un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum aș fi răspuns eu la întrebările dezbaterii electorale

12 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Fără notițe, fără să caut dinainte date exacte, iată ce-aș fi zis la principalele întrebări ridicate de Victor Ponta.

Cum ați fi organizat dvs votul în străinătate?

Domnule Ponta, întrebarea nu are sens. Dumneavoastră sunteți premierul în exercițiu, sunteți singurul răspunzător de organizarea acelor alegeri și le-ați organizat prost.

Nu contează cum le-aș fi organizat eu. Discuția teoretică despre cum s-ar fi putut îmbunătăți lucrurile ar fi avut sens dacă v-ați fi suspendat din funcția de premier la începutul campaniei, dar nu ați făcut-o.

De ce ați mințit că soacra dumneavoastră are pensie 300 de lei? De fapt are minim 350 de lei pensie?

Și ce vreți să spuneți, că 350 de lei sunt vreo sumă colosală față de cei aproximativ 300 de lei? Cum ați trăi pe lună cu 350 de lei, domnule Ponta? Vi se pare suficient? Probabil atât consumă pe zi Range Rover-ul nevestei.

Profitați de votul pensionarilor mărindu-le venitul doar în anii electorali, aruncându-le câte 50 de lei în plus și amenințându-i că eu voi micșora pensiile, dacă ajung președinte. Îi țineti la limita subzistenței doar pentru ca apoi să le cumpărați votul în acest mod.

Ați spus că ne vindem țara chinezilor, deși nu știți câte investiții fac europenii, ce fac nemții șî chinezii împreună, cât e punctul de TVA și PIB-ul exact.

Domnule Ponta, dacă spuneți că în clasament China este partenerul numărul 3 al Germaniei și România abia al 21-lea, haideți să urcăm România în acest clasament. Să facem autostrăzi spre vest, să eliminăm acciza din combustibil șî taxa de stâlp, să atragem noi investiții în zonele viabile, să atragem turiști, să eliminăm corupția care-i alungă pe nemți departe de noi șamd.

Sunt buni și banii chinezilor, dar înainte să le vindem toată țara ar fi bine să scoatem maximul din relația cu partenerii europeni, cei care au aceleași valori ca și noi în atâtea privințe și vor să investească în România.

Nu uitați că guvernul dumneavoastră ne-a păcălit că va construit autostrăzi din taxa din combustibil, iar apoi nu a făcut nici măcar un km de drum.

Vreau să vă cereți scuze nevestei mele!

O să-mi cer scuze după ce dumneavoastră vă cereți scuze pentru pliantele de la poștă, pentru injuriile de la A3 și România TV, posturile dvs de casă, pentru găinile aruncate peste gard, pentru că îndemnați preoții să le spună oamenilor că nu sunt creștin, pentru minciunile cu părintii mei din Germania, pentru minciunile cu cele 6 case ale mele în timp ce dvs aveți, împreună cu nevasta, 7 proprietăți în București și alte regiuni mult mai scumpe.

La capitolul scuze, dumneavoastră trebuie să începeți și n-am avea timp două emisiuni să le ascultăm pe toate.

Ați fost în Chișinău? Dar Milano? Madrid? Munchen? Ați vorbit cu românii din diasporă?

Domnule Ponta, ați vorbit dumneavoastră și iată că ați primit 16% voturi în străinătate, în timp ce majoritatea m-au votat pe mine, așa că acum faceți tot ce-i posibil pentru a le bloca votul.

Eu sunt, de doar câteva luni, președintele unui partid de opoziție care nu are fondurile PSD-ului și nici ale Guvernului pentru a călători în țară și străinătate la orice ocazie electorală, orice inaugurare și orice înmânare de chei. Eu sunt, de ani buni, primar al Sibiului; am rămas în Sibiu și mi-am văzut de treabă pentru sibieni, nu am umblat prin alte țări la “schimb de experiență”.

Îi asigur pe românii din diasporă că originea mea nemțească și calitatea de primar al Sibiului, probabil singurul nostru oraș european, mă face mult mai apropiat de problemele lor și voi fi și președintele lor.

Veți elimina imunitatea parlamentară? Nici nu știați că președintele are același tip de imunitate ca și parlamentarii, confort articolului 84 din Constituție.

E bine că le știți dumneavoastră, domnule Ponta. Ca președinte PSD, este lesne de înțeles că sunteți nevoit să le știți, având în vedere câți parlamentari PSD se ascund sub legea imunității. Chiar zilele trecute domnul Zgonea refuza să permită votul pentru începerea urmăririi penale împotriva unor parlamentari PSD.

Mai sunt alții în parlament declarați incompatibili de acum doi ani și totuși grupul PSD amână luarea unei decizii privind eliminarea lor din Camera Deputaților. Acei parlamentari PSD încasează în continuare un salariu de aproximativ 9000 de lei pe lună și stau bine-mersi la adăpostul acestor legi pe care le știți atât de bine.

O ultimă întrebare pentru domnul Ponta?

Da. În lungul șir de minciuni spuse până acum, începând cu doctoratul plagiat, cu lista de case, cu afirmațiile că voi scădea pensiile, cu promisiunile de noi taxe pentru a construi autostrăzi, cu excedent bugetar pe care-l ascundeți, cu Dragnea care a adus 900.000 de oameni să voteze pe liste suplimentare în Oltenia, de ce ar trebui să creadă acum românii ceea ce le propuneți? Cu lunga listă de baroni locali și foști condamnați penal din PSD, cum ar putea crede că nu le veți apăra interesele, că nu veți fura, că nu veți grația corupții samd?

La întrebările despre TVA, bugete, fonduri, schimburi economice, date despre șomaj și creștere economică, nu se poate răspunde pe loc decât cu pregătire prealabilă și cifre în față, dar asta însemna ca Iohannis să-și facă temele. Ce-a răspuns de fapt puteți vedea aici sau în înregistrarea emisiunii.

Uneori mă întreb dacă Iohannis este prea domn, prea onorabil pentru a lovi și el, sau pur și simplu este incapabil de asta.

Update: o listă și mai bună la Vlad Petreanu pe blog. Primele două sunt foarte tari!

ponta_iohannis_banner

    11 comentarii

  1. Foarte ok raspunsurile tale. Un mic amendament la imunitatea Presedintelui. Iohannis a avut dreptate, doar ca nu a stiut ce articole sa invoce. 84, cel citit de Ponta vine completat cu 72 (al parlamentarilor) si sunt doar cele explicite. Mai exista un articol de lege (spus de Guran aseara) referitor la protectia Presedintelui. Se pare ca acela este cel ce ofera super-imunitatea.

      (Citează)

  2. Dupa razboi, multi viteji se arata.

      (Citează)

    • @Liviu: da, dar Iohannis trebuia să vină pregătit la război, că știa de el. Dacă eu la 8 dimineața mă gândesc imediat la câteva răspunsuri mai bune, el ce scuze are, cu un întreg staff de campanie și luni bune de pregătire în spate?

        (Citează)

  3. Nu sunt perfecte raspunsurile tale. Dar sunt bune. La naiba, macar sunt niste raspunsuri. Si nu am adormit. Si am vrut sa mentionez citatul perfect al lui Petreanu:
    “Dacă ştii că nu eşti spontan şi n-ai replică, îngroapă-ţi adversarul în informaţie şi evidenţe inconfortabile. Dacă ştii că nu poţi vorbi mult, fii vizual, fă gesturi care să transmită ceva şi să rămână în memoria publicului. Dacă nu poţi fi miştocar ca adversarul, fii îngrijorat de superficialitatea adversarului.
    Dacă vrei să fii preşedintele României, demonstrează că ai muncit şi munceşti pentru asta. Cum ne vei reprezenta într-o dispută cu un alt preşedinte, pe probleme care schimbă destinul ţării, dacă nu reuşeşti să domini un contracandidat într-un studio de televiziune?”

      (Citează)

  4. Dar la remarca lui Viorel cu “Ati venit la mine in birou si erati docil si ati plecat cu coada intre picioare ” cum ai fi raspuns?

      (Citează)

    • @Alin: nu știu ce să zic de faza cu biroul. Nu știam ce-au vorbit ei acolo, Ponta tot spera să fie provocat să o spună.

      Până la urmă s-a calmat când i-a amintit Iohannis că aici e candidat, nu prim-ministru.

        (Citează)

  5. Si unde mai pui ca esti si spontan.

      (Citează)

  6. Dora Vulpescu

    12/11/2014 la 4:07 PM

    La intrebarea cu pensia soacrei, Poanta a spus ca a intrebat-o pe Rovana Plumb… adica persoana care are un BMW inmatriculat pe Bulgaria in conditiile in care ea a fost la Mediu?!! Tupeu de Ponta!

      (Citează)

  7. @Alin,, incerc eu.
    “Asta este parerea dumneavoastra, eu nu am venit atunci pentru o functie. Am venit sa discutam in mod civilizat (iti pui atuurile in evidenta) despre o problema grava care aparuse in cadrul aliantei. Si dumneavoastra, domnule Ponta, ati demonstrat ca nu ati inteles nimic, nu ati fost un lider care sa medieze si sa uneasca, ci sunteti vinovat de destramarea aliantei in egala masura cu cea a domnului Antonescu” Si pac, impusca doi dintr-un foc. Si oricum, Ponta nu e suficient de destept sa aiba o inregistrare de acolo, deci putea sa spuna orice.

      (Citează)

  8. Nu are rost ca sa te “lauzi”. Orice alt primar (fie el si de comuna) raspundea mai bine ca Iohannis.

      (Citează)

  9. e clar ca Ionhanis a copiat la bac!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus