un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dimensiunile sunt doar orientative la H&M

15 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Minune ieri în mall-ul din Băneasa: am intrat într-un H&M Men și chiar mi-a plăcut ceva! Ba chiar mai multe articole, că am plecat cu niște cămăși și pantaloni scurți de acolo, probabil cumpărând într-o singură zi de la H&M mai mult decât în toți anii de la formarea Universului și până acum (ce? se poate spune și așa!).

Partea amuzantă este că mărimile hainelor, cele de pe etichetă, par arbitrare. Eu de obicei port L, că sunt mărișor, așa că am luat vreo 10 cămași L în cabină și am început să le probez. Doar patru mi se potriveau, celelalte fiind mult prea mari. N-am mai purtat M din liceu, dar acum am ieșit din nou pe la rafturi și am luat M. În două cazuri inclusiv cele M îmi erau un pic prea mari.

La pantaloni cam aceeași treabă, am avut nevoie de 52 pentru o pereche și 54 pentru alta.

Cu aceste considerente în minte, sunt curios cum comanzi de pe hm.com, magazinul lor online pe care-l promovează în reclame prin oraș și inclusiv în magazinele fizice. Sper că au o politică bună de retur pentru ce nu-ți vine bine. După experiența de ieri, cred că voi dori să probez înainte să achiziționez, e clar că diversele fabrici de articole nu vorbesc aceeași lungime privind mărimile.

Și nu, n-am slăbit eu, tot 89 kg am. Iată o fotografie recentă cu mine!

hm_costum

 

Dintre magazinele de haine, v-am spus anterior de Massimo Dutti Online, iar  între timp am comandat și de la Zara Online, dacă mai găsesc fotografiile vă și arăt cum a venit totul. Pe scurt, a fost ok, deși durează vreo 5 zile livrarea.

    22 comentarii

  1. Ce marlan e Radu – pune o poza cu el, dar uita sa precizeze cine i-a facut poza.

      (Citează)

  2. La naiba..si eu chiar am comandat ieri 2 perechi de “sorturi de baie”. Sa vad ce masura reala sunt de fapt.

      (Citează)

  3. E vesnica problema asta cu dimensiunile la haine…daca intrebi in magazin exista un singur raspuns … croiala :) Iar daca dai comanda online…e la noroc…sa vedem ce vine

      (Citează)

  4. Ce inaltime ai Radu?

      (Citează)

  5. Si eu am unele dezamagiri din partea H&M dar treaba asta cu masurile e valabila in cam toate magazinele. Cel mai ciudat e atunci cand L iti e foarte mic si in XL inoti ….

      (Citează)

  6. Nu numai la H&M din pacate…

    Nu-mi mai iau nimic in ultima vreme fara sa probez…

      (Citează)

  7. Cum e prin Targu Jiu?

      (Citează)

  8. Tu esti unul dintre cocalarii aia enervanti care nu mai iese din cabina de proba? Parca nu ai voie decat cu 5 produse .

      (Citează)

  9. Am comandat online de pe H&M un tricou și o pereche de espadrile, ambele mult mai mari decât masurile “clasice”.

      (Citează)

  10. Sunt mai multe tipuri de croiala.
    Regular, Slim, Skinny, etc.

      (Citează)

  11. Sunt ciudate rău mărimile în ultima perioadă. Nu mi-am mai luat nimic de la H&M și Zara în ultimul an din cauză că îmi vin rău. S-urile sunt uriașe, arăt precum copilul străzii în ele, au mânecile prea lungi, iar XS nu am reușit să prind niciodată, fie e un mit existența lor, fie aduc prea puține și se dau rapid. La Bershka, deși înfrățiți cu Zara, e fix învers, nu-mi vin nici măcar cele mai mari mărimi. Cred că sunt făcute pentru fete la prepubertate.
    De încălțăminte nici nu mai zic, am perechi de la 34 la 37.5…

      (Citează)

  12. Mărimile bershka sunt dubioase maxim. Eu sunt înaltă și deloc băț iar ultima oara când am fost la ei am probat o rochie care venea perfect la bust dar la propriu nu îmi acoperea fundul. Cred ca trebuia sa ai maxim 1.60 și DD la sutien ca sa poti purta rochia respectiva.

    Pyuric:
    Sunt ciudate rău mărimile în ultima perioadă. Nu mi-am mai luat nimic de la H&M și Zara în ultimul an din cauză că îmi vin rău. S-urile sunt uriașe, arăt precum copilul străzii în ele, au mânecile prea lungi, iar XS nu am reușit să prind niciodată, fie e un mit existența lor, fie aduc prea puține și se dau rapid. La Bershka, deși înfrățiți cu Zara, e fix învers, nu-mi vin nici măcar cele mai mari mărimi. Cred că sunt făcute pentru fete la prepubertate.
    De încălțăminte nici nu mai zic, am perechi de la 34 la 37.5…

      (Citează)

  13. Am luat 3 tricouri din magazin marimea L, si pe al patrulea am zis sa il comand online, tot L, ca era ceva reducere. Ghinion, ar fi trebuit sa comand M.
    Macar a fost usor sa fac retur, am dezlipit o eticheta din colet si am lipit-o pe exteriorul plicului, apoi am dus plicul la curier. Dupa aceea am luat din magazin marimea M.
    Pacat ca nu poti schimba ce comanzi online cu alte obiecte din magazinul fizic.
    Partea proasta e ca am stat cam 3-4 saptamani pana a ajuns coletul la ei si mi-au inapoiat banii pe card.
    Stiam eu de ce nu mai cumpar haine online, nu stiu de ce am uitat :D

      (Citează)

  14. Alex:
    Ce inaltime ai Radu?

    1.86

      (Citează)

  15. cristina dragomir:
    Si eu am unele dezamagiri din partea H&M dar treaba asta cu masurile e valabila in cam toate magazinele. Cel mai ciudat e atunci cand L iti e foarte mic si in XL inoti ….

    Păi am pățit cu două cămăși, L era prea mare, M prea mic, le-am lăsat acolo.

      (Citează)

  16. razvan:
    Tu esti unul dintre cocalarii aia enervanti care nu mai iese din cabina de proba? Parca nu ai voie decat cu 5 produse .

    De obicei probez maxim 3, dar acum aveam nevoie de niște cămăși și H&M a adus multe modele bunicele.

    Nu erau semne cu câte ai voie să iei. Nu m-a oprit nimeni să intru cu vreo 8+2. Oricum, nu era coadă.

      (Citează)

  17. Pyuric: De încălțăminte nici nu mai zic, am perechi de la 34 la 37.5…

    Și eu la fel, în funcție de unde cumpăr port 43 sau 44.

      (Citează)

  18. alexEAT: Sunt mai multe tipuri de croiala.
    Regular, Slim, Skinny, etc.

    Regular toate. Cred că doar blugii sunt skinny, iar la cămăși eu nu port slim fit, din lipsă de “slim”.

      (Citează)

  19. Lorelei:
    Mărimile bershka sunt dubioase maxim.Eu sunt înaltă și deloc băț iar ultima oara când am fost la ei am probat o rochie care venea perfect la bust dar la propriu nu îmi acoperea fundul. Cred ca trebuia sa ai maxim 1.60 și DD la sutien ca sa poti purta rochia respectiva.

    Ei, ce ne-ar mai fi placut si noua baietilor sa fim langa tine sa-ti oferim o mana de ajutor care sa-ti acopere.. rochia

      (Citează)

  20. D-aia n-o sa mearga niciodata cum trebuie ecommerce-ul la haine. Also, H&M au materiale proaste tare.

      (Citează)

  21. H&M fiind un gigant are fabrici pe tot mapamondul. Marimile sunt diferite in functie de locul de provenienta: cred ca din Asia si o camasa XL ar fi mica pentru un barbat slab la noi. Asa ca la noroc: cat de tare se potriveste un anume lot cu dimensiunile de la noi.
    In rest, nice six pack sa ne dai si noua programul !

      (Citează)

  22. Am patit-o si eu la ei, cu niste pantaloni negri. M si L imi erau mult prea mari si intr-un final am cumparat S-ul. Sincer, eu nu-mi aduc aminte sa-mi fi venit vreodata S-ul,dar nici n-am incercat ca sa vad daca mi-ar fi venit sau nu :))
    Dar nu pot sa-ti descriu satisfactia unei femei cand vede ca intra, teoretic, in haine cu o masura sau doua mai mica decat era obisnuita. Daca e o strategie a H&M pentru cliente multumite de ele, cred ca e excelenta :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus