un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lenovo Vibe Shot are o cameră foto complexă

3 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Lenovo a prezentat la MWC Barcelona și un telefon axat pe fotografiere, modelul Vibe Shot.
lenovo_vibe_shot_04lenovo_vibe_shot_10

Telefonul pare unul normal cu ecran de 5 inchi și hardware bun, dar pe spate arată aproape precum o cameră foto compactă, iar modulul foto, montat în colț, are un senzor de 16 megapixeli de tip BSI (back side illuminated) și un obiectiv ceva mai complex, realizat din 6 piese, ceea ce în teorie ar trebui să fie o lentilă de calitate mai bună decât ce găsim în alte telefoane.

lenovo_vibe_shot_03
lenovo_vibe_shot_05
lenovo_vibe_shot_06

Mai mult, telefonul dispune de stabilizator optic de imagine și de focalizare asistată de infraroșu, ceea ce înseamnă că cel mai probabil determină distanță până la subiect cu ajutorul unor raze IR. Telefonul are și buton dedicat de declanșare, plus un comutator Smart/Pro, iar în modul Pro apar automat pe ecran diverse opțiuni de configurare a unor parametri suplimentari (ISO, balans etc).

Camera frontală n-a fost uitată, fiind una de 8 megapixeli. Pe total, modelul s-ar putea să aibă succes în rândul celor pasionați și de fotografie, mai ales în condițiile în care văd inclusiv tot mai mulți turiști bazându-se doar pe telefon în concedii, iar aici la MWC foarte mulți din presă filmează și fotografiază exclusiv cu telefoane montate pe diverse trepiede sau selfie-stickuri.

Ca specificații, Vibe Shot are ecran de 5 inchi Full HD, rulează Addroid 5.0, rulează pe un Snapdragon 615 quad-core și are 3 GB de memorie RAM, stocare internă 32 GB și slot de card microSD. Este dual-sim.

Vedeți desfăcătorul acela de sticle pe care-l folosește domnișoara din imagine sub privirile calde ale fotografului? Este un selfie flash făcut de Lenovo pentru telefoanele sale!

lenovo_vibe_shot_01lenovo_vibe_shot_02

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    8 comentarii

  1. Arata bine de tot, mai ales cel cu rama rosie. Nu ai ceva sample-uri foto ?

      (Citează)

  2. Si cand va fi disponibil pe piata din Romania? Chiar arata bine telefonul,iar specificatiile nu sunt mai putin atractive. Pana acum nu imi placeau telefoanele Lenovo,dar asta m-a pus putin pe ganduri.

      (Citează)

  3. razorsbk:
    Arata bine de tot, mai ales cel cu rama rosie. Nu ai ceva sample-uri foto ?

    Nu, era interfața în chineză.

      (Citează)

  4. Sibiu: Si cand va fi disponibil pe piata din Romania?

    Astfel de lucru nu se știu așa devreme sau nu le zice nimeni. Primești răspunsuri elegante de genul “îl vom lansa în curând și vom anunța pe toată lumea”.

      (Citează)

  5. E unul din putinele smartphone-uri care are agatator pt sunur de pus la gat :),
    cu alte cuvinte un telefon care arata bine si are hardware foarte bun. Acu sa asteptam sa vedem si ce poze face

      (Citează)

  6. Sibiu:
    Si cand va fi disponibil pe piata din Romania? Chiar arata bine telefonul,iar specificatiile nu sunt mai putin atractive. Pana acum nu imi placeau telefoanele Lenovo,dar asta m-a pus putin pe ganduri.

    Cel mai rapid o sa il gasesti pe aliexpress si pandawill.

      (Citează)

  7. Sper ca si modelul acesta si modelul celor de la Asus sa fie aduse in Romania. Daca vor avea pretul in jurul la 1500 ron se vad lovitura de catre producatori cu ele. In opinia mea acesta este viitorul telefonului mobil. Acum 10 -15 ani erau la moda telefoanele foarte mici, au aparut smartphonurile de dimensiuni mici dar la public au prins cele cu displayuri mari ( se intelege si de ce) si cred ca urmatorul pas asta ar fi ( eu unu nu vad utilitatea unui senzor de amprenta sau waterproof. Waterproof-ul e bun , dar acum serios cati dintre noi si au scapat telefonul in apa si l au stricat. Mai utila mi se pare o camera performanta, iar faza cu poze sub apa,,,sincer mi se pare doar o fita)

      (Citează)

  8. razorsbk: Cel mai rapid o sa il gasesti pe aliexpress si pandawill.

    trimit si in romania cele 2 siteuri?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus