un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ironie: Rompetrol ne va învăța despre spiritul civic și implicarea în problemele comunității

17 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Au apărut prin oraș niște bannere amuzante pentru ceva numit Gala Societății Civile. Sunt amuzante din două motive, întâi textul:

“Stăpâne, stăpâne, la apus de soare, noile borduri cu borduri noi se înlocuiesc”

“Stăpâne, stăpâne, la apus de soare, pădurea vor s-a defrișeze”

gala_societatii_civile_1
gala_societatii_civile_2

Nu rimează, dar e mișto asocierea cu Miorița. Resemnarea ciobanului mioritic în fața complotului celorlalți doi nu-i o trăsătură de caracter cu care să te mândrești zic eu, mai ales când iți închipui că totul va fi bine pentru că urmează o nuntă în ceruri după o comuniune cu natura. Da, e interesantă dpdv al credinței, dar în aceste vremuri parcă n-ar trebui insistat prea mult pe Miorița.

Și astfel reclama e bună, că te îndeamnă să nu faci ca-n Miorița.

Mai amuzant este că Gala Societății Civile, care iată cum ne îndeamnă să luptăm împotriva nedreptăților din jurul nostru, are ca partener principal pe Rompetrol.

Rompetrol, cei care au fost iertați de o datorie de 400 de milioane de euro de către statul român. Așa a decis Ponta, că bugetul statului nu are nevoie de 400 de milioane de euro, ci mai bine le tăiem datoria și încurajăm dezvoltarea Rompetrol în România, de parcă ar fi vreo companie mică ce abia acum intră pe piața noastră.

Zilele trecute o altă companie din grupul Rompetrol, care fusese condamnată în justiție să plătească 58 milioane euro statului, a vrut să-și declare insolvența în loc să plătească datoria. Un fel de “n-am bani, îmi iau jucăriile și plec”. Nu-i vorba de compania principală Rompetrol (care se numește de fapt Rompetrol Rafinare), ci de o alta din grup, un spin-off petru un anumit domeniu, ca să zic așa. Tribunalul București le-a refuzat recent insolvența.

Oamenii din spatele acestor manevre sunt partenerii galei societății civile și vor să ne învețe despre spiritul civic și ne cer să ne implicăm în problemele sociale, conform bannerelor de mai sus.

    8 comentarii

  1. Miorita este unul din motivele principale pentru care suntem o natie de indolenti lipsiti de ambitiei. Pentru ca in scoala generala profesorii de limba romana nu stiau cum sa mai glorifice impotenta ciobanului.

    Macar o asigurare de viata sa isi facut dobitocu’, dar nu, el nu si nu, era interesat de sonorizarea fluierelor.

      (Citează)

  2. Mi se face scarba cand aud de Rompetrol. Unde e miliardul ala care s-au angajat ca-l investesc in schimbul alora 400 de milioane?

      (Citează)

  3. mircea (primul)

    17/06/2015 la 5:01 PM

    Sunt destul de sigur ca groapa in care e patriciu a costat vreo cateva sute de milioane. Vreo patru

      (Citează)

  4. Așa ca amuzament, Elon Musk a pornit la drum cu Spacex și Tesla cu vreo 200M$ ai lui și uite unde a ajuns. Dinu Patriciu a luat o pleașcă de 2.7G$ pe Rompetrol și a reușit doar un Falimentmic.ro . Sigur, a avut mult parandărăt de dat dar să zicem că 200M$ tot au rămas ai lui. Morala copii e că nu contează câți bani ai, contează ce faci cu ei. Mai ales că nu-i iei cu tine în sicriu.

      (Citează)

  5. nea_caisă:
    Așa ca amuzament, Elon Musk a pornit la drum cu Spacex și Tesla cu vreo 200M$ ai lui și uite unde a ajuns. Dinu Patriciu a luat o pleașcă de 2.7G$ pe Rompetrol și a reușit doar un Falimentmic.ro . Sigur, a avut mult parandărăt de dat dar să zicem că 200M$ tot au rămas ai lui. Morala copii e că nu contează câți bani ai, contează ce faci cu ei. Mai ales că nu-i iei cu tine în sicriu.

    Doar de dragul adevarului istoric, Tesla a luat multe multe ajutoare de la stat pina sa ajunga asa mare…

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    17/06/2015 la 9:24 PM

    Hai sa nu exageram. conteaza si cati bani ai :) iar patriciu nu a falimentat mic.ro din cauza managementului prost. Acolo a fost cu cantec.

    oricum, il invidiez pe patriciu ca a slabit super mult, chiar daca la un moment dat a murit. Adica eu nu pot sa slabesc atat de rapid ca el…

    Morala e ca daca vrei sa slabesti, iti trebuie o companie petroliera si putin timp de trait.

      (Citează)

  7. add:
    Mi se face scarba cand aud de Rompetrol. Unde e miliardul ala care s-au angajat ca-l investesc in schimbul alora 400 de milioane?

    in reclame :)

      (Citează)

  8. “…pădurea vor s-a defrișeze”. Incearca o corectie pe text…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus