un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Brandul Nespresso vine oficial în România

3 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Nespresso este un brand de lux al Nescafe și vinde o cafea la capsulă, pentru espressoarele lor speciale. Ceva asemănător cu Dolce Gusto, dacă vreți, dar mult mai sus ca poziționare pe piață.

Mi-a plăcut mereu Nespresso și imaginea pe care și-au construit-o pe piață. Am văzut magazinele lor pe marile artere comerciale din orașele mari (gen Paseo de Gracia în Barcelona, iar pe Champs-Elysees au unul aproape de Arcul de Triumf mare), ba chiar recent instalaseră un aparat self-service în mijlocul aeroportului din Barcelona.

Am vizitat cu plăcere magazinele lor. Dacă vedeți unul prin străinătate, să intrați să vedeți ce experiență de cumpărare oferă, cum au pereții aceia cu capsule de toate culorile și vizavi de ele diverse espressoare Krups strălucitoare. Le face reclamă, de mulți ani, George Clooney.

În România Nespresso intrase deja timid în zona business, că am văzut la câteva firme de catering mașini de-ale lor și cafea făcuta la capsule. Cafeaua este bună (am o amintire tare plăcuta de la un hotel scump unde am stat cândva și care avea o mașină Nespresso automată în cameră – dimineață am pus o capsulă, am pornit-o și am intrat la duș, iar când am ieșit mirosea bestial a cafea în toată camera de hotel și ceașca mă aștepta plină și fierbinte), prepararea ei este curată, nu ai cum să te murdărești sau să faci mizerie.

Știu oameni care au aparate Nespresso și până acum cumpărau cafea din străinătate, câte 200 de capsule ca să fie rentabil transportul până aici. Alternative sunt și magazinele Delizie și Cutia cu cafea, care vând nu doar Nespresso, ci și capsule Illy sau Starbucks, plus mașini compatibile pentru ele.

Articolul din sursă spune că Nespresso va deschide acum site-ul online și pentru România, iar un magazin boutique se va deschide pe Calea Dorobanților la finalul verii.

Coada la case
Coada la case
Peretele cu espresoare

sursa: Business-review.eu via Fulvia Meirosu.

    10 comentarii

  1. Sunt curios ce fel de cafea face acest Nespresso. De obicei toate felurile de Nescafe au gust bun, nu cred ca asta o sa fie rau.

      (Citează)

  2. adica aia la 1 leu nu-ti mai place?

      (Citează)

  3. Banuiesc ca o sa pot sa imi cumpar Arpeggio si Livanto mai ieftin decat la comanda. Am Krups din 2012 si sunt incantat de calitatea cafelei.
    PS
    Cei de la Cutia cu cafea sunt scumpi. Gasesti sa cumperi din RO si mai ieftin.

      (Citează)

  4. Am avut Nespresso in 2010. Nu considerasem atunci cafeaua buna. Dar era extraordinar de scumpa.

      (Citează)

  5. Radu nu faci un nou “unboxing” la noile capsule, inclusiv astea de Nesspreso, sa vedem ce contin? Ofer gratuit 2 pastile de Tassimo si 2 de Tchibo.

      (Citează)

  6. Paul:
    Banuiesc ca o sa pot sa imi cumpar Arpeggio si Livanto mai ieftin decat la comanda. Am Krups din 2012 si sunt incantat de calitatea cafelei.
    PS
    Cei de la Cutia cu cafea sunt scumpi. Gasesti sa cumperi din RO si mai ieftin.

    de unde mai ieftin in .ro ?

      (Citează)

  7. gogu:
    adica aia la 1 leu nu-ti mai place?

    1 leu? La mine au și la 2,5 lei și e proastă rău?

      (Citează)

  8. alin:
    Radu nu faci un nou “unboxing” la noile capsule, inclusiv astea de Nesspreso, sa vedem ce contin? Ofer gratuit 2 pastile de Tassimo si 2 de Tchibo.

    De când cu Dolce Gusto m-am convins că ele conțin exact ce zice pe cutie. La Dolce Gusto sunt unele pe care zice 100% cafea și aia conțin. Pe alte tipuri zice și de lapte praf, cafea instant șamd. Tăindu-le și pe acelea am găsit exact ce ziceau.

    https://www.nwradu.ro/2014/01/ce-se-gaseste-intr-o-capsula-nescafe-dolce-gusto/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus