un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Assassin’s Creed: Unity se lansează vineri în România

12 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

După lansarea World of Warcraft de astăzi, o alta se anunță pentru vineri. Assassin’s Creed Unity și AC: Rogue se lansează tot la Media Galaxy, în Orhideea, vineri 14 noiembrie de la ora 18. Pagina oficială a evenimentului este aici.

Unity poate fi compărat de pe Media Galaxy, eMAG și PC Garage.

assassin_creed_unity


Îmi place ce văd. În ultimii ani am văzut o tendință clară de a organiza tot mai multe lansări de jocuri, acest tip de eveniment prinzând amploare. Sigur, sunt evenimente timide dpdv al banilor investiți în ele, dar tendința rămâne îmbucurătoare pentru că înseamnă că lumea cumpără tot mai multe jocuri originale.

În acest ritm, poate că în viitor și România va fi ștearsă de pe lista rușinii și poate că ne vom bucura și noi în mod oficial de servicii adiționale și de un suport oficial pentru țara noastră din partea mai multor producători de entertainment digital. Mă uit la tine, Xbox One, dar mă refer și la servicii precum Netflix, Spotify șamd.

În acest context, remarc cu surpriză atitudinea unor oameni precum cel ce-a scris un articol pe Zona IT intitulat “Nu mai mergem la lansari de jocuri in Romania! Never ever!”. Motivele sunt hilare:

  • este sătul de “aceleasi si aceleasi locatii”. Și eu aș vrea ca lansările să aibă loc la restaurantul Prime din Radisson, cu bufet cu vită din aia bună, dar pe o piață firavă ar trebui să fim fericiți cu ce putem avea și să sperăm că tocmai prezența masivă la astfel de lansări le va ridica nivelul.
  • sunt prezenți copii de 16 ani la lansarea unor jocuri 18+. Da, probabil că autorul acelui articol nu s-a jucat niciodată în copilărie decât dacă avea vârsta minimă recomandată, iar filme violente sau sexoase n-a văzut decât după 18 ani.
  • nu se vorbește bine în microfon, nu se aude ce zice prezentatorul.
  • “De cativa ani buni incoace aceiasi indivizi prezinta toate lansarile de jocuri organizate in magazinele de anvergura din Romania! Si prea adesea trebuie sa le toleram inclinatiile personale cand vine vorba de platformele de joc, gusturile si parerile!”.
  • “Daca este frig afara, ceaiul, cafeaua si ciocolata calda sunt din partea casei si… lumea vine! Si stiti de ce? Pentru ca noi, gamerii suntem cat se poate de dispusi sa stam la coada pentru a cumpara un joc! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim tratati ca niste animale!”

Ce să zic, întâi trebuie să fie rău și abia apoi va fi bine.

De exemplu același Andrei Ene spune

am vazut cu ochii mei un caz in care ploua torential si Target a intins un cort pentru… a-si proteja clientii!!! Ati retinut dragi vendori din Romania?! Dar asta inseamna costuri suplimentare si presupun ca magazinele de la noi nu vor sa se angajeze in asemenea lucruri, fiind mult mai usor sa inghesui oamenii printre rafturi, sa ii pui sa asculte niste adormiti (sau isterici, dupa caz) care saruta niste funduri pentru o portie mai mare de tort!

De acord, sunt sigur că se pot face mai multe. Dar întâi trebuie să ai motive să faci mai multe. Sunt sigur că Target n-a pus de la început un cort, ci întâi a văzut că la lansări vin din ce în ce mai mulți oameni, că pirateria scade, că au clienți interesați să cumpere jocul în minutul zero și tot așa.

Genul acesta de interes nu se construiește peste noapte și este nevoie, întâi, de îndemnul “duceți-vă la lansările de jocuri, indiferent cum sunt ele!”, nu de “nu vă mai duceți până când nu vom fi serviți cu icre negre”.

    16 comentarii

  1. AC:U in acest moment este cel mai mare fail al anului.Probabil peste vreo 2 luni se va putea juca cu un FPS decent si fara freeze-uri, drop-uri si multe alte probleme.

    UBIfail.

      (Citează)

  2. Da, l-am jucat.Nu ruleaza bine pe sisteme high-end avand FPS scazut, freeze-uri random, si multe altele.Mai rau, pe console nu sta nici macar la 30 FPS.Cam toate site-urile de gaming au scris chestiile astea despre joc, cauta sa te convingi. :)

    btw
    http://store.steampowered.com/app/289650/#app_reviews_hash
    the reviews :D

      (Citează)

    • @StefanH: mie-mi pasă să fie distractiv, mi se rupe de discuția 30 vs 60 pe console șamd. Câtă vreme nu trebuie să mă lupt cu el ca să ruleze onorabil, restul discuțiilor ține mai mult de filosofie dezvoltării de jocuri.

        (Citează)

  3. De ce ar investi cineva, fie si eMAG sau Altex bani multi intr-o lansare de joc? Oricum 95% din copiii care vin la aceste lansari vin pentru diverse premii, nu isi vor lua jocul original. Exceptie fac jocurile Blizzard, unde in general nucleul lor de fanboy isi cumpara acele jocuri (vezi WoW, care odata cu lansarea expansiunii va urca undeva peste 10 milioane de platitori lunar estimez eu).

      (Citează)

    • @alexEAT: momentan n-au de ce să investească. Când mai crește piața, când se vând mai multe jocuri online, vor investi. Pot sa-ți dau exemplu de evenimente care au luat amploare pe măsură ce au devenit tot mai populare, gen Dreamhack.

      Așa că momentan nu mă mir că investițiile sunt slabe, dar ideea este ca cei pasionați să meargă în continuare la lansări, chiar și așa, nu să le boicoteze pentru că nu-i bună cafeaua. Doar mergând acolo în număr mare vei convinge magazinele să bage mai mulți bani.

        (Citează)

  4. Am fost la vreo 3 lansari de jocuri , la Emag , PCgarage si Media Galaxy . La primele 2 a fost super , mai ales la PC Garage unde cei ce au organizat sunt gameri adevarati si stiu cum sa te trateze . La Media angajatii si cei ce prezentau evenimentul nu erau incantati ca erau acolo , pentru ei lasanrea unui joc consta intr-o pedeapsa .

    Si la dreamhack au fost mici incidente unde anumiti baieti vorbeau urat si faceau misto de oamenii ce veneau sau erau imbracati in costume .

      (Citează)

  5. De acord, PC Garage ‘e buni’. Sunt cam cei mai apropiati de clienti/gameri, inca n-au devenit coporatisti. :)

      (Citează)

  6. @ akexEAT nu conteaza cat de mari pot sa devina , conteaza sa pui pe cineva care e posionat sa organizeze ca pana la urma multi clienti normali sunt gameri . Daca te comporti cu mine nesimtit nu mai cumpar de la tine , de 1 an de zile nu am cumparat nimic de la Altex / Media .

      (Citează)

  7. Ce aveti oameni buni cu 30 vs 60 FPS?
    De ce naiba conteaza atat de mult ca joci cu 30 cadre pe secunda respectiv 60?
    Cine mama naibii sta sa numere cadrele in loc sa se bucure de joc, mare diferenta nu e, credeti-ma, vorbesc din experienta.

    Vad review-uri proaste peste tot la acest joc dar nu pot intelege de ce.
    Am inteles, performanta lasa de dorit dar totusi asta nu inseamna ca jocul e obligatoriu prost (din cate am inteles va aparea zilele astea un patch).

    Il joc pe un sistem mediu si imi ruleaza cu 30 fps constant si pot sa spun ca e cel mai bun joc din serie.

      (Citează)

  8. @ Marius daca pentru tine 30 de fps e ok asta e treaba ta . In ORICE situatia as alege 60 de fps si mi se pare o porcarie ca in ziua de azi sa nu optimizezi jocurile sa mearga pe minim 60 de fps .

    Joc multe jocuri cel mai des Wow , Dota 2 , Cs go si niste RPG-uri cand apar , in toate 60 de fps arata si se misca mai bine si majoritatea imi da dreptate .

    Youtube a bagat recent 60 de fps suport , pentru oricine vrea sa vada diferenta cautati de exemplu un video cu 60 de dps de la ultimul shooter Call of Duty .

      (Citează)

  9. @Marius
    Eu n-am zis nimic de 30vs60 ( http://www.30vs60.com/ ), doar ca jocul pe consola ruleaza sub 30 FPS.

    Ti-ai placea sa dai 60e pe un joc si sa-ti ruleze asa ?
    https://www.youtube.com/watch?v=clQfCP3NFuc

      (Citează)

  10. @nwradu

    Ia de aici motive pentru care e considerat nasol, care nu țin de fps:

    https://www.youtube.com/watch?v=zdJ9dHZR4qw
    https://www.youtube.com/watch?v=uO2Bbw15lVA

    Am băgat un ochi pe review-urile de pe Steam și, bine, mai am câteva din serie de jucat înainte să ajung la el, dar până și jucătorul serios de AC din casă așteaptă niște patch-uri înainte să-l ia.

      (Citează)

  11. Eu ma uit destul de activ pe twitc.tv …gamerii sunt ferm convins ca stiu ce este acest site. M-am tot uitat la streamuri cu acest joc deoarece sunt interesat sa il iau.

    Multi au spus ca povestea n-ar fi la nivelul unui assasins creed. Eu din cate am vazut intr-adevar nu o fi cea mai superba, dar ceva tot te atrage sa afli mai mult, sa progresezi. Pe langa asta grafica care este cu adevarat spectaculoasa chiar iti da senzatia ca esti “acolo”. Din punctul meu de vedere, datorita acestor aspecte, story-ul castiga.

    Daca ar fi fost lipsa unul din elementele de mai sus categoric as fi fost deacord ca nu e bun ca si poveste.

    Ca si gameplay, din ce am observat este foarte bine facut plin de actiune chit ca e un stealth game. Ai foarte multe posibilitati de a finaliza misiuni (mai multe decat la celelalte).

    PUNCTUL MINUS pe care eu l-am vazut si am tot citit de el este legat de performanta. Cu toate ca este un adevarat “next gen” datorita graficii si fizicii jocului, fiti FOARTE atenti cu setarile de ULTRA ale jocului. Exista foarte multe confirmari ca setarile de ULTRA ar supune calculatorul unui stres nefiresc de mare, la limita stricarii unor componente. Din cauza aceasta au si deschis discutii oficiale cei de la ubisoft, ceea ce confirma ca sunt niste probleme nefiresti la setarile maxime.

    Daca vreti ULTRA mai bine asteptati un patch ceva.

      (Citează)

  12. Eu il joc de cateva zile, si e ok. Are cateva imbunatatiri si features dragute. :)
    Storyline mai interesant decât ACU BF (la care cam lipsea):)
    Overall, e un joc bun. Da, are ceva probleme, da’ vine patch-ul :)))
    My copy:
    http://instagram.com/p/vUDOrwunYE/

      (Citează)

  13. miam cumparat assassins creed unity ma lasat sal instalez ma lasa sa intru pe el si cand dau pe prima secventa imi apare ca se incarca si dupa imi da crash

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus