un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Creșterea dolarului va duce la scumpiri pe IT&C și nu numai

10 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Între 1 septembrie și ziua de astăzi, dolarul american a crescut de la 3,35 lei la 4,07 lei. Este o creștere de 20% față de acea valoare inițială.

usd_septembrie

Chestia asta ne interesează. Tot ce cumpărați pe piața IT&C și chiar mai mult de atât depinde de dolari pentru că totul se fabrică în China. Toate companiile de acolo aduc marfa și calculează în dolari tot procesul de producție și logistică, iar conversia la euro se face doar pentru produsele vândute în România.

Eu mă aștept la o scumpire de 20% la tot ce înseamnă IT&C. Cu puțin noroc, la unele produse scumpirea va fi mai mică, iar la altele prețurile vor rămâne pe loc, dar nu vă așteptați la ieftiniri.

Dacă aveți ceva de cumpărat, faceți-o acum. Apropo de asta, PC Garage are o campanie cu Marionnaud, lanțul de magazine de cosmetică. Cumperi dela PC Garage și, indiferent de valoarea comenzii, primești un voucher de 50 de lei pentru magazinul Marionnaud. “Dragă, mi-am cumpărat o tastatură de gaming scumpă, dar uite și pentru tine ceva drăguț!”

    16 comentarii

  1. mda, fix in anul cand am decis sa plec in vacanta in SUA a luat-o razna dolarul. fun.
    in alta ordine de idei preturile au inceput sa o ia razna la electronice prin Europa de vreo 2 luni, in curand se ajunge la paritate EUR-Dolar, o sa fie si mai rau…

      (Citează)

  2. dude, viata e prea scurta si plina de chestii naspa ca sa ne mai gandim si la asta.
    just go with the flow

      (Citează)

  3. eu imi comandam tot felul de accesorrii gsm si gadgets de pe aliexpress si e nasol cu nou paritate.

      (Citează)

  4. Faină campania PC Garage-Marionnaud, dar nu știu ce i-aș putea lua lui drăguț de la Marionnaud. :(

      (Citează)

  5. mircea (primul)

    10/03/2015 la 4:42 PM

    Ia-ti niste niste parfum pentru pisica. Poate o sa ii placa si lui

      (Citează)

  6. Voiai sa publici articolul acesta acum 2 luni si acum ti-ai adus aminte de el? Pentru ca preturile au crescut *deja*. Nu urmeaza sa screasca, s-a intamplat deja, este un fapt consumat.

    Si este normal, pentru ca importuri intra in fiecare saptamana si preturile se calculeaza functie de cursul zilei respective. Nu asteapta nimeni 3 luni ca sa mareasca preturile.

      (Citează)

  7. Voiai sa publici articolul acesta acum 2 luni si acum ti-ai adus aminte de el? Pentru ca preturile au crescut *deja*. Nu urmeaza sa screasca, s-a intamplat deja, este un fapt consumat.

    Si este normal, pentru ca importuri intra in fiecare saptamana si preturile se calculeaza functie de cursul zilei respective. Nu asteapta nimeni 3 luni ca sa mareasca preturile.

      (Citează)

  8. Gaelex: and s

    Ca fapt divers, cursul vamii la importurile din China este cursul din ultima miercure a lunii trecute.
    Ma asteptam sa stii asta…

      (Citează)

  9. Preturile au inceput sa creasca la produsele IT inca din prima saptamana a anului, cea mai mare fiind insa la inceputul lunii februarie. Ca exemplu un model de procesor care costa 699 lei la mai toate magazinele in data de 31.12.14 a crescut la 769 in ianuarie si astazi costa 889 lei.

      (Citează)

  10. “Cumperi dela PC Garage și, indiferent de valoarea comenzii, primești un voucher de 50 de lei pentru magazinul Marionnaud.”

    Primesti un voucher de 50 lei in urmatoarele conditii: Cumperi in valoare de minim 300 lei de la Marionnaud si ai card de fidelitate la ei.

    Rahat de taur.

      (Citează)

  11. mircea (primul)

    10/03/2015 la 9:41 PM

    Da,dar daca cumperi de la marionaud astia, ai sanse ca rahatu de taur sa miroase a shanel 5

      (Citează)

  12. y430076: Ca fapt divers, cursul vamii la importurile din China este cursul din ultima miercure a lunii trecute.
    Ma asteptam sa stii asta…

    Ca fapt divers, cursul se stabileste in vama pentru o luna intreaga, folosind o medie a cursurilor de pe luna precedenta. Cel putin asa stiu eu ca se intampla.

      (Citează)

  13. Plm, ce sa mai cumpar, acum dupa ce deja a crescut dolarul ? Astept sa se devalorizeze, undeva prin 2016…

      (Citează)

  14. speedy.gonzales

    11/03/2015 la 11:05 AM

    de 10 ani astept dolarul sa creasca, ca am de vandut cateva mii/zeci de mii de dolari !!!
    pe mine ma avantajeaza ca a crescut dolarul.
    nu i-am vandut anu trecut la 3.2-3.4 lei, cu atat mai mult nu i-am vandut in 2008 la 2.3 lei, dar acum e momentul potrivit sa ii vand !

    stiu ca o sa imi iau multe negative, dar eu ies in castig si asta e cel mai important ptr mine !!!

      (Citează)

  15. Gaelex: Cel putin asa stiu eu ca se intampla.

    Stii gresit :)

      (Citează)

  16. speedy.gonzales

    11/03/2015 la 2:22 PM

    azi dolarul a sarit la 4.20 lei, iar la cum a crescut in ultimele zile e clar ca e o mica specula si ca va cadea inapoi zilele urmatoare, asa ca ma pregatesc sa imi vand dolarii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus