un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Conduceți cu grijă

28 Dec 2014  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Aveți grijă cum conduceți pe zăpadă. Accidentul de mai jos a avut loc în fața mea, Citroen-ul a intrat în depășire la 50 km/h, dar prea larg și a intrat prea din scurt înapoi pe bandă. Bănuiesc că a mușcat cu roata din zăpada de pe marginea drumului sau de pe centru, a început să derapeze, s-a dus de vreo 4-5 ori stânga-dreapta și până la urmă a ieșit de pe carosabil.

N-au pățit nimic, doar o bară ruptă, dar norocul lor că s-a întâmplat într-o zonă unde nu era șanț, ba chiar ieșirea era lină.

E ușor de zis ce-ar fi trebuit făcut pentru a evita acest accident (luat imediat piciorul de pe accelerație, pus frână de motor, redresare cu mișcări mici, chiar dacă spaima de moment iți spune să tragi de volan ca la jocurile video – mai bine ieși în decor cu botul înainte decât să riști să te răstorni), dar soluția și mai simplă este să mergi încet și prudent și să aveți grijă la depunerile de zăpadă de pe lateral.

    14 comentarii

  1. vizibilitate scazuta, ninge si te mai bagi in depasire aiurea

      (Citează)

  2. Tot aseara am văzut si eu pe doi ieșind in decor exact in aceeași situație. Asta pe ruta Buzau-Braila unde erau condițiile la fel ca in clipul tau. Multi cu mașini mari (ML, X5 & co), mergeau surprinzător de tare, cam cu 80 km/h, in timp ce eu si restul nu depaseam 60 km/h. Un ESP ar fi fost bun la Citroen.

      (Citează)

  3. Ai uitat sa pui subtitlul: fucking idiots.
    La cum arata drumul ala, as merge cu masina ca pe varfuri, sa intru in depasire mi se pare SF.
    Pentru ce sa depasesc? Ca ala din fata merge prea incet pentru cat sunt eu de smecher, nu?

      (Citează)

  4. mircea(primul)

    28/12/2014 la 10:20 AM

    Espul ar fi facut fix nimic in situatia asta, ca nici o roata nu avea aderenta.

    Lumea e ff proasta, robo a zis-o bine. Depasesc eu ca ala merge cu 45 si eu vreau sa merg cu 50.

    Iarna nu-i ca vara

      (Citează)

  5. Cu ce camera ai filmat?

      (Citează)

  6. Mie mi s-a părut drum în condiții de iarnă clasice. Am depășit și eu cu alte ocazii, m-am depășit și alții, dar în lung, vizibilitate era la vreo 100 de metri (e slab circulat pe acolo oricum), se mergea cu 60 km/h.

    Nu era polei, nu era ceva dificil, ba chiar viscolul făcea ca zăpada să nu se depună imediat pe drum. Au fost porțiuni mai grele de atât, pe unde nu trecuseră pluguri, unde coteai mai cu atenție și foloseai frâna de motor.

    Era plin de Dacii care mergeau fără probleme, așa cum și eu am mers când aveam Dacie. Tipul din film a avut ghinion. Ceilalți nu știu ce făcuseră.

      (Citează)

  7. Salut..imi poti spune numele melodiei de pe fundal?..mersi anticipat!

      (Citează)

  8. joke.r or not

    28/12/2014 la 5:29 PM

    Ti-am vazut filmarea si la Antena1. Calitate foarte buna.

      (Citează)

  9. @Robo “fucking idiots” vrei sa zici ca sunt aia de merg cu 20-30km/h (“ca pe varfuri” vorba ta) si blocheaza circulatia, nu? in spatelel lor se mai cupleaza vreo 3-4 crispati si s-a dus circulatia….
    Eu am o banuiala ca “patinatorul” din video n-are anvelope corespunzatoare.

      (Citează)

  10. exact in ziua in care a nins, am fost martot ocular la 3 accidente in 60 de minute de plimbat prin oras

      (Citează)

  11. Am trecut pe acolo in urma ta (veneam de la Galati) – putin dupa producerea accidentului. Ambele masini erau in aceeasi pozitie. Intr-adevar nu puteai forta dar se mergea destul de bine cu maxim 40-50 km/h. De-a lungul drumului catre Slobozia am mai vazut masini iesite in decor dar nimic grav.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus