un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spune nu Antenei 3

13 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Mi-a plăcut dezbaterea de ieri, la B1 TV. A arătat a dezbatere și vreau să-i spun felicitări moderatoarei care a făcut față celor doi grei. Provocarea de a convoca Parlamentul chiar mâine pentru a pica definitiv legea amnistiei, repetată de-a lungul emisiunii și refuzată de Ponta, a fost de mare efect Totul e mers chiar bine pentru Iohannis până la final, când în mod bizar a spus că nu are nimic să-l întrebe pe Ponta ca ultimă întrebare.

Acum discuția se mută pe subiectul dezbaterii de la Antena 3 de astăzi și dacă Iohannis ar trebui să meargă acolo, acasă la Ponta. Așa ar arăta că are curaj, așa ar arăta că-l poate bate, nu?

Nu. Eu sper să nu se ducă, ar fi o decizie strategică mai bună să lipsească de la acea dezbatere și eventual să meargă la o altă televiziune (Digi, TVR, ProTV, ce-o fi) unde să-și expună pledoaria.

În primul rând, telespectatorii Antena 3 oricum n-ar vota cu Iohannis. Au în spate 9 ani de spălare pe creier anti-Băsescu și recent anti-Iohannis. Ieri, în timpul dezbaterii de la B1, Antena 3 transmitea doar fragmente cu răspunsurile lui Ponta, iar despre Iohannis circulau numai cuvinte grele. N-are ce câștiga acolo.

În al doilea rând, moderatorii, cameramanii, râul, ramul, toți i-ar fi potrivnici acolo. Ați văzut la Realitatea TV cum se pot pune mici nuanțe în fiecare întrebare, cum se poate pune problema în mod diferit pentru fiecare candidat astfel încât să-l bagi ușor în dificultate. Îl poți întreba despre jumătatea plină sau cea goală a paharului și asta face diferența. În plus, Gâdea pare că a înnebunit de tot de când i-a intrat idolul la închisoare și cred că ar sări la bătaie.

Iohannis și-a creat campania și imaginea pe tema omului serios, onorabil, politicos, elevat în gesturi și limbaj. Cu porcii la troaca antenei nu are rost să meargă.

    30 comentarii

  1. pai parca a anuntat deja ca diseara merge la digi.

      (Citează)

  2. Radu, daca va veni Johannis la antena 3 va fi numai in avantajul lui, pentru ca la antena 3 se vor uita majoritatea oamenilor care vor vota, nu numai telespectatorii antena 3 cum zici tu.
    De asemenea daca i se va tine partea lui Ponta, oamenii vor vedea si analiza situatia, iar cei care sunt nehotarati tot pe Johannis vor vota.
    In plus daca va reusi sa castige duelul, chiar in casa antena 3 va fi o lovitura grea pentru Ponta, practic ceea ce vreau sa zic este ca Johannis nu are nimic de pierdut.

      (Citează)

  3. Singurul caz in care ar merita sa se duca la Antena 3 este daca ar avea imagini cu Ponta sodomizand maicutele dintr-o manastire si dupa aia scobindu-se intre dinti cu niste moaste.

    Altfel, e fara efect. Nehotaratii cu capul pe umeri nu se vor uita acolo.

      (Citează)

  4. Ce n-as da sa-l vad la antena3 sa-i bata pe toti, inclusiv pe mircea badea karatistu.

      (Citează)

  5. Pontacul a fost la cele două televiziuni care i-au fost și îi sunt potrivnice demult timp.Sper ca și Iohannis să fie un bărbat.Defapt nu mai sper, și-a anunțat participarea la Digi 24 care are o cotă de 0,4% de audiență.

      (Citează)

  6. Eu totusi sunt sustinatorul a cat mai multe dezbateri si discutii pentru a intelege cine sunt cu adevarat cei doi care imi cer votul duminica.
    Daca in cazul lui Ponta am inteles cine este si ce marfa vinde… in schimb nu il inteleg pe Johannis, poate nu are ce arata, poate nu vrea sa arate, habar n-am

    Inca nu m-a convins Johannis sa ies duminica din casa, primeste doar pumni in barbie in toate dezbaterile… ori asta nu vreau de la un presedinte care trebuie sa negocieze interesul meu in afara tarii, poate de la Putin, poate de la Merkel

    A, sa nu uit, mi se intoarce stomacul pe dos cand vad cine le tine trena celor doi:
    Ponta ii are pe toti baronii in spate, clar interesul este justitia
    Johannis ii are pe toti pedelistii care au dus tara din 2008 – 2012 in cea mai neagra perioada post-revolutie. Unul din marele lui defecte, dpmdv, alierea cu PDL-istii…

    Asa ca, pana una alta, multa puie monta lui johannis, nici unul din ei nu vreau sa ma reprezinte timp de 5 ani!

      (Citează)

  7. Mi se pare absolut normal si firesc sa nu se duca la A3. Tu te-ai duce intr-un loc ostil unde totul e manevrat in asa fel incat sa te puna intr-o lumina proasta ? Evident ca nu.

      (Citează)

  8. @ Adrian – Nu imi plac in mod deosebit PDL-istii, dar trebuie spus ca Blaga si chiar Videanu si MRU nu au fost direct implicati in “dezastrul” din 2009-2011 (2012 e deja anul Ponta). Adevaratii responsabili sunt Basescu, Boc si Udrea care au fost practic alungati in 2012 din PDL. Si sa nu-l uitam si pe Tariceanu care, la presiunea PSD, a aruncat in popor cu pomeni electorale in 2008 mai ceva ca anul asta, atingand un deficit record in an de crestere economica record.

      (Citează)

  9. @thundermar: si cine a scos castanele din foc? tariceanu? ofcourse not.
    De ce a fost demis Boc? Din cauza nemultumirilor populare.
    De unde nemultumuri populare? Vezi mai sus. Mie unul nu mi s-a parut dezastruos Boc…

      (Citează)

  10. Așa cum Ponta s-a dus la 2 posturi portocalii, așa ar trebui să meargă Iohannis la antena3 cea roșie, să arate că are cojones. Când va avea întâlnire cu Putin ce va face, se va ascunde în budă? Ca să nu mai spun de audiențe, au cea mai mare audiență și se uită și nehotărâți, nu doar pontiști. Eu nu-l vreau pe Ponta, iar o confruntare la antene în care să facă față onorabil poate m-ar fi scos din casă duminică. Deocamdată nu m-a convins, așa că nu votez mutulică.

      (Citează)

  11. La fel de ostil era terenul si pt MRU cand a fost invitat la a3, insa totusi s-a dus si pana la sfarsitul emisiunii regreta gadea si clipa cand s-a gandit sa il cheme. Pana la urma asta as astepta (printre altele) de la un om care vrea sa devina presedinte – sa vad ca este pregatit sa faca fata si unor situatii mai putin favorabile. Oricat de urat mi-ar fi de ponta, faptul ca el a mers la b1 este acelasi lucru cu iohannis la a3. Ar fi fost de preferat oricand o dezbatere pe “teren neutru” la care sa aibe acces toate televiziunile interesate, nu balacareala asta…

      (Citează)

  12. De acord. In alta ordine de idei versiunea de mobilna sitului tau s-a făcut praf :) !

      (Citează)

  13. da ce efect a avut ca ungureanu si antonescu au sters pe jos cu domnu gidea.
    unul a luat cam 2% si al doilea e undeva intr-un plan indepartat.
    sa il citim pe ciutacu ce il mai felicita pe gidea dupa ce se culegea de pe jos: ‘nu inteleg ce zice lumea.. d-le un asa interviu fantatsic, ai vazut ce l-a prins pe ungureanu” – si cam asa gindeste antenistul clasic.

      (Citează)

  14. Din circul astsa cu emisiunile din punctul meu de vedere tot Ponta ia o bila alba ca nu sa dus la invitatia Antena 3 care era mai mult decat clara, dar s-a dus la cele care sunt argumentabil in potriva lui si al partidului lui. Nu il sustin…dar comparativ cu Iohannis care fuge de provocare, Ponta s-a lasat provocat si a iesit extraordinar de putin sifonat ba din contra.

    Bravo lui. Iohannis foarte dezamagitor. Nu stie sa accepte o provocare…dar stie sa participe numai la emisiuni care ii convin lui. Indirect l-a lasat pe Ponta sa castige, asa cum l-a lasat ieri indirect sa castige cu ultima intrebare si alalteieri sa castige cu totu.

    In fine..parerea mea. Fiecare cu a lui.

      (Citează)

  15. #Adrian
    uite o explicatie ok, poti inlocui pe badea cu gidea:
    http://www.comanescu.ro/ce-a-castigat-mircea-badea-mancand-bataie.html

      (Citează)

  16. Tin minte ce misto a facut Antonescu de Gadea cand acesta incerca sa-l atace si nu reusea. Iohannis a iesit sifonat de la televiziunile care i-au fost favorabile, ceea ce ma face sa cred ca nici jumatate de emisiunea nu ar rezista la antena 3. Plus ca inevitabil ar difuza inregistrarile cu adoptiile ilegale de copii pe care le-a facut si l-ar pune sa comenteze putin pe subiect.

      (Citează)

  17. #Marius: da ma.. ai dreptate… ce naspa.. nu a facut misto de un handicapat.

    intre timp ai aci cadouri:
    http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-document-finante-cota-progresiva-din-2016-in-trei-trepte-de-15-25-si-35-13550644

      (Citează)

  18. La B1 a fost civilizat, moderatoarea oricum e pistol cu apa pe langa Gadea si ai lui. Personal cred ca a facut bine ca nu s-a dus,dupa prestatia a3 din ultimii ani doar spalatii pe creieri se mai uita sau aia sificient de prosti incat sa nu priceapa nimic. E bine la digi, e mai civilizat.

      (Citează)

  19. Tolontan a zis-o cel mai bine “Vrei sa stai la masa cu Putin si Merkel dar ti-e frica de Gadea?”.

    Iar Iohannis da dovada de-o lipsa de fair play crunt. Dupa ce, chipurile, nu a acceptat cele 4 dezbateri propuse de Ponta, a avut grija sa se prezinte doar la doua din ele, culmea ca cele doua au fost fix la televiziunile prietene, televiziuni unde, asa cum recunoaste inclusiv moderatorul de la Realitatea, Rares Bogdan, i s-au ridicat mingi la fileu. Acum cand ar trebui sa mearga in deplasare se da accidentat. Macar pentru atat, si din punctul meu de vedere, nu merita sa fie presedinte. Daca esti pe treaba ta si vrei sa fii presedinte, te duci nene si la A3 si la Realitatea. Sa nu uitam cum s-a dus Crin la A3, cand era balacarit si facut in fel si chip, si-a iesit triumfal de acolo. Asta ar trebui sa faca si Iohannis acum.

      (Citează)

  20. Hai ca vine si chelneru cu nota de plata la pomana: de la anu avem cota de impozitare de pana la 35%. Eu zic ca e de bine.

      (Citează)

  21. Sa vezi atunci evaziune

      (Citează)

  22. …. ăăăăăăăăăăăăă… renunţ să mai postez…. ăăăăăăăăă
    poate mă fac dreq de râs ca un mutulică….
    Votaţi duminică!!!!
    ……şi ies trimfal, învingător!!!!!!

      (Citează)

  23. Legat de ce am spus mai devreme, nu luati in considerare ca sunt fan antena 3 si mai mult ca sunt fan ponta sau ca voi vota cu vre-unul din candidati. Eu am analizat situatia ca si un spectator la acest circ dintre 2 persoane. Zic circ ca pana acum orice om care gandeste lucid ar vedea ca NU a fost dezbatere.

    Ponta, invitat A3 (sa zicem pro psd), Realtatea TV ( semi-neutru) si B1 (pro orice anti-PSD). A ales cele 2 posturi de televiziune care ii erau cel mai defavorabil pentru campania sa.

    Iohannis, invitat de aceleasi 3 emisiuni (pe langa altele ne-notabile sa fim putin realisti). S-a dus numai la emisiunile unde el ar fi putut castiga o asa zisa dezbatere, deoarece puteau (si au si facut-o) sa ii puna adversarului intrebari care l-ar fi favorizat pe el dar nu si vice versa SAU i se permitea mai mult timp de discutie cum a fost circul de la B1.

    Ca persoana terta, PERSONAL ca sa nu creada nimeni ca insult pe cineva, Ponta a fost mai barbat dintre cei 2. Nu numai ca a castigat prima “despatere” fara nici un dubiu, dar la a doua dezbatere care a fost circ total pentru oricine stie cum se fac dezbateriale adevarate (nu ca prima ar fi fost luna, dar asta din cauza ca s-au trezit cu omu in platou asa…hopa si el ca era in trecere), dar NU a iesit sifonat din a doua dezbatere care a fost predominant impotriva lui si cu faza de final in care Iohannis din CATE PUTEA ATACA a refuzat sa puna intrebarea, i-a permis lui Ponta sa castige pe ultima suta de metri in ochii mei.

    Eu atata voi comenta, nu voi intra in detalii legat de falistatea sau agresivitatea unui candidat sau celalalt deoarece sunt tematici care vad ca pot starni ure nefiresti din partea unor oameni cum tot vad pe site-urile de socializare in ultima perioada.

      (Citează)

  24. Adrian pesemne nu realizezi diferenta intre antena si orice alt post.
    Marlania moderatorilor e incomparabila.
    Crezi ca s-ar fi desfasurat in conditii civilizate? Cred ca abia asteptau aia sa-l linseze, d-apoi sa-i dea dreptul la replica.

      (Citează)

  25. “Nu s-a intamplat” deci nu am ce judeca..am fost lasat cu “presupuneri” despre cum ar fi iesit dezbaterea din cauza unuia dintre candidati care a ales sa refuze.

      (Citează)

  26. 100% corect! Ati vazut ce circ de kkt au facut jegosii aia aseara?! Cu premierul Italiei, cu alti 7 din Europa, cu dracu, cu lacu, ca Iohannis evacueaza batrani in Sibiu ca sa le ia casele, ca e un las etc. Ce-o sa mai rad daca iese neamtu presedinte, o sa vina vremuri grele pentru magarii astia!

      (Citează)

  27. Adrian nu-i vorba de presupuneri, vedem cu totii ce dejectii sunt in mod uzual la antena, ca sa nu-i zic latrina, cloaca, etc.

      (Citează)

  28. Daca ati fi echidistanti si ati folosi aceeasi unitate de masura ati fi mai degraba deranjati de ceea ce s-a intamplat in prima seara la Realitatea, acolo unde, dupa emisiune moderatorul era foc si para si recunostea ca i-a ridicat minge dupa minge la fileu lui Iohannis, acesta fiind incapabil sa le loveasca. Un lucru care n-ar fi trebuit sa se intample. Tot la Realitatea o tanara jurnalista l-a cam luat la preput pe Ponta, asa cum Iohannis ar fi trebuit s-o faca. Si stiti de ce l-a luat? Pentru ca i-a oferit ocazia s-o faca, pentru ca s-a prezentat la confruntare. Acum putem sa divagam si sa presupunem ce s-ar fi intamplat la Antena 3, pentru simplul fapt ca Iohannis nu s-a prezentat. Putea sa iasa in conferinta de presa cu cateva ore inainte de emisiune si sa spuna “Desi Antena 3 mi-e un post ostil, desi jurnalistii de acolo m-am balacarit, tocmai pentru ca vreau sa fiu presedintele tuturor romanilor si pentru ca respect audienta acelei televiziuni, ma voi prezenta diseara la dezbatere. Fac un apel la moderatorul dezbaterii in speranta ca va fi cat se poate de echidistant, iar in cazul unor derapaje evidente si a unei atitudini vadite pro Ponta imi rezerv dreptul de a ma ridica si pleca oricand din emisiune”. Era foarte simplu sa faca asta. Dar n-a facut-o. A fost un las. A renuntat fix atunci cand lucrurile au devenit complicate pentru el, fix atunci cand s-a dus la niste unii care nu aveau niciun motiv sa-i ridice lui mingi la fileu.

      (Citează)

  29. Are sens sa se duca Iohannis la Antena 3 doar cu Tiger-ul 2, altfel e degeaba.

      (Citează)

  30. joke.r or not

    14/11/2014 la 7:11 PM

    Mai avem 1,5 ani si vin alte alegeri. Pentru mine, teoretic si matematic, e mai important 2016, pentru ca Parlamentul poate face si drege BINELE clamat de toti romanii…Carpe diem…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus