un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Va fi secolul terorismului

17 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

În mod paradoxal, totul a început în 2001, primul an al acestui secol. Toate acțiunile de până atunci au fost, privind acum în retrospectivă, mici încercări ce au dat tonul pentru ceea ce va defini probabil secolul 21: secolul terorismului.

Speram să fie secolul… nu È™tiu, al explorării spaÈ›iale sau secolul eco sau cel al ridicării nivelului de trai peste tot pe planetă. Nu cred că va fi. Când s-o întâmpla È™i la noi ceva, că nu cred că scăpăm, sper să găsim resursele necesare pentru a reacÈ›iona rapid

Iată mai jos un screenshot de ieri al paginii CNN International. Ce-am subliniat cu albastru are legătură, într-un fel sau altul, cu terorismul.

cnn_terorism

ÃŽn Pakistan teroriÈ™tii au atacat o È™coală, omorând la întâmplare cât mai mulÈ›i copii. Peste 132. La Beslan, în 2004, au murit 385 de oameni, din care 186 de copii. De ce ai crede că poÈ›i obÈ›ine orice, libertate, independență, plecarea invadatorilor sau altceva, omorând copii mici – eu nu pot să înÈ›eleg.

Câteva ore mai târziu, în Yemen, 20 de copii au murit într-un autobuz È™colar care a trecut peste o bombă pusă de teroriÈ™ti ce È›inteau de fapt forÈ›ele de ordine. Pe ăștia sper să-i bombardeze iarăși americanii “din greÈ™eală”.

    12 comentarii

  1. E foarte greu sa combati terorismul , mai ales cand nici o tara nu mai vrea sa trimita soldati in tari straine sa moara / sa plateasca un razboi .

    Cea mai buna metoda ar fi sa se screeze o mini armata 20 / 30 de mii de mercenari antrenati si echipati cu cele mai noi arme / echipamente . Ar fi condusi de catre generali Nato iar suportul tehnic sa fie dat de catre SUA / Anglia etc .

      (Citează)

  2. Just a little more information:

    În Pakistan teroriștii au atacat o școală la care invatau copiii militarilor ce lupta impotriva talibanilor.

    Probabil cu motivul: “Loveste-i unde doare cel mai tare”…

      (Citează)

  3. mircea(primul)

    17/12/2014 la 6:36 PM

    Razboaiele nu costa, ci produc bani grei, pentru oamenii care conteaza, evident, nu pentru john doe care moare ca puletele in razboiul altora.

    In continuare, ceea ce mestec eu pe aici se adevereste. Lumea nu este civilizata si in realitate nici nu-si doreste pace. Iar daca vrei sa schimbi ceva in lume, te gandesti in primul rand s-o faci prin forta. Omul are in sange violenta pentru ca la baza sta animalul, nu duhul sfant (lol). Secolul asta poate va fi al terorismului, cum zici tu. Toate secolele de la aparitia animalului rational (recte omul) sunt, in schimb, secolele violentei. Terorismul e doar o manifestare.

      (Citează)

  4. Gogu Pardalian

    17/12/2014 la 6:55 PM

    Hai Radule, ce naiba, tu pareai de felul tau mai optimist! Pacea globala e, intr-adevar, o utopie — soarecele si pisica nu vor coabita vreodata. Priveste si partea buna a lucrurilor: am ajuns pe Marte, si am si gasit chestii misto pe acolo!

      (Citează)

  5. Poate nu va fi neaparat secolul terorismului, dar sigur o sa asistam la lupte civile majore, chiar aici, in Europa.
    Primii care si-au dat seama de problema pe care o reprezinta imigrantii ultra religiosi ( stim cu totii de ce religie ) au fost nemtii. Urmeaza cu siguranta si Anglia, Franta sau Belgia. Problema e ca s-ar putea sa fie cam tarziu pentru ei.
    Chiar nu pot sa-mi dau seama cum naiba, in mai bine de 30 de ani, europenii nu si-au dat seama ca treaba asta cu integrarea imigrantilor nu functioneaza tocmai optim si ar trebui luate masuri serioase.
    Nasol.

      (Citează)

  6. S-ar putea spune ca secolul terorismului a inceput in urma cu fix un secol, in 1914, tot cu un act terorist la Sarajevo si repecursiunile evenimentelor pe care le-a starnit se vad si astazi.

      (Citează)

  7. Sunt curios ce ai fi spus în 1901.

      (Citează)

  8. Depinde de punctul de referinta.
    Acum 2000 e ani vreo 14000 de copii sub 2 ani au fost ucisi asa doar de capriciu. Chiar daca referintele despre eveniment nu sunt credibile in sine (decat daca le crezi. sic!) cert este ca in acea vreme un astfel de eveniment ar fi fost posibil
    La fel de credibila e informatia ca romanii au ucis TOTI dacii de sex masculin din teritoriile ocupate din Dacia.
    In evul mediu Imperiul Otoman si-a facut o aramta de ieniceri apeland la terorism. Pentru acele vremuri a spala pe creier copiii luati cu forta din teritoriile vasale nu era considerat “in afara normei” dar ar trebui sa ne raportam la aceeasi definitie a terorismului.
    La scara globala traim vremurile cele mai pasnice cu putinta din istoria omenirii.
    Sau poate sunt eu un optimist incorigibil?
    Secolul 21 face doar ca terorismul sa fie mult mai vizibil si asta datorita vitezei cu care circula informatia.
    In mod cert terorism

      (Citează)

  9. tudor are dreptate. Actele de cruzime incredibile din secolele 20,19,18…. etc sînt incomparabil mai mari decît ce citeÅŸti tu acum despre un autobuz cu 20 de copii sau chiar o ÅŸcoală cu 100. Pur ÅŸi simplu acum se mediatizează mai mult. Åži, din fericire, pentru mulÅ£i dintre noi viaÅ£a e mai uÅŸoară ÅŸi mai sigură, de aceea pare improbabil să Å£i se întîmple tocmai Å£ie să sară în aer autobuzul tău. Acum sute de ani, era ceva mult mai probabil să fii atacat pe drumul spre casă. Deci nu părea aÅŸa incredibil cînd se întîmpla.

      (Citează)

  10. totul e programat, este un teatru….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus