un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva zile ne mai despart de Grand Theft Auto 5 pe PC

11 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Momentul acela mult-așteptat se apropie: Grand Theft Auto 5 pentru PC se lansează pe 14 aprilie.

Îl puteți precomanda astfel:

Jocul a avut mega-succes pe console, unde a fost lansat de jumătate de an. Atenție cu cerințele de sistem, cea mai importantă este că aveți nevoie de 65 GB spațiu de stocare pentru el.

gta_5

Cerinte minime:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core @ 2.5GHz
Memorie: 4 GB RAM
Grafică: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Hard Drive: 65 GB spațiu disponibil

Cerințe recomandate:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Procesor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHz (8 CPUs)
Memorie: 8 GB RAM
Grafică: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD 7870 2GB
Hard Drive: 65 GB spațiu disponibil

    22 comentarii

  1. Ai uitat de g2a.com.. il au la 55euro, INSA dupa cum functioneaza g2a, a doua zi dupa lansare o sa scada cu minim 5-7 euro pretul. Asa s-a intamplat cu BF Hardline de exemplu
    https://www.g2a.com/r/grand-theft-auto-v-pc-1365

      (Citează)

  2. Am preferat sa-l iau pe steam, deja l-am downloadat, pe 7 aprilie a fost preload-ul. Cand se lanseaza o sa am acces direct la el, asa prin retail, trebuie sa mai stau la coada sa il iau, sau sa astept curierul sa-mi aduca jocul apoi sa downloadez cei 59 GB si abia apoi sa il joc.

    Asa am patit cu expansion pack-ul de la Starcraft2 si Diablo 3.

      (Citează)

  3. La cerintele pe care le are, e clar ca a fost facut cu picioarele.

      (Citează)

  4. L-am comandat si eu de la eMag pentru ca am incredere in ei ca livreaza rapid si, daca tot dau atatia bani pe el, prefer sa il am si pe DVD pt colectia din biblioteca.

      (Citează)

  5. Gaelex:
    La cerintele pe care le are, e clar ca a fost facut cu picioarele.

    da, adevarul e ca min requirements componente de acu’ 10 ani denota clar acest lucru.

      (Citează)

  6. Gaelex:
    La cerintele pe care le are, e clar ca a fost facut cu picioarele.

    Este pana la urma un joc de consola lansat in 2013.

    Eu o sa astept pana ajunge la un pret mai decent (~10-15€). Poate ca as fi dat 60€ cand a aparut dar acum nu-mi vine sa platesc atat pentru un joc atat de vechi.

    Ar fi fost interesant daca il lansau intai pe PC si apoi sa-i reduca cerintele grafice ca sa mearga si pe console.

      (Citează)

  7. tonito:
    L-am comandat si eu de la eMag pentru ca am incredere in ei ca livreaza rapid si, daca tot dau atatia bani pe el, prefer sa il am si pe DVD pt colectia din biblioteca.

    sper ca ai loc in biblioteca pentru 7 (sapte) dvd-uri :)

      (Citează)

  8. Nu recomand G2A ! G2A e un fel de marketplace unde diversi indivizi vand key-uri cumparate din regiuni sarace ( gen Rusia) sau keyuri cumparate cu carduri de credit furate .

    Un search pe google si o sa vedeti in ce scandaluri au fost implicati .

      (Citează)

  9. @Andreiexe: Nu mai raspandi zvonuri tendentioase. Ca la orice site de licitatii serios utilizatorii au calificative. Daca tu te bucuri de 10 centi sa cumperi de la un rus cu 20 de calificative in loc de cehul cu 30.000 de calificative de deasupra … asta-i fix problema ta.

    Mai mult de atat, daca ai G2A shield activat – 1 euro / luna – in termen de 7 zile poti deschide un ticket sa ceri fie sa primesti alta cheie, fie sa-ti primesti banii inapoi.

    Stiu toate astea pentru ca vand pe G2A de foarte multa vreme.

    PS: Pe Steam nu poti cumpara cu un card furat asa cu una cu doua, dupa vreo doua-trei alimentari mai serioase STEAM iti trimite doua tranzactii cu sume diferite in jurul a 1 euro si daca nu ai acces la contul de home banking sa poti prelua sumele respective, cardul ala ia pauza 1 luna de zile.

      (Citează)

  10. etk: Este pana la urma un joc de consola lansat in 2013.

    Eu o sa astept pana ajunge la un pret mai decent (~10-15€). Poate ca as fi dat 60€ cand a aparut dar acum nu-mi vine sa platesc atat pentru un joc atat de vechi.

    Ar fi fost interesant daca il lansau intai pe PC si apoi sa-i reduca cerintele grafice ca sa mearga si pe console.

    Si componentele de la recomandate sunt tot de pe atunci…

      (Citează)

  11. Gaelex:
    La cerintele pe care le are, e clar ca a fost facut cu picioarele.

    Sunt chiar modeste. Core 2 Quad? Placă video recomandată 660, de acum 3 generații? E chiar ok.

      (Citează)

  12. etk: Este pana la urma un joc de consola lansat in 2013.
    Eu o sa astept pana ajunge la un pret mai decent (~10-15€). Poate ca as fi dat 60€ cand a aparut dar acum nu-mi vine sa platesc atat pentru un joc atat de vechi.

    La 10-15 euro va ajunge după vreo 2 ani, vrei un discount mult prea mare.

      (Citează)

  13. Florin: @Andreiexe: Nu mai raspandi zvonuri tendentioase. Ca la orice site de licitatii serios utilizatorii au calificative. Daca tu te bucuri de 10 centi sa cumperi de la un rus cu 20 de calificative in loc de cehul cu 30.000 de calificative de deasupra … asta-i fix problema ta.

    Bine, dar tot mai scump este decât în magazinele noastre.

      (Citează)

  14. Ma gandeam sa-l iau de la eMag, atat doar ca am un singur inconvenient, n-am DVD-Rom la unitate, ca atare versiunea comercializata e eMag iti ofera posibilitatea de a instala jocul din alta parte decat de pe DVD?

      (Citează)

  15. zetu:
    Ma gandeam sa-l iau de la eMag, atat doar ca am un singur inconvenient, n-am DVD-Rom la unitate, ca atare versiunea comercializata e eMag iti ofera posibilitatea de a instala jocul din alta parte decat de pe DVD?

    Cred ca o sa primesti DVD-ul cu un cod/serial number care il inregistrezi pe site la Rock star si downloadezi jocul de acolo

      (Citează)

  16. Probabil pe lângă DVD mai primești și un cod de activare (pe care-l introduci pe site-ul Rockstar Social Club și în descarci de acolo). Oricum, de ce îl vrei în format fizic dacă nu ai DVD-ROM?

      (Citează)

  17. @ Florin nu sunt zvonuri tendentioase sunt fapte . Se intampla o gramada de chestii suspecte acolo , cum ziceam dai un search pe google ce li s-a intamplat celor de la Natural Selection 2 sau cum unii nesimtiti vand humblebundels ( care sunt pentru caritate) . Cum naiba crezi ca unii ca G2A au preturi mai mici ca STEAM care e cel mai mare retailer de pc gaming ? .

    Cum ziceam multe din key-uri sunt furate sau sunt din zone ale lumii unde lumea are mai putini bani . Daca astfel de practici continua producatorii de jocuri vor fi nevoiti sa faca region locked , practica care nu o sa convina nimanui .

    Refuz sa cumpar de la G2A care au o gramada de practici neserioase , iar pentru cine are timp am sa las sub un link cu niste stiri despre G2A .
    https://www.youtube.com/watch?v=08b3XzFGqJY

      (Citează)

  18. @Andreiexe: Din nou, tendentios. Tot ce spun in continuare e legat de STEAM si HUMBLE BUNDLE, la restul ma abtin pentru ca nu am lucrat cu ele.

    G2A nu au preturi mai mici decat STEAM, ci utilizatorii de pe G2A vand jocuri sau DLC-uri la preturi mai mici din diverse motive. G2A nu e magazin, e platforma de licitatii, faciliteaza schimbarea jocurilor cu bani. Ca unii dintre utilizatori pot fi niste luzari pusi pe dat tepe e alta mancare de peste.

    STEAM – nu poti cumpara jocuri ca nebunul de pe STEAM fara sa iti fie cardul verificat. Problemele cu jocurile anulate au fost pe Uplay si alte plarforme facute in graba si pe genunchi unde poti cumpara jocul dupa care sa ceri refund. Pe STEAM faci vreo 3-4 tranzactii dupa care iti blocheaza cardul global, nu mai poti alimenta nici un cont de STEAM pana nu verifici cardul pe contul pe care e blocat. Sau astepti 30 de zile … La ING suni la relatii cu clientii si iti spune sumele in Euro debitate, ca tu le vezi doar in lei in Homebank daca ai cont in lei.

    STEAM – jocurile din regiuni sarace sunt blocate in regiunile sarace. Deaia pe G2A vezi acelasi joc cu GLOBAL STEAM KEY dar si cu RU KEY. Exista totusi jocuri cu licenta cu statut global care sunt la preturi mai mici in Romania de exemplu decat in Elvetia sau Franta … din cauza asta exista insa Termeni si Conditii un paragraf in care scrie clar ca vei fi banat daca vei fi descoperit ca folosesti servere proxy pentru a accesa STEAM.

    HUMBLE STORE – nu poti cumpara decat 2 bundle-uri cu cardul si inca 2 cu Paypal.

    STEAM – de ce ai vinde jocuri mai ieftine? Pai sa zicem ca ai cumparat cateva sute de cutii Counter Strike GO Bravo Case cu 3 centi si le-ai vandut cu 3 euro bucata. Ai vreo cateva mii de euro virtuali si vandutul jocurilor pe G2A e sansa ta de a transforma macar 50% din banii aia in bani reali (pe mine m-a dus capul, am scos 120%)

    Ca sa-ti faci o idee, eu vanez anumite jocuri la reducere, cumpar 2-300 de bucati cu 5 euro bucata la reducere (20-30 de euro pret normal) si le vand cu aproape 10 euro bucata dupa cateva luni pe G2A. Vezi recentul Square Enix Publisher Weekend cu Saints Row IV, Garry’s MOD, etc. Cu putina experienta in alegerea jocurilor e o afacere cu profit 200% pe an si maxim 10 zile de munca!

    CONCLUZIE 1: Numai o saracie de om isi bate joc de contul lui de G2A ca sa dea 20-30 de tepe, cu experienta, cap si un buget initial se pot face bani adevarati pe G2A, mii de euro pe an!

    CONCLUZIE 2: Cumparand jocuri STEAM de pe G2A de la utilizatori cu multe calificative exista riscuri dar sunt destul de mici. Cumparand jocuri provenite de pe alte platforme de la utilizatori fara calificative te poti expune unor rahaturi nasoale.

      (Citează)

  19. Vă recomand să cumpărați jocul.
    E mult mai ok un format fizic (dvd cu licență) decât steam.

      (Citează)

  20. mircea (primul)

    12/04/2015 la 9:46 AM

    Nu inteleg de ce e atata tam tam. Eu l-am terminat acum 2 ierni pe ps3.

      (Citează)

  21. Florin:
    @Andreiexe: Din nou, tendentios. Tot ce spun in continuare e legat de STEAM si HUMBLE BUNDLE, la restul ma abtin pentru ca nu am lucrat cu ele.

    G2A nu au preturi mai mici decat STEAM, ci utilizatorii de pe G2A vand jocuri sau DLC-uri la preturi mai mici din diverse motive. G2A nu e magazin, e platforma de licitatii, faciliteaza schimbarea jocurilor cu bani. Ca unii dintre utilizatori pot fi niste luzari pusi pe dat tepe e alta mancare de peste.

    STEAM – nu poti cumpara jocuri ca nebunul de pe STEAM fara sa iti fie cardul verificat. Problemele cu jocurile anulate au fost pe Uplay si alte plarforme facute in graba si pe genunchi unde poti cumpara jocul dupa care sa ceri refund. Pe STEAM faci vreo 3-4 tranzactii dupa care iti blocheaza cardul global, nu mai poti alimenta nici un cont de STEAM pana nu verifici cardul pe contul pe care e blocat. Sau astepti 30 de zile … La ING suni la relatii cu clientii si iti spune sumele in Euro debitate, ca tu le vezi doar in lei in Homebank daca ai cont in lei.

    STEAM – jocurile din regiuni sarace sunt blocate in regiunile sarace. Deaia pe G2A vezi acelasi joc cu GLOBAL STEAM KEY dar si cu RU KEY. Exista totusi jocuri cu licenta cu statut global care sunt la preturi mai mici in Romania de exemplu decat in Elvetia sau Franta … din cauza asta exista insa Termeni si Conditii un paragraf in care scrie clar ca vei fi banat daca vei fi descoperit ca folosesti servere proxy pentru a accesa STEAM.

    HUMBLE STORE – nu poti cumpara decat 2 bundle-uri cu cardul si inca 2 cu Paypal.

    STEAM – de ce ai vinde jocuri mai ieftine? Pai sa zicem ca ai cumparat cateva sute de cutii Counter Strike GO Bravo Case cu 3 centi si le-ai vandut cu 3 euro bucata. Ai vreo cateva mii de euro virtuali si vandutul jocurilor pe G2A e sansa ta de a transforma macar 50% din banii aia in bani reali (pe mine m-a dus capul, am scos 120%)

    Ca sa-ti faci o idee, eu vanez anumite jocuri la reducere, cumpar 2-300 de bucati cu 5 euro bucata la reducere(20-30 de euro pret normal) si le vand cu aproape 10 euro bucata dupa cateva luni pe G2A. Vezi recentul Square EnixPublisher Weekend cu Saints Row IV, Garry’s MOD, etc. Cu putina experienta in alegerea jocurilor e o afacere cu profit 200% pe an si maxim 10 zile de munca!

    CONCLUZIE 1: Numai o saracie de om isi bate joc de contul lui de G2A ca sa dea 20-30 de tepe, cu experienta, cap si un buget initial se pot face bani adevarati pe G2A, mii de euro pe an!

    CONCLUZIE 2: Cumparand jocuri STEAM de pe G2A de la utilizatori cu multe calificative exista riscuri dar sunt destul de mici. Cumparand jocuri provenite de pe alte platforme de la utilizatori fara calificative te poti expune unor rahaturi nasoale.

    Incerci sa educi romani obisnuiti sa-si scoata banii de pe card in ziua de salariu. Nu ai cum.

    INSA, daca ne spui cum faci sa cumperi Bravo Case-uri cu 0.03$… Asta e alta poveste :)

      (Citează)

  22. Salut! Cine are jocul pe steam sa-mi dea add la prieteni pe steam –> andreskng . Va rog este urgent am o problema.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus