un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mall în construcție: Parklake, la Dristor

11 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

S-a deschis Mega Mall și mulți se întrebau de ce este nevoie de atâtea malluri. Simplu, probabil tindem ca-n străinătate pe principiul “mall-ul și cartierul”, astfel încât să nu mai bați orașul pentru a găsi magazinul tău preferat, deși aici e altă discuție legată de puterea de cumpărare.

Să nu credeți că este ultimul. Iată mai jos Parklake Mall, încă în construcție cu un termen de deschidere în 2016 (probabil primăvara), situat în zona Dristor la intersecția cu Liviu Rebreanu. Acum două săptămâni, când am fost acolo, arăta ca mai jos:

Fundația este gata, se lucrează la parter și în sus. Mall-ul va arăta ca mai jos, imagine luată de pe site-ul oficial parklake.ro

Este construit în parcul Titan, unde dezvoltatorul Sonae Sierra avea de mult acest plan aprobat, fiind întârziați de diversele crize economice. Spatele pare a fi integrat cumva în parc.

Site-ul oficial menționează că acolo va fi și un Carrefour de 12.000 mp, ceea ce-l face al treilea patrulea Carrefour din oraș, după Orhideea și Mega Mall și Vulcan (pe cel de la Unirii nu-l socotim). Mall-ul este aproape în totalitate închiriat deja, va avea și 23 de restaurante și un cinematograf. Bani să avem, că de cheltuit găsim locuri.

Ferice de cei din zonă, că tocmai ce le crește prețul apartamentelor cu vreo 10.000 de euro.
harta_parklake

    23 comentarii

  1. Gavrilă Alexandra Nicoleta

    11/06/2015 la 7:12 AM

    Chiar is curioasa daca, in final, intrarea principala va arata ca cea din randari.

      (Citează)

  2. Cum adică o să fie al treilea Carrefour din oraș? Sau… mai bine: ce înțelegi tu prin ”oraș”?

    Și ca fapt divers – nu este construit în parcul Titan ci lângă parcul Titan.

      (Citează)

  3. acolo era o baza sportiva, nicidecum parc… iar un mall langa tine nu e chiar asa mare fericire.

      (Citează)

  4. In ritmul asta, cat de curand, astia se vor canibaliza intre ei ( vezi cazul Afi vs Plaza, unde Plaza se taraie de pe o zi pe alta sa nu moara).

      (Citează)

  5. Gavrilă Alexandra Nicoleta:
    Chiar is curioasa daca, in final, intrarea principala va arata ca cea din randari.

    Păi pe aproape, poate nu cu aceeași textură și poate mai depinde și de costuri. De exemplu Mega Mall nu a arătat exact ca în randări, dar pe aproape.

      (Citează)

  6. George:
    Cum adică o să fie al treilea Carrefour din oraș? Sau… mai bine: ce înțelegi tu prin ”oraș”?

    Și ca fapt divers – nu este construit în parcul Titan ci lângă parcul Titan.

    deplictis:
    acolo era o baza sportiva, nicidecum parc… iar un mall langa tine nu e chiar asa mare fericire.

    Aproape că și ei zic pe site că este în parc, iar zona din spate cam așa este prezentată, terase integrate în natură.

    http://parklake.ro/architecture/

      (Citează)

  7. George: Cum adică o să fie al treilea Carrefour din oraș? Sau… mai bine: ce înțelegi tu prin ”oraș”?

    Păi doar Orhideea și Mega Mall sunt în oraș. De obicei hipermarketurile se fac la periferie, că în orașe nu e loc pentru atâta parcare și aprovizionare. Orhideea a fost un experiment reușit, ajunsese al treilea Carrefour ca trafic din Europa.

    Mai este Carrefour Vulcan, de care am uitat pentru că-i nou. Deci va fi al patrulea din oraș.

    Militari, Voluntari, Băneasa, Berceni, Vitantis, Chitila sunt la margine.

      (Citează)

  8. George:
    Cum adică o să fie al treilea Carrefour din oraș? Sau… mai bine: ce înțelegi tu prin ”oraș”?

    Dap, mai este cel relativ nou deschis la Centrul Comercial Vulcan si probabil cel de pe autostrada Bucuresti – Pitesti si cel de la Baneasa nu intra la numerotarea oficiala. Nu stiu daca mai sunt si altele.

    P.S. Cine a pus numele mallului merita un mare sut in oua. Cum adica ParkLake? ParcLac, care va sa zica? Cum vine asta? Cred ca tocmai a luat coroana de la “AFI” care parca trebuia sa se numeasca Mega Fun…

      (Citează)

  9. Fain de voi, cel mai apropiat Mall este la 30-40 km fata de unde locuiesc:))

      (Citează)

  10. Darius:
    Fain de voi, cel mai apropiat Malleste la 30-40 km fata de unde locuiesc:))

    ti-as dori sa se construiasca unul usa in usa cu tine…. dar nu imi esti dusman…

      (Citează)

  11. Pentru ca, evident, da-l dracu de spatiu verde ca ala nu produce bani.

    Stiu, era o baza sportiva care nu era amenajata… dar totusi, zona era cat de cat linistita, datorita faptului ca nu existau blocuri decat pe o parte a strazii.

    Dupa ce trantim mallul, intersectia va fi ca cea de la Electroaparataj (mure Oprescu!) Degeaba avem parcul Titan, daca omoram copacii cu praf si noxe.

    PS: Ati vazut oamenii aia care stau la terasa MegaMall si la 10 metri de ei se sparge beton/se asfalteaza/se compacteaza. Cum pana mea sa bei cafea pe santier?!

    Mure Oprescu, mure Negoita (I si II) si mure Ontanu!

      (Citează)

  12. Apropos de spatii verzi, voi vedeti cat e cimitirul ala de pe harta? Numai zic.

      (Citează)

  13. mama deci cate mall-uri…si lumea e din ce in ce mai saraca…

      (Citează)

  14. Mai mare decat Mall-ul. :))

    add: si II) si mure Ontanu!

      (Citează)

  15. Cred ca acest domeniu e singurul in care se respecta termenele de constructie, ba chiar se fac mai repede!

      (Citează)

  16. speedy.gonzales

    11/06/2015 la 11:57 AM

    cum naiba Carrefour-ul din Berceni din Grand Arena nu e in oras?
    mai uita-te pe o harta sa vezi ce e oras si ce nu. sau crezi ca daca tu stai la TIneretului, orasul se intinde de la Universitate pana la Tineretului?

      (Citează)

  17. Eu am unul aproape în ușă și sînt extrem de mulțumit… de ce unii (deplictis?) vor să meargă la buticul de bloc, de 2 ori mai scump, să-si cumpere apă sau lapte sau ce li s-a terminat, iar la supermarket să trebuiască să cheltui cu benzina încă o dată pe atît, este dincolo de puterea mea de înțelegere.

      (Citează)

  18. Carrefour Colentina tot in oras e.
    Un alt mall se construieste la obor, Veranda. Si asta vine cu carrefour-ul de rigoare

      (Citează)

  19. alias:
    Eu am unul aproape în ușă și sînt extrem de mulțumit… de ce unii (deplictis?) vor să meargă la buticul de bloc, de 2 ori mai scump, să-si cumpere apă sau lapte sau ce li s-a terminat, iar la supermarket să trebuiască să cheltui cu benzina încă o dată pe atît, este dincolo de puterea mea de înțelegere.

    este peste puterea ta de intelegere fiindca nu stii sa citesti si sa faci diferenta intre supermarket si mall

      (Citează)

  20. Mallul conține un supermarket și alte magazine, multe utile.
    dpdv al parcării, mallul conține de obicei parcare, și nu am observat o aglomerare a parcărilor de pe străduțe la deschiderea lui (mă rog… oricum era totul full și înainte). Și nici nu a crescut zgomotul sau alți factori perturbatori.

      (Citează)

  21. alias:
    dpdv al parcării, mallul conține de obicei parcare, și nu am observat o aglomerare a parcărilor de pe străduțe la deschiderea lui. Și nici nu a crescut zgomotul sau alți factori perturbatori.

    Şi maşinile clienților aterizează direct în parcarea mall-ului? Nu merg pe drum? Nu produc zgomot, aglomerație, noxe?

      (Citează)

  22. Gavrilă Alexandra Nicoleta

    12/06/2015 la 12:01 PM

    nwradu: Păi pe aproape, poate nu cu aceeași textură și poate mai depinde și de costuri. De exemplu Mega Mall nu a arătat exact ca în randări, dar pe aproape.

    Tocmai … Materialul acela perforat arata foarte bine si sper sa fie acelasi in realitate. In mod normal, 3D-ul, fatadele, ar trebui s-arate ca cele din proiect, proiect aprobat de primarie … Si costurile, din cate stiu eu, se stabilesc inca din faza de proiectare, sa stie beneficiarul, investitorii in ce se baga si cat aloca pt constructie.
    Cat despre Mega Mall … Dezamagire totala. Am inteles, de la o sursa sigura, ca ar fi fost amendat de Carrefour cu 25.000 Euro/zi pt intarzierea deschiderii mallului [si au deschis 3 saptamani mai tarziu] … Si mallul este inca in constructie pt ca exista romani care nu stiu cand sa se opreasca din furat. Din motivul asta, in toamna o sa-l vizitez. Poate reusesc sa cumpere materiale si sa faca interiorul, in mod special. Nu mai zic de lucrarile din fata mallului … Bataie de joc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus