un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un restaurant inedit din lume: The Catbird Seat

11 Dec 2014  ·

TURISM  ·

13 comentarii

Îmi place foarte mult ideea restaurantului The Catbird Seat din Nashville, SUA. Restauratul are doar 32 de locuri la un bar în formă de U, iar bucătarii stau în centru și prepară pe loc totul, în văzul clienților și cu eventualele modificări aduse de aceștia.

Meniul este de tip masterchef și costă pe măsură. Un nou bucătar a preluat bucătăria anul acesta și este venit de la restaurantul Noma din Copenhaga, considerat cel mai bun restaurant din lume. The Catbird Seat nu are un meniu fix din care să alegi, ci îți oferă la preț fix o masă cu 10-13 feluri de mâncare (porții mici, te duci să guști bunătăți) care durează vreo 2-3 ore, spun ei.

Ingredientele se modifică în mod constant, funcție și de sezon. Avantajul este că poți vedea fiecare detaliu al pregătirii farfuriilor, cum se aranjează fiecare element, cum se gătește carne, cum se potrivesc legumele, și poți chiar cere mici modificări sau poți întreba ce și cum se face, ca să fie o experiență interactivă. Folosesc și bucătărie moleculară – cineva descria mici biluțe de whisky ce-ți pocnesc în gură și eliberează abia atunci lichidul.

Conform site-ului oficial, un meniu costă 115 dolari de persoană, la care se adaugă 20% serviciu, apoi poți plăti 40 de dolari pentru băutură bine aleasă ca să meargă cu fiecare fel de mâncare sau 25 de dolari dacă nu vrei alcool. Având în vedere conceptul restaurantului și faptul că mănânci trei ore acolo, nu pare mult. Rezervările se fac cu o lună în avans.

catbird_seat_7catbird_seat_6

Mai multe fotografii cu meniul și experiența găsiți aici. Acum mai trebuie doar să ajung în Nashville, Tennessee.

    13 comentarii

  1. Nu pot sa nu observ contrastul intre mancare care arata exceptional si decorul simplu, si imi vine in minte mancarea mediocra in accentul pus pe decor de la noi (gen BON).

      (Citează)

  2. Nu pot sa mananc carnea aia asa cruda la orice restaurant as merge. Chiar nu inteleg de ce e normal sa fie gatita asa sa auzi cum plange vitelul in farfurie.

      (Citează)

  3. nici lor nu le-a placut sa o manance asa cruda dar trebuiau sa atraga atentia cumva.

      (Citează)

  4. trebuia

      (Citează)

  5. @Alexandru+C pentru ca unora dintre noi le place carnea de vita facuta medium-rare ?

      (Citează)

  6. Daca mănânci carne cruda poți sa te îmbolnăvești

      (Citează)

  7. Mihai: gusturile nu se discuta, stiu ca unora le place asa dar nu inteleg ce gust are carnea cruda… trebuie tratata si ea termic cat de cat. Ce e in poza nu e nici macar medium rare, e rare de-a binelea, e pusa maxim un minut pe fiecare parte. Eu mananc carnea medium sau well done(la vita sa fie maroniu in centru)

      (Citează)

  8. Incearca The Artist (au spoon tasting molecuar) sau Benihana (pentru a avea bucatar la masa)

      (Citează)

    • @Boris: pentru Benihana trebuie să câștig mai mulți bani, nu simt că-mi permit. Adică de aceeași sumă mai bine merg la Joseph încă o dată, dacă trebuie cheltuită.

        (Citează)

  9. e ieftin , arunca o privire pe aici http://www.yelp.com/biz/urasawa-beverly-hills
    Apoi faza cu open kitchen multe restaurante au inceput sa o adopte .
    Peste 10 mii de oameni au scris review-uri pt acest resturant http://www.yelp.com/biz/bottega-louie-los-angeles

      (Citează)

  10. @alxzen: la Bon am mâncat bine, doar desertul era dezamăgitor.

      (Citează)

  11. @Bb: doar la pui și porc se recomandă să fie bine făcute, vita, rața și peștele se pot mânca și mai crude.

    De pește nu mai zic, la sushi am mâncat somon, ton și altele crude, de mă întrebam de ce nu cumpăr un somon și să mușc din el ca din măr, dacă se poate.

      (Citează)

  12. @Alexandru+C.

    Pentru ca nu toata lumea vrea sa simta gust de carne arsa.
    Unii vrem sa simtim gustul original si aparte al animalulul. Pentru unele carnuri, exista aceasta posibilitate. Tinand cont ca acum am trecut de epoca de piatra, stim care sunt acelea si cum sa le pastram pentru a nu fi nevoiti sa garantam ca sunt sigure pentru mancat doar prin ardere.

    Gratarul este acolo doar pentru aroma, insa la fel de bun este si un Biftec Tartar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus