. eu nu stiu de ce va plangeti atata, mai ales ca in curand o sa circulati pe autostrada suspendata.

      (Citează)

  9. dar v-ati intrebat daca lucrarile efectuate de PS3 sunt cu autorizatie de constructie, ca bani frumosi s-au bagat in ele? asa si in Drumul Taberei, in zona cu lucrarile la statiile de metrou, se reface zona la amenajarile de inainte de ultimile amenajari, pentru ca acestea nu au fost autorizate!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus