un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zvonuri despre viitorul HTC One M9

3 Feb 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Tot la MWC Barcelona, chiar pe 1 martie, vom vedea și noul telefon de top HTC, nume de cod One M9. Ca și ieri la SGS 6, iată ce zvonuri au apărut până acum despre acest nou model.

Hardware: aici este simplu, cel mai probabil vom vedea noul chipset Qualcomm Snapdragon 810 pe 64 de biți, cu 3 GB memorie RAM și o frecvență cât mai mare. Bateria va fi în jur de 2800 mAh și probabil nu va putea fi schimbată din mers. Cel mai probabil telefonul va avea și slot microSD pentru extinderea memoriei.

Ecran: toate zvonurile par să indice un ecran de 5 inchi diagonală, ceea ce pare o mișcare normală din partea HTC, care pentru ecrane mai mari vreau să ne vândă One Max sau cum i-or spune phabletului lor. Zvonurile nu sunt prea precise când e vorba de rezoluția ecranului, despre care se pune că ar avea 1920 x 1080 sau 2560 x 1440 pixeli. Sincer să fiu, oricare variantă este bună.

Nume: HTC Hima apare destul de des din tot felul de surse, dar nu se știe de ce. Poate că se va renunța la HTC One M9 și noul telefon se va numi HTC Hima sau One Hima. Poate că este doar un nume de cod intern, pentru dezvoltare.

Camera foto: aici toate zvonurile spun că HTC renunță la sistemul Ultrapixel (pixeli mari, calitate bună în întuneric, dar rezoluție foarte mică pentru întreaga fotografie) în favoarea unui senzor normal de 20 de megapixeli. Camera Ultrapixel ar putea fi plasată frontal, pentru selfie-uri.

Design: cel mai disputat aspect al zvonurilor de până acum este chiar aspectul telefonului, unde există două posibilități mari și late. Prima este cea a unui design foarte similar cu generațiile anterioare HTC One, adică o carcasă din aluminiu, unibody, cu două difuzoare frontale pentru sistemul Boomsound, iar modulul foto de pe spate are un aspect pătrat.

htc-one-m9-plus-evleak

Al doilea zvon este despre un telefon cu partea frontală integral din sticlă, iar difuzoarele sunt chiar pe muchie, mai mici și tăiate la unghi de 45 de grade, ca la Nexus 9, tabletă fabricată de HTC. Personal cred că acesta este doar un zvon, HTC va merge în continuare pe difuzoare mari, vizibile, acestea fiind un avantaj important al telefonului.

Cam acestea ar fi. Mă aștept să ajungă pe piață în martie-aprilie, în același timp cu SGS 6, și sper ca HTC să-l diferențieze suficient de mult de vedeta Samsung astfel încât să nu existe o competiție și o comparație facilă între cele două telefoane. De asemenea, este foarte posibil să vedem și alte variante mai mari, inclusiv cu ecran QHD 2560 x 1440 pixeli.

Voi contacta HTC pentru o invitație la lansarea telefonului, pe 1 martie, așa că veți afla impresiile mele de la fața locului.

    4 comentarii

  1. Eu mai degraba as prefera varianta a doua (cea cu difuzoarele mai mici) pentru ca nu mai are banda aia neagra sub ecran pe care scrie HTC si nu foloseste la nimic, ocupa spatiu aiurea.

      (Citează)

  2. AdrianG – s-a discutat si tot ras-discutat. Crezi ca au pus banda aia doar sa aibe unde scrie HTC ? Aveau nevoie de spatiu pentru componente, daca dispare banda aia, suprafata utila va trebui sa fie in alta parte …

      (Citează)

  3. Nu i se mai pare nimanui ca telefoanele din prima poza seamana tare mult cu iphone 6?

      (Citează)

  4. Pare a fi de departe cel mai bun telefon, dupa aceste zvonuri

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus