un blog de Radu Dumitru

laptop msi la oferta buna
laptop msi la oferta buna

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Seria Cavalerii Pardaillan reapare pe piață

23 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Cavalerii Pardaillan a fost cartea copilăriei mele. Am avut primele două volume, o poveste de capă și spadă în care cavalerii Pardaillan, tată și fiu, se găsesc implicați în rivalitatea în dragoste a ducilor de Montmorency, dar și în comploturi regale în Parisul dezbinat de lupte religioase împotriva hughenoților.

Le-am citit de nenumărate ori. Am stat alături de Jean când a fost închis la Bastilia și a ieșit de acolo prin noroc și îndemânare, l-am urmărit cum sare din hanul în flăcări în care era cât pe-aci să fie omorât de oamenii ducelui, l-am admirat duelându-se pentru principiile sale; am petrecut o lună alături de Pardaillan cel bătrân, supraviețuind în beciul palatului Montmorency și m-am amuzat când băga spaima în hangiul de la Deviniere, pe strada Saint-Denis.

Pe vremea aceea, însă, nu știam că cele două volume sunt doar primele dintr-o serie ceva mai lungă scrisă de Michel Zevaco. Am mai citit ulterior o carte numită Iubirile lui Chico, în care Pardaillan-fiul, acum în slujba regelui de Navarra, ajunge prin Spania și face ce știe el mai bine și pe acolo, adică supără oameni importanți, se duelează cu răufăcătorii și salvează ziua.

Nu aveam internet, nu erau librării online, abia dacă găseai undeva o listă cu toate cărțile din serie. Le-am căutat ulterior, așa o dată pe an, la librării sau anticariate, dar n-am găsit niciodată seria întreagă, că aș fi cumpărat-o pe loc.

Seria întreagă va apărea acum, împreună cu ziarul Libertatea, câte un volum în fiecare joi, la un preț de 15 lei. Mulțumim editurii Litera pentru idee! Primul volum a apărut deja pe 19 martie și mă duc acum să-l caut, poate-l mai are cineva.

Abia aștept să le citesc pe toate, să văd toată povestea cu Fausta și în ce probleme mai intră Pardaillan, apoi să o silesc și pe Matilda să le citească și ea. Apoi cred că le voi păstra pentru copiii mei, așa cum și eu le-am primit pe primele două de la maică-mea.

În total avem: Cavalerii Pardaillan (2 volume), Epopeea dragostei, Fausta, Fausta învinsă, Pardaillan și Fausta,Iubirile lui Chico, Fiul lui Pardaillan, Comoara Faustei, Sfârșitul lui Pardaillan și Sfârșitul Faustei. Faceți-le copiilor voștri un bine și cumpărați-le pentru ei, dacă nu pentru voi.

cavalerii_pardaillan

sursa: Cititorul de cărți via Auraș Mihai

Update: am găsit primul volum, cel apărut pe 19 martie, la primul chioșc care mi-a ieșit în cale în cartier.
cavalerii_pardaillan

  26 comentarii

 1. tu esti somer?
  cand ai timp de citit carti?

    (Citează)

 2. În mod sigur primele cinci, posibil și a șasea, au fost editate și în „regimul anterior”. Chiar am rămas uimit că nu a re-editat-o nimeni de atâta vreme.

    (Citează)

 3. Catalin:
  tu esti somer?
  cand ai timp de citit carti?

  De obicei noaptea, înainte de culcare.

    (Citează)

 4. Am citit poate ceva mai multe carti cu Pardaillan decat tine, nu mai stiu de unde au facut ai mei rost de ele. Pentru mine doar Pardaillan cel batran e adevaratul Pardaillan, fi-su facut cu nu spun cine e maica’sa ca e major spoiler nu mi-a placut la fel de mult.

  Povestea cu Pardaillan tanar si prima – si singura – lui iubire, sfarsitul tragic al acesteia, cum a rezistat prizonier in Spania la cardinalul care voia sa il inebuneasca si multe, multe alte aventuri merita citite, creaza o lume foarte vie si colorata.

  Trebuie sa fac rost de ele si sa completez gaurile, cateva nu le-am avut sa le citesc.

    (Citează)

 5. Am găsit azi prima carte la un chioșc de ziare din cartier.

    (Citează)

 6. E o serie destul de lunga, dar poti sa le recunosti usor. Cu exceptia “Iubirile lui Chico”, toate celelalte volume contin “Pardaillan” si/sau “Fausta” in nume. Si da, au fost toate editate pe vremea lui fostul, le au parintii mei acasa si le-am citit in urma cu ceva timp. Daca esti pasionat de genul asta, mai sunt si “Buridan”, tot de Zevaco si “Les rois maudits” de Druon. Sunt cartile care mi-au facut verile mai frumoase in copilarie.

    (Citează)

 7. ratonbox:
  E o serie destul de lunga, dar poti sa le recunosti usor. Cu exceptia “Iubirile lui Chico”, toate celelalte volume contin “Pardaillan” si/sau “Fausta” in nume.Si da, au fost toate editate pe vremea lui fostul, le au parintii mei acasa si le-am citit in urma cu ceva timp. Daca esti pasionat de genul asta, mai sunt si “Buridan”, tot de Zevaco si “Les rois maudits” de Druon.Sunt cartile care mi-au facut verile mai frumoase in copilarie.

  My bad, abia acum am vazut si lista lor in josul articolului. Ma entuziasmasem prea multe pentru ca mai este cineva care citeste ce citesc si eu.

    (Citează)

 8. Catalin:
  tu esti somer?
  cand ai timp de citit carti?

  Daca citesti 10 pagini pe zi tot citesti 12 carti de 300 de pagini pe an. Chestia e sa te tii de treaba…

    (Citează)

 9. Le-am citit pe toate, desi cred ca d-abia in liceu le-am terminat.

    (Citează)

 10. În sfârșit aflu că mai e cineva care a citit cărțile astea.. Mă gândeam ca eram ciudat că-mi plăceau :) Am sa le cumpăr și eu să le mai citesc încă o dată.. Cred că le-am citit de 4-5 ori acum 20 si ceva de ani…

    (Citează)

 11. Libertatea?! Cool! Ideea sper ca a venit de la dep. New media si spam. Piticu are in ce sa isi impacheteze sendvisiurile cu parizer vreme lunga. Astept sa ne dea pe instagram poze cu sendviciul ideal.

    (Citează)

 12. Mark-3000: Daca citesti 10 pagini pe zi tot citesti 12 carti de 300 de pagini pe an. Chestia e sa te tii de treaba…

  iar eu citesc cam 3-4 ore când mă prinde cartea, de se face 2 noaptea.

    (Citează)

 13. ipo: Libertatea?! Cool! Ideea sper ca a venit de la dep. New media si spam. Piticu are in ce sa isi impacheteze sendvisiurile cu parizer vreme lunga. Astept sa ne dea pe instagram poze cu sendviciul ideal.

  Nu mai lucrează de mult acolo.

    (Citează)

 14. ratonbox: “Les rois maudits” de Druon. Sunt cartile care mi-au facut verile mai frumoase in copilarie.

  Am auzit de Regii Blestemați, le-am și văzut la Cărturești. Zici că merită luate, deci? Sunt povești frumoase sau mai mult documentare istorice?

    (Citează)

 15. nwradu: Nu mai lucrează de mult acolo.

  Sunt trist. Se potrivește.

    (Citează)

 16. nwradu: Am auzit de Regii Blestemați, le-am și văzut la Cărturești. Zici că merită luate, deci? Sunt povești frumoase sau mai mult documentare istorice?

  Mie mi s-a parut cam boring volumul pe care l-am prins in mana, multe detalii istorice. Ce-i drept, asta se intampla prin scoala generala si in vara aia cred ca tocmai citisem Cei Trei Muschetari, deci aveam alte asteptari.

    (Citează)

 17. Serie extraordinara! Scena supravietuirii lui Pardaillan cel bătrân in beci – tratarea ranii cu vin si consumul de sunca afumata sau ce mai gasea pe acolo :), descrierea luptelor, evadarea din castelul Faustei, javra de Maurevert…trebuie recitita!
  Gata, am plecat sa cumpar primul volum!

    (Citează)

 18. pentru pasionatii genului recomand “Crimele familiei Borgia” de acelasi autor

    (Citează)

 19. sigur e toata seria?

  eu am vrut sa iau de la Libertatea “seria” Sven Hassel, dar lipseau 2-3 volume si mi-am lasat pagubas

    (Citează)

 20. nwradu: Am auzit de Regii Blestemați, le-am și văzut la Cărturești. Zici că merită luate, deci? Sunt povești frumoase sau mai mult documentare istorice?

  Comparate cu Pardaillan sunt mai “documentare”, dar citibile. Acum o saptamana am dat si eu de ele, sunt la volumul 5/6.

    (Citează)

 21. seria este extraordinara. recomand si cocosatul de paul feval, pe langa cele ale lui dumas, celor carora le place genul. e bine ca apar. sunt cartile cu care am crescut. nu aveam net si tv pe vremea aia, nu aveam decat cartile astea.

    (Citează)

 22. danielc:
  sigur e toata seria?

  eu am vrut sa iau de la Libertatea “seria” Sven Hassel, dar lipseau 2-3 volume si mi-am lasat pagubas

  Păi până acum a apărut primul volum. Sper că apar toate.

  Sven Hassel îl poți lua din multe alte părți, dar Pardaillan nu mai este nicăieri.

    (Citează)

 23. Cititorul de Cărți

  27/03/2015 la 8:07 PM

  danielc:
  sigur e toata seria?

  eu am vrut sa iau de la Libertatea “seria” Sven Hassel, dar lipseau 2-3 volume si mi-am lasat pagubas

  Pe Sven îl găsești la Nemira – toată seria.

  ps: mersi de link, Radule :).

    (Citează)

 24. Stie cineva de unde se mai pot cumpara volumele aparute pana acum din ‘Cavalerii Pardaillan?’. Abia acum am aflat ca au aparut. Am cautat si site-ul celor de la Litera dar nu le au. Eu am luat seria lui Sven Hassel de la Nemira, era promotie -50%, dar vad ca mai apar la reducere pe libris.ro, sau pe emag.ro. Acum iau miercurea romanele Rodicai-Ojog Brasoveanu.

    (Citează)

 25. Cititorul de Cărți

  17/05/2015 la 8:46 PM

  ipo:
  Libertatea?! Cool! Ideea sper ca a venit de la dep. New media si spam. Piticu are in ce sa isi impacheteze sendvisiurile cu parizer vreme lunga. Astept sa ne dea pe instagram poze cu sendviciul ideal.

  Chiar și mie mi s-a părut ciudată asocierea Litera – Libertatea dar, în final, atâta timp cât cititorul are de câștigat, ce mai contează de unde vin cărțile? Anyway, între cele două nume sunt mai multe parteneriate de acest fel ( colecția Agatha Christie e doar un exemplu.

  Emilian:
  Stie cineva de unde se mai pot cumpara volumele aparute pana acum din ‘Cavalerii Pardaillan?’. Abia acum am aflat ca au aparut. Am cautat si site-ul celor de la Litera dar nu le au. Eu am luat seria lui Sven Hassel de la Nemira, era promotie -50%, dar vad ca mai apar la reducere pe libris.ro, sau pe emag.ro. Acum iau miercurea romanele Rodicai-Ojog Brasoveanu.

  Emilian:
  Stie cineva de unde se mai pot cumpara volumele aparute pana acum din ‘Cavalerii Pardaillan?’. Abia acum am aflat ca au aparut. Am cautat si site-ul celor de la Litera dar nu le au. Eu am luat seria lui Sven Hassel de la Nemira, era promotie -50%, dar vad ca mai apar la reducere pe libris.ro, sau pe emag.ro. Acum iau miercurea romanele Rodicai-Ojog Brasoveanu.

  @Emilian primele 5 volume din Pardaillani sunt la Litera pe site. Probabil vor apărea și celelalte.

    (Citează)

 26. Multumesc. Acum o saptamana am vazut si eu ca le-au scos. La momentul postarii comment-ului nu erau pe nicaieri. Momentan am reusit sa achizitionez primele 3 volume de pe Elefant, pe Litera mi s-a parut prea mare pretul (fata de editia cu Libertatea de la chiosc) de 24,99/ volum, eu le-am luat cu 12,49.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus