un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A treia oară la Cirque du Soleil

4 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Am fost din nou la Cirque du Soleil și nu pot decât să repet ceea ce am spus și la celelalte două spectacole: trebuie să vedeți un astfel de spectacol deoarece vă arată cât de sus sunt limitele adevărate ale corpului omenesc.

Lăsați momentan povestea din spatele spectacolului și muzica și fazele amuzante; uitați-vă doar la momentele extraordinare, la demonstrațiile de forță, de echilibru, de sincronizare perfectă între 10 oameni, uitați-va la săriturile spectaculoase și mișcările precise ale celor de pe scenă, apoi observați fluența cu care le fac, naturalețea mișcărilor chiar și în acele situații extraordinare.

Mi se pare ceva incredibil, o demonstrație a puterii pe care oamenii o pot dobândi prin exerciții și talent. Uneori uiți și să aplauzi atunci când îi vezi pe unii cu se țin doar cu gâtul de câte un trapez, cum fac tumbe prin aer sau cum se rotesc chiar și de 10 ori pe secundă timp de mai multe secunde, apoi își fac fără greșeală complicatele exerciții de la înălțime.

Dincolo de asta, Quidam a fost amuzant, o alegorie veselă ce te binedispune indiferent de gândurile cu care ai intrat acolo. Culmea, eu mă gândeam doar la situații reale de zi cu zi în care talentul celor de pe scenă ar fi util, de exemplu femeia care urca și cobora pe funie de la 20 de metri ar putea folosi aceeași metodă pentru a nu mai aștepta la lift, un alt circar se deplasa în interiorul unui cerc, ceea ce ar rezolva problema traficului, iar cei care se ridicau și se țineau doar într-o mână sau susțineau greutatea unui om pe cap ar fi ideali la cărat mobilă.

Repet, dacă aveți ocazia de a vedea un spectacol Cirque du Soleil, nu o ratați. Este al treilea an în care Orange a adus celebra trupă la București și sper să existe și un al patrulea, că spectacole mai au în repertoriu.

    8 comentarii

  1. O singura data am ajuns la Cirque du Soleil si am fost foarte impresionat. Am ramas pur si simplu cu gura cascata. Oamenii de acolo isi iubesc meseria si ca dovada avem spectacolul pe care acestia n-il ofera.

      (Citează)

  2. sungura problema ii ca se organizeaza in capatul celalalt al tari!!!
    Ar fi o chestie interesanta sa organizeze si in CLUJ, TIMISOARA, BRASOV si nu numa in BUCURSTI!!!

      (Citează)

  3. Eu am fost oarecum dezamagit. Dar, probabil, majoritatea numerelor ar fi trecut de preselectii la #romaniiautalent

    Si ar fi putut sa bage si ei macar un numar cu tigri. Sau cu pisici.

      (Citează)

  4. dezamagit, cel mai slab spectacol din ce am vazut pana acum !

      (Citează)

  5. speedy.gonzales

    04/02/2015 la 10:40 PM

    mai bine spuneai inainte sa fie concertul, nu dupa ce a fost, ca nu imi mai foloseste la nimic.

      (Citează)

  6. @radu>> mai e ? unde se desfasoara?

      (Citează)

  7. si eu am fost la toate 3 pana acum. asta mi s-a parut mai slab ca celelalte. cel putin prima jumate chiar m-a plictisit as putea spune. noroc cu a doua jumatate care a mai salvat impresia.

    avem si o problema cu comportamentul de spectacol. exista momente anume in care se aplauda, momente in care e nevoie de liniste, de concentrare. la noi nu prea exista astea. chiar daca vrei sa aplauzi omul ala, asteapta pana termina macar cu elementele de concentrare maxima

    si ar trebui totusi marketat macar ca un spectacol 8+. nu poti sa vii cu copilul de 3-4 ani la un spectacol de gen si ala mic sa stea cuminte sau sa priceapa ceva. eu am avut o mama cu un copil de genul in spatele meu si practic am avut un spectacol dublat in care mama trebuia sa-i explice aluia mic ce se intampla, ce fac aia de pe scena. si normal ca copilul nu vorbea deloc in soapta

      (Citează)

  8. Iti acord dreptate total, un spectacol cu adevarat special la care merita sa te duci de fiecare data cand ai ocazia, merita toti banii!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus