un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ponta acuză dictatura justiției, deși el conduce Guvernul și Parlamentul

5 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Până recent Victor Ponta mi s-a părut mereu genul nepotrivit pentru a conduce Guvernul, adică puterea executivă a țării. Declarațiile sale au fost mereu amuzante în stilul acela de “copiii spun lucruri trăznite”, genul de vorbe care te fac să gândești “băi, ce caută ăsta acolo?”, genul de acțiuni “fă, Doina” și plimbatul cu barca la inundații sau ca imaginea de mielușel în fața lui Băsescu, zmeu după aceea în fața camerelor.

Recent Ponta a avut însă o declarație diferită, una care arată că se înscrie pe o altă traiectorie, că încearcă să se impună profitând de frica oamenilor și folosind minciuni crunte, unele care nu mai pot fi scuzate prin “a zis o trăznaie”. Mă refer la declarația în care a spus că Dragnea a fost condamnat pentru nereguli la referendumul anti-Băsescu pentru că, dacă judecătoarele “îl achitau pe Dragnea, cred că erau și arestate acum”.

Cine le-ar fi arestat pe judecătoare a doua zi? Asta presupune un sistem eficient ca-n vremurile lui Stalin, ca-n “1984” a lui Orwell. Ponta acuză că în România justiția preia puterea arestând corupții și infractorii și punând bețe în roate “celui mai cinstit guvern”, care nu mai găsește oameni pentru a ocupa posturile libere. Bănuiesc că în mintea lui Ponta există o caracatiță complexă de judecători și procurori care falsifică dovezi, înregistrări, conturi, tablouri de Renoir și multe altele, că de fapt nu există corupți, dar forțe oculte încearcă să dea acestă impresie.

Mă scuzați, dar cred că așteptam de mult acest moment privind justiția în România. Iată un alt citat:

Premierul Ponta a spus ieri seară la RTV că în acest moment singura putere în România este cea ”judecătorească”, iar Guvernul, Preşedintele şi Parlamentul fac şi ei ce pot.

Să ne amintim din ce poziție politică spune Ponta aceste lucruri: este șeful partidului care controlează de facto Parlamentul, puterea legislativă a țării, și șeful Guvernului, puterea executivă a țării. Același om le controlează pe amândouă, sunt destule dovezi că avem în continuare o corupție generalizată la aceste niveluri (Șova scapă, se modifică diverse legi în favoarea parlamentarilor, averile mari nu sunt investigate, averile dobândite ilicit nu sunt confiscate, toate democrațiile străine acuză corupția de aici și laudă justiția), iar tocmai el spune că de fapt trăim în dictatura altora?

Probabil că ar fi zis de Băsescu, dar Băsescu nu mai este președinte de 6 luni, fiind ocupat acum cu trollingul pe Facebook și renovarea casei. Acum noul vinovat pentru incapacitatea Parlamentului și Guvernului de a face ceva bun pentru țară este “puterea judecătorească” și dictatura ei. Kovesi, noua Stalin?

Corectați-mă dacă greșesc, dar cred că singura dictatura pe care o așteptăm cu toții este cea a Justiției, mai ales când pare direcționată spre eliminarea corupției de la nivelul înalt, acolo unde se fac cele mai mari pagube.

Săracul Ponta, cum nu este el lăsat în pace. Abia aștept să văd ce va spune despre aceste noi acuzații pentru care a fost audiat astăzi și pentru care ar trebui să fie urmărit penal, dacă nu l-ar proteja funcția de ministru. Atunci când va declara că este totul o conspirație a Justiției de a prelua puterea în țară, amintiți-vă din ce poziție politică spune aceste lucruri.

Ca și în cazul lui Voiculescu, nici după Ponta nu va plânge nimeni atunci când va cădea. Nici oamenii lui din partid, nici votanții PSD, care sunt de fapt loiali unei idei socialiste și lui Iliescu, poate doar 2-3 reporteri de la televiziunile prietene, speriați să nu-și piardă slujba.

Citiți și acest comunicat PNA privind acuzațiile. Președintele nu-l poate suspenda decât dacă începe urmărirea penală împotriva sa, iar pentru asta este nevoie de încuviințarea Parlamentului. Refuzul de a demisiona mai mult îl va umple pe Ponta de ridicol, dar fără rezultate concrete dincolo de asta.

    27 comentarii

  1. Cred ca poate trai linistit in ridicol. Ne-a demonstrat asta in nenumarate randuri…

      (Citează)

  2. Ce repede ai scris articolul, clar faci parte din conspiratia anti-Ponta. Recunoaste, admite si confeseaza!!

      (Citează)

  3. Radu e trompeta lu’ Kovesi. Cu plata în burgeri.

      (Citează)

  4. Paine si circ. Rating si trafic. Iluzii si deziluzii.

    “Are you not entertained?”

      (Citează)

  5. nea_caisă:
    Radu e trompeta lu’ Kovesi. Cu plata în burgeri.

    Gresit!
    A nemtilor lui Iohannis. :)

      (Citează)

  6. Desi din rezultate economice dezastruase s-a mai indreptat ceva, nu sunt convins ca mi-l doresc pe Ponta premier, insa sunt foarte convins ca nu-i vreau pe cei de la PDL – PNL la guvernare. Iohannis e o mare dezamagire, nici o reactie la cererile de demitere in cazul Rarinca, ieri a mintit ca senatul blocheaza dosarele penale, desi el e singurul om in stat cu imunitate, senatul opunandu-se circului de arestare preventiva.

      (Citează)

  7. Victoras a terminat toti vinovatii de serviciu, a mai ramas numai el. I se potriveste bine bancul ala cu cele 3 plicuri.

    Mari troli si astia de la dna sa pastreze denumirea site-ului pna.ro.

      (Citează)

  8. Eu cred că avem o problemă de responsabilitate în justiție. Să zicem că Ponta e suspendat. Și se judecă procesul și într-un final este declarat nevinovat. Se întâmplă ceva ?
    Sau tu i-o tragi nevestei unui procuror. Și ăla zice că n-ai șapcă, stai 3 luni în arest și pe urmă se dovedește că aveai șapcă. Cam care sunt căile tale de atac ? Ce pățește ăla ? Că din câte știu eu singura chestie pe care o poti face este să faci o cerere la șeful lui ? Chestie ca și cum te-ai plânge de Dragnea lui Ponta. Nici măcar nu poți să spui că te organizezi și la următoarele alegeri nu mai iese ăla, că pe ăștia nu-i alege nimeni, se aleg ei între ei.

      (Citează)

  9. Daca tot te bagi, vezi si http://m.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/mariana-rarinca-nu-poate-proba-ca-a-avut-venituri-in-perioada-2010-%E2%80%93-2014-380660.
    Macar sunt pe aceeasi tema cu cea deschisa.
    Pentru finetzuri si detalii de continut, nu de spoiala pozata in media (ceea ce nu e cazul aici), trebuie ascultate/vazute mai multe aspecte.
    Sa le dam tara inapoi.
    Cunoscatorii majori de vreo 8 ani in urma stiu de ce.

      (Citează)

  10. Radu, ramai la mancare si tehnologie.

    Imi faci sila cand te basesti!

      (Citează)

  11. Radu, te citesc cu placere de ceva timp dar fara sa comentez. Imi pare rau ca incepi cu articole politice si ca iti dai cu parerea despre un politician sau altul, te rog ramai pe traiectoria cu care ne-ai obisnuit si las-o-n kkt de politica.
    Seara faina!

      (Citează)

  12. @samE: și era și chiabură :). Și cam curvă, am aflat de la niște vecini eu :)

      (Citează)

  13. Am fost ieri la burgeri și i-am întrebat unde e reducerea de TVA. În buzunarele patronilor!

      (Citează)

  14. Si lui ii este sila de astfel de articole, nu vezi ca nu mai are nici o reactie la comentatarii, care mereu au fost si critice. Asta a fost ordinul de zi pe unitate, postacii sunt ineficienti daca nu li se da apa la moara.

    Bene:
    Radu, te citesc cu placere de ceva timp dar fara sa comentez. Imi pare rau ca incepi cu articole politice si ca iti dai cu parerea despre un politician sau altul, te rog ramai pe traiectoria cu care ne-ai obisnuit si las-o-n kkt de politica.
    Seara faina!

      (Citează)

  15. miluch: Gresit!
    A nemtilor lui Iohannis. :)

    De aia am fost recent în Germania :P

      (Citează)

  16. Marius M:
    Desi din rezultate economice dezastruase s-a mai indreptat ceva, nu sunt convins ca mi-l doresc pe Ponta premier, insa sunt foarte convins ca nu-i vreau pe cei de la PDL – PNL la guvernare. Iohannis e o mare dezamagire, nici o reactie la cererile de demitere in cazul Rarinca,ieri a mintit ca senatul blocheaza dosarele penale, desi el e singurul om in stat cu imunitate, senatul opunandu-se circului de arestare preventiva.

    Cred că nu știi deloc ce prerogative are președintele și ce poate să facă.

      (Citează)

  17. Combo: Sau tu i-o tragi nevestei unui procuror. Și ăla zice că n-ai șapcă, stai 3 luni în arest și pe urmă se dovedește că aveai șapcă. Cam care sunt căile tale de atac ? Ce pățește ăla ? Că din câte știu eu singura chestie pe care o poti face este să faci o cerere la șeful lui ? Chestie ca și cum te-ai plânge de Dragnea lui Ponta. Nici măcar nu poți să spui că te organizezi și la următoarele alegeri nu mai iese ăla, că pe ăștia nu-i alege nimeni, se aleg ei între ei.

    PLângere penală, nu te plângi la șefi pe linie disciplinară. E complicat sistemul, dar în ambele cazuri e nevoie de dovezi pentru ce afirmă fiecare.

      (Citează)

  18. Bene:
    Radu, te citesc cu placere de ceva timp dar fara sa comentez. Imi pare rau ca incepi cu articole politice si ca iti dai cu parerea despre un politician sau altul, te rog ramai pe traiectoria cu care ne-ai obisnuit si las-o-n kkt de politica.
    Seara faina!

    Dacă citeai de mult cred că ai fi remarcat că urmăresc foarte mult politica (și mă uit toată ziua la știri), deci cum stă treaba?

    Tag-ul politică are 315 articole acum.

    Lumea în care trăim este influențată mult de politică. Poți să încerci să-ți spui că nu-i așa (sau poate ești plătit să spui asta, în fond dacă Udrea avea postaci, o avea și Ponta diverși care “acum comentează prima oară”), dar politica este un subiect mult mai bun decât orice altceva de aici pentru că ne privește și ne influențează viața în fiecare zi.

      (Citează)

  19. mihai:
    Radu, ramai la mancare si tehnologie.

    Imi faci sila cand te basesti!

    Bășești sau Băsești? De asta diacriticele sunt importante, uite cum să scrii cu ele https://www.nwradu.ro/2015/04/scrie-si-tu-cu-diacritice-este-foarte-simplu/

      (Citează)

  20. mihai:
    Radu, ramai la mancare si tehnologie.

    Imi faci sila cand te basesti!

    Victoras mama, tu esti ?

      (Citează)

  21. Citindu-ti blogul, mi-ai lasat impresia ca esti baiat inteligent, dar sa-mi spui ca sunt postac platit de Ponta s-a cam spulberat misterul :))

    nwradu: Dacă citeai de mult cred că ai fi remarcat că urmăresc foarte mult politica (și mă uit toată ziua la știri), deci cum stă treaba?

    Tag-ul politică are 315 articole acum.

    Lumea în care trăim este influențată mult de politică. Poți să încerci să-ți spui că nu-i așa (sau poate ești plătit să spui asta, în fond dacă Udrea avea postaci, o avea și Ponta diverși care “acum comentează prima oară”), dar politica este un subiect mult mai bun decât orice altceva de aici pentru că ne privește și ne influențează viața în fiecare zi.

      (Citează)

  22. nu stiu cum se face dar stinga romaneasca de dominata de stupizi fuduli. cred ca si celor de la berkeley le-ar fi jena cu sustinatorii de genul asta.

      (Citează)

  23. SRI+DNA=LOVE

      (Citează)

  24. mircea(primul)

    06/06/2015 la 9:57 PM

    ori esti foarte naiv, ori ignorant

    cum sa analizezi prerogativele unui presedinte sau ale unui premier intr-o tara ca romania, in care fiecare face ce vrea?

    esti constient ca, oricata satisfactie ar primi omul de rand, circul de acum de pe la DNA nu are nici o treaba cu realitatea? dosarele alea sunt niste flegme pe asfalt.

    ti se pare deplasat ce a zis ala, ca judecatoarele ar fi fost arestate daca l-ar fi achitat pe dragnea? poate arestate nu, dar cariera facuta terci, sigur.

    aloooo, trezirea, cand stai prea mult cu capul in comunicate de pe la fel de fel de firme cu nume englezesti pierzi contacul cu realitatea. si realitatea e cinica, perfida si conturata de oameni lipsiti de scrupule, avizi de bani si de putere.

    dictatura justitiei? renovatul ti-a facut creierii terci?

      (Citează)

  25. andrei: Victoras mama, tu esti ?

    Nu.

      (Citează)

  26. Dar chiar acesta este motivul pentru care exista separatia puterilor in stat. Daca justitia o ia razna, executivul si legislativul iau masuri. Daca executivul o ia razna, legislativul sau justitia ia masuri si asa mai departe.
    Din lupta dintre puterile separate in stat, statul de drept isi trage energia.

      (Citează)

  27. mircea(primul):
    ti se pare deplasat ce a zis ala, ca judecatoarele ar fi fost arestate daca l-ar fi achitat pe dragnea? poate arestate nu, dar cariera facuta terci, sigur.
    ….
    dictatura justitiei? renovatul ti-a facut creierii terci?

    totusi pnl-ul are un noroc chior cu atiti simpatizanti ai ideilor de stinga… stingaci in logica si usor de prostit pe fata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus