un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage relansează campania “Cumperi la preț de Black Friday”

3 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Ca și anul trecut, PC Garage vine cu aceeași ofertă pre-Black Friday: cumperi acum și, dacă de Black Friday vor avea un preț mai mic pentru respectivul produs, îți returnează diferența.

Este cel mai simplu mecanism de protecție de preț și unul foarte eficient, deoarece încurajează achizițiile și în această perioadă de 3 săptămâni de până în BF (21 noiembrie). Regulamentul este chiar simplu, diferența ți se returnează ca un voucher ce poate fi utilizat pentru orice în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie. Dacă toate magazinele ar proceda așa ar fi foarte bine.

Anul trecut a fost ditamai discuția “vai, dar nu vor avea aceleași produse de Black Friday, ca să nu fie nevoiți să returneze bani”, așa că acum PC Garage a anunțat că a emis atunci vouchere de aproape 50.000 de euro. Pentru ei este o campanie de marketing cu niște “pierderi” asumate, nu ceva gândit la milimetru pentru a nu da de fapt înapoi nici un ban.

Au și două clipuri simple și amuzante:

    13 comentarii

  1. Mai simplu e sa cumperi de la E-mag, Altex, Flanco sau orice alt magazin care permite returul in 30 zile, si daca gasesti un produs similar mai ieftin de BF (nu neaparat identic ca la PC Garage) il dai inapoi pe primul.

      (Citează)

  2. Postolachi Dumitru

    03/11/2014 la 11:40 AM

    Dacă acum cumpăr un produs de 1.000 de euro și de Black Friday costă doar 900 de euro nu primesc înapoi 100 de euro ci un voucher cu valoarea de 100 de euro pe care îl pot folosi sau nu…

    Așa că “îți returnează diferența” intră în zona publicității înșelătoare…

      (Citează)

  3. @Postolachi Dumitru

    Caz concret ai sau doar vorbesti sa enumeri niste cuvinte?

      (Citează)

  4. @alexEAT, cu copy & paste din regulamentul campaniei:
    “Clientilor care au achizitionat produse in perioada campaniei li se va returna in mod automat, sub forma de voucher, diferenta dintre pretul la care a fost achizitionat produsul si pretul valabil in ziua de Black Friday 2014.
    […]
    Nu este posibila inlocuirea valorii voucherului cu contravaloarea acestuia in bani sau cu alte beneficii.”

      (Citează)

  5. Nici n-a susținut nimeni altceva. Regulamentul e afișat la loc de cinste.

      (Citează)

  6. Voucherele sunt restrictive; eu am vrut sa cumpar de la ei un server ca era la promotie; dadeau 10% inapoi. Okay zic – folosesc baniii sa iau alt produs redus.

    Gresit:
    “Voucherul cadou va fi folosit exclusiv in perioada 24 noiembrie – 19 decembrie 2014 si va fi valabil pentru achizitia oricarui produs din urmatoarele categorii: “Cabinete metalice“, “Televizoare LED“, “UPS“, “Aplicatii office“, “Copiatoare“, “Plottere“, “Videoproiectoare“, “Sisteme PC Garage”, “Sisteme brand”, “Sisteme All in One”. Pentru a beneficia de discount-ul valoric, clientii vor introduce codul de voucher in campul aferent atunci cand vor plasa comanda lor.”

    Cititi bine conditiile fiindca voucher != primit banii inapoi

      (Citează)

    • @C: unele campanii cu voucher au limitări de categorii. Asta nu are, singura este de perioadă, până la 31 ianuarie sau cât am scris acolo.

        (Citează)

  7. @thundermar: teoretic da, practic pot apărea probleme. Returul este gândit pentru a veni în sprijinul celor care ulterior achiziției descoperă probleme de incompatibilitate sau nepotrivire șamd.

    De exemplu inclusiv recomandările oficiale UE menționează că dacă produsul vine în ceva transparent sau poți vedea fără să desfaci pachetul că nu este bun la ce-ți trebuie ție (prea mare, prea mic, alt port etc, chestii care nu le puteai afla din site), îl returnezi așa.

    Dacă a fost nevoie să desfaci pachetul, atunci se consideră de bună credință folosirea minimală a produsului înainte să-ți dai seama că nu este ceea ce-ți trebuie.

    Pentru mai mult de atât, te poți certa cu magazinul sau acesta poate să-ți ceară bani pentru a readuce produsul la starea inițială. E scris inclusiv în ordonanța 34.

    Nu recomand folosirea dreptului de retur pentru altceva decât returul pentru situații ca la carte.

      (Citează)

  8. “Alege orice produs din oferta noastra. Daca de Black Friday este mai ieftin, iti dam diferenta inapoi.” Da e clar o reclama inselatoare. Spune clar :’Iti dam diferenta inapoi” . E adevarat ca spune si ca iti da pe voucher dar asta e egal cu zero pentru ca in cele mai multe cazuri nu ai ce sa faci cu voucherul. Fie ca se poate folosi doar o anumita perioada de timp si e foarte posibil ca in acea perioada sa nu aiba produsul pe care il doresti pe stoc, fie ca in cazul meu nu vreau sa cumpar nimic de la ei. Deci nu am ce sa fac cu voucherul. Asa ca vorba lu’ “thundermar”, fi istet si mai bine cumperi de la emag, altex sau flanco si faci retur in 30 zile! Nu exista absolut nici un argument( nici macar de pret, din contra) pentru a cumpara acum de la ei!

      (Citează)

  9. Sa ne intelegem: azi, LA REDUCERE la pc garage imi dau Flash SSD Kingston V300 2.5″, 120GB, SATA 3 cu 256,99 RON ( Pret vechi: 288,75 RON )

    Azi la emag, zi normala gasesc acelasi ssd cu 229, 49 Lei

    AStia sunt normali cu garajul lor ???

      (Citează)

  10. Si pcg, din pacate, opereaza la fel ca si ceilalt: maresc preturile inainte de cate o ‘oferta’ ca sa aiba de unde scade si tot sa-si pastreze adaosul. Caz concret, un amic de-al meu si-a luat o pereche de casti plantronics gamescon 788 acu’ mai putin de-o luna. 230 sau 240lei. E foarte multumit de ele, m-am jucat si io un pic cu ale lui asa ca azi am hotarat sa mi le iau si io. Surpriza, pretul este 311,13 lei. Dragut e faptul ca au si graficul mare cu evolutia preturilor in ultima luna si se vede de la o posta magaria.

      (Citează)

  11. Reduceri de reduceri:

    1) http://i.imgur.com/RurJJic.png

    2) http://i.imgur.com/av8ExZ7.png

    3) http://i.imgur.com/e1JekiJ.png

    4) http://i.imgur.com/IwuL2iR.png

    Hai sa facem reduceri dupa ce am umflat preturile…

      (Citează)

  12. Au modificat modul in care este afisat stocul pe PC Garage, nu se mai vede cantitatea totala. Par ca vor avea BF de un SSD Intel 530, Kingston V300 si poate chiar Toshiba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus