blog demisec cu note fine de tehnologie

Out of office pentru o vreme. Mă găsiți în Instagram Stories și o să pun diverse și pe Facebook. Robotesc și la canalul de YouTube.

IKEA construiește al doilea magazin și o face tot în București

15 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Așa mare o fi cererea de IKEA aici, încât compania suedeză a ales să construiască al doilea magazin tot în București, nu în Cluj sau Iași sau Brașov sau vreo altă zonă bogată a țării? Sunt surprins.

Oricum, IKEA a cumpărat terenul pentru al doilea magazin. Acesta se va face pe Bulevardul Theodor Pallady nr. 57, adică la ieșirea spre autostrada A2, în zona Policolor, probabil lângă restul centrelor comerciale mari de acolo (Metro, Auchan, Decathlon și altele sunt deja în zonă) și undeva lângă stația de metrou Anghel Saligny.

Având în vedere adresa și zona, cred că cel mai probabil vorbim de terenul gol unde pe Google Maps acum apare ca fiind Anticoroziv, chiar lângă centrele comerciale de mai sus, ba probabil și terenul de lângă, în spatele benzinăriei, ca în total să dea cele 13,7 hectare menționate de Forbes. Sunt curios care o fi “catchment area” pentru această zonă, având în vedere că magazinul din Băneasa atrăgea mulți clienți din Pipera, Snagov și restul zonei rezidențiale din spre Nord, apoi din Ploiești și chiar din zonele de vacanță de pe Valea Prahovei. Pe Pallady atragi ce, doar partea aceea de oraș și cele trei sate de pe autostradă, în condițiile în care centura este praf în acea zonă?

ikea_magazin_doi_pallady

ikea_magazin_doi_pallady_bucuresti

Oricum ar fi, sunt sigur că cei de la IKEA au răspunsuri bune aici și un plan bine făcut. La Timpuri Noi vă reamintesc că o altă companie din grupul IKEA construiește clădiri de birouri.


În alte știri despre IKEA, după lansarea din SUA au apărut și la noi chifteluțele de pui și cele vegetariene. Am mâncat din cele de pui, nu sunt foarte diferite ca gust de cele clasice de porc, dar probabil că mulți vor prefera varianta nouă, par mai ușoare pentru stomac. Matilda a mâncat din cele vegetariene și se jură că-s bune. Cele clasice de porc sunt disponibile în continuare în meniu, desigur.

  22 comentarii

 1. Au dat un comunicat de presa in care explicau de ce a ales terenul de acolo.

  “Am decis să deschidem al doilea magazin tot în București, într-o zonă care oferă acces mai larg către reţeaua de transport în comun bucureştenilor din zonele mai îndepărtate.”

    (Citează)

 2. Eu stau pe Pallady si e vestea asta a picat foarte bine. Imi place IKEA dar doar cand ma gandesc ca din Salajan pana in Baneasa fac in cele mai bune zile cel putin o ora, imi iau gandul si nu ma mai duc. Ma bucur ca au decis sa faca un IKEA acolo si sunt sigur ca cei din sudul si sud-est-ul Bucurestiului vor prefera sa mearga la cel de pe Pallady decat sa strabata tot orasul pana in Baneasa.

    (Citează)

 3. O sa aibă și acces mai direct cei din Călărași și Ialomita precum și constănțenii care vin în Buc cu treabă.

    (Citează)

 4. Popesti-Leordeniul se dezvolta mult in perioada asta. Urmeaza zonele adiacente. Cred ca acolo targeteaza.

    (Citează)

 5. Ma eu sunt din pipera deci e ok ca am un ikea pe langa mine…oricum ikea imi place si mie mult. bine ca se dezvolta

    (Citează)

 6. Este destinat și pentru cei din sudul Bucureștiului. Ține cont că este în lucru prelungirea bulevardului Nicolae Grigorescu peste Splaiul Unirii până la intrarea în Popești-Leordeni.

    (Citează)

 7. Eu stau in Popesti Leordeni, asa c

    (Citează)

 8. Eu stau in Popesti Leordeni, asa ca nu poate decats a ma bucure vestea!
  Zona de sud se dezvolta intr-un ritm incredibil, sigur vor avea succes.

    (Citează)

 9. Poate acum o sa refaca intersectia aceea “breteaua” stanga (pentru cei care vin dinspre oras) este ingusta si nu face fata fluxului de masini.
  Alaturi de linia de tramvai in valuri de jumatate de metru, traficul deja e ingreunat bine. Cu un IKEA acolo (lucru care ma bucura) o sa fie ambuteiaj bine de tot..

    (Citează)

 10. E vorba si de intreg cartierul Titan/Balta Alba care e in target-ul magazinului, vorbim de 300-400,000 de oameni. Daca mai adaugi si partea de Sud a orasului (Berceni, Oltenitei, chiar inspre Giurgiului), vorbim deja de ~600,000 de oameni. Si un mare plus este si statia de metrou. Pentru cei fara masina singura posibilitate de a fi client IKEA (pentru lucruri marunte de tipul 3 farfurii si o veioza) pana acum era 335-ul.

    (Citează)

 11. Aproape de autostrada spre mare, mai usor de ajuns la caii salbatici din delta, costuri mai mici pentru chiftelutele vegetariene… Frumoasa miscarea IKEA! :))

    (Citează)

 12. Nicio alta zona “bogata” a tarii nu se compara cu puterea de cumparare a bucurestenilor. Nu zic asta doar pentru ca sunt din Bucuresti ci se vantura de 10-15 ani prin presa de buziness. Putem doar sa ne uitam la Hipermarketurile cu vanzarile cele mai mari, primele 10 sunt in Bucuresti. Atunci, de ce-ai deschide in alta parte cand ai bucuresteni de satisfacut? :D

    (Citează)

 13. Mark-3000:
  Nicio alta zona “bogata” a tarii nu se compara cu puterea de cumparare a bucurestenilor. Nu zic asta doar pentru ca sunt din Bucuresti ci se vantura de 10-15 ani prin presa de buziness. Putem doar sa ne uitam la Hipermarketurile cu vanzarile cele mai mari, primele 10 sunt in Bucuresti. Atunci, de ce-ai deschide in alta parte cand ai bucuresteni de satisfacut? :D

  Nu e neaparat vorba de puterea de cumparare, ca nu o duc bucerestenii ca-n Silicon Valley.
  E vorba despre faptul ca ai app. 2 milioane de omuleti concentrati pe o arie relativ mica, in comparatie cu cateva judete ale tarii, daca ar fi sa deschizi un magazin in Cluj sau Brasov de ex.

    (Citează)

 14. Singura zona bogata din tara pe langa cele enumerate de tine este Timisoara. Cel mai probabil nu vor deshide curand un IKEA in TImisoara pentru ca exista 3 la Budapesta si ar fi o concentrare ridicata in zona (parerea mea, evident). Cele 2 de la Bucuresti acopera o zona suficient de mare incat sa se ignore restul zonelor cu potential din tara.

    (Citează)

 15. Andrei:
  Popesti-Leordeniul se dezvolta mult in perioada asta. Urmeaza zonele adiacente. Cred ca acolo targeteaza.

  ” targeteaza” Wtf!?

    (Citează)

 16. Din PUZ-ul din 2012(ca de atunci era in plan) se vede clar locatia(pag.59), respectiv pe partea cu benzinaria MOL de la intrarea in Bucuresti de pe Autostrada, la cateva sute de M de aceasta.

    (Citează)

 17. parca era in discutie sa deschida unul la iasi

    (Citează)

 18. Domle’…sa deschida…dar sa ramana hotdogul 1 leu!

    (Citează)

 19. Si mie mi se pare ciudat! Oricum, eu deja ma simt absolut sufocat de centrele comerciale din capitala. De abia s-a deschis balciul la mega mall si citesc stire ca se mai face unul in parcul titan si se mai extinde si afi. Dar, chiar 2 magazine Ikea mi se pare tras de par.

    (Citează)

 20. Eu stau la Titan , deci este perfect. M-am saturat sa bat atata drum pana in Baneasa.

    (Citează)

 21. Locuiesc la Mall-Vitan si mi-e mult mai usor sa ajung pe b-dul Pallady, decat la Baneasa. Abia astept sa se faca.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus