un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SanDisk a prezentat 5 noutăți la MWC, inclusiv stick USB pentru iPhone și memorii mai rapide

6 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Prima este un card microSD de 200 GB. De ce 200 GB și nu o putere a lui 2? Atât au putut să înghesuie acolo. Mă gândesc că este posibil ca de fapt să includă o memorie 128 + 64 GB sau chiar una de 256 GB, dar din dificultăți de producție doar 200 GB să fie utilizabili, restul fiind sectoare proaste.

sandisk_mwc_7_card_200gbsandisk_mwc_6_card_200gb

Personal nu cred că vreun fotograf profesionist va utiliza un card microSD de 200 GB (eu folosesc microSD cu adaptor la SD) sau noul lor card SD de 512 GB, ci vor prefera să aibă mai multe carduri de dimensiuni mai mici, ca să nu piardă totul în caz de vreo problemă.

Totuși, un astfel de card de mare capacitate rămâne util în aplicații speciale, de exemplu pentru filmare cu camere video sau în aplicații de supraveghere, cu condiția ca și respectivele aparate să poate recunoaște carduri așa de mari, majoritatea fiind limitate la 64 sau 128 GB.

Stick-ul de memorie iXpand cu două porturi, gândit pentru iPhone/iPad, este un dispozitiv foarte mișto gândit. Are un port normal USB, pe care copiezi din calculator fișiere în stick, și un port Lightning pe care-l înfigi în iPhone sau iPad și accesezi aceleași fișiere din telefon. Foarte, foarte bună ideea!

sandisk_mwc_2_ixpandsandisk_mwc_1_ixpand

Stick-ul DualDrive de tip C este o altă inovație excelentă: are tot două porturi, unul USB tip A și altul USB tip C, primul conector reversibil definit prin standardul USB 3.1.

sandisk_mwc_dualdrive_c

iNAND 7132 e.MMC de 64 GB este o memorie internă pentru tablete și telefoane, mult mai rapidă decât ce produceau până acum. Are viteze de 125 MB/sec la scriere și 280 MB/sec la citire, dimensiunea este de 11,5 x 13 mm și are o grosime de doar 0,8 mm, așa că poate fi integrată cam în orice telefon. Cu așa viteze, este gândită pentru filmare 4K și pentru transfer rapid de date, precum este posibil pe conexiuni 802.11ac.

Cardul de memorie microSD High Endurance de 64 GB. SanDisk produce și o clasă diferită de carduri de memorie, seria High Endurance care este ceva mai rezistentă la șocuri, raze X și apă. Nu știu din ce material este făcută, dar sper să fie unul foarte rezistent.

SanDisk spune că poți scrie peste 10.000 de ore de clipuri Full HD pe o astfel de memorie, adică echivalentul a 117.000 de GB de date de-a lungul vieții sale. Din nou, îl văd gândit pentru aplicații specializate.

sandisk_microsd_high_endurance

Pe total, aș spune că SanDisk arată că ține pasul cu cele mai noi tehnologii în domeniul telefoanelor și le complementează bine.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    2 comentarii

  1. Cred ca dual drive exista deja: http://www.kingston.com/en/usb/personal_business#DTDUO3

    Desi ma atrage ideea unui Sandisk mai mult decat Kingston.

      (Citează)

  2. yep, si eu am vazut o buburuza din-aia de la Kingston la un coleg :D
    dragute, utile, light, tot ce-ti trebuie…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus