un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cui îi pasă de părerea lui Beligan despre politică?

14 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Am văzut oameni plângându-se pe net că sunt dezamăgiți de decizia lui Radu Beligan de a-l susține pe Victor Ponta. “Mă așteptam la mai multe de la un astfel de om”.

Păi de ce te așteptai? Hai să recapitulăm de ce este admirat Radu Beligan:

  1. pentru că-i actor bun.
  2. pentru că-i bătrân.

Ce anume, din cele de mai sus, vă face să credeți că Radu Beligan are cea mai mică idee despre politică, despre partide, despre economie, afaceri externe, situația României în lume și restul problemelor?

Aveți măcar un indiciu că se uită seara la știri? La ce post se uită? Măcar știe câte inepții a spus Victor Ponta în ultimele luni sau că știe ce baroni locali are în spatele său în PSD?

De ce vă așteptați la mai multe? De ce îi atribuiți, în mintea voastră, anumite calități sau aptitudini complexe unui om doar pentru faptul că e vedetă pe scena teatrului? Eu nu văd nici o legătură logică între talent actoricesc și analiză politică.

De exemplu, dacă eu aș anunța că-l susțin pe Ponta aș înțelege de ce măcar parțial niște oameni ar fi supărați de asta. Scriu pe blogul acesta de vreo 8 ani, îmi pun aici gândurile despre multe subiecte și multe domenii, vă arăt deci cum gândesc, cum văd multe lucruri din viața asta. Mi se pare normal să vă așteptați la una sau la alta de la mine, dar chiar și atunci scenariul ar fi un pic tras de păr.

Dar de la Beligan? Omul reține un scenariu scris de alții și-l recită cu talent pe scenă. Atât.

Înțeleg de ce PSD l-a luat pe Beligan în această campanie. Foarte mulți oameni pun valoare pe spusele unui model, dar în opinia mea asta nu-i problema lui Beligan și nici măcar a PSD-ului, ci a spiritului de turmă ce poate fi urmărit până pe băncile școlilor, unde elevilor încă li se cere să rețină orbește “comentariile” altora, nu să dezvolte opinii și să le dezbată între ei pentru a se obișnui cu spiritul analitic și gândirea proprie. Asta atunci când există școală, desigur.

Același lucru și despre Tudor Gheorghe și restul “vedetelor”. Ei pot să sprijine pe oricine. Greșeala este să le asculți opiniile și să te lași influențat de ele fără să pui și relevanța lor în balanță.

    31 comentarii

  1. Pensionarii. Care pensionari voteaza.

      (Citează)

  2. S-a gasit si Beligan, care are 2 HP si e la o basina distanta de moarte. Sa ne mai lase. E un actor foarte bun, toata stima pentru asta, dar eu il apreciez pentru performanta de pe scena nu pentru viziunile sale politice (care nici nu ma intereseaza!).

      (Citează)

  3. Cred ca Beligan ar trebui sa-si dea cu parerea la confruntarea dintre Decebal si Traian (si nu ma refer la Remes si Basescu).

      (Citează)

  4. “Ce anume, din cele de mai sus, vă face să credeți că Radu Beligan are cea mai mică idee despre politică, despre partide, despre economie, afaceri externe, situația României în lume și restul problemelor?”

    Cati oameni in general au habar macar 10% din ceea ce ai enumerat? Si totusi unii voteza Ponta iar altii voteaza Iohannis. Si nu ma refer la nivel de stire online si poza de facebook, ma refer la cunostinte adevarate in domeniile acelea. Numeri pe degete oamenii care cunosc in 1 domeniu, dar mite in multiple.

    Ca stim cat costa “o paine” asta nu inseamna ca suntem economisti.

      (Citează)

    • @Adrian: da, dar problema mea nu este cu ce alege Beligan, nici cu ce aleg cei influențați de Beligan.

      Problema mea este cu cei care considerau că Beligan ar trebui să-l susțină pe Iohannis doar pentru că… e actor și e bătrân.

        (Citează)

  5. mi se pare mie sau blogul asta e sponsorizat de iohannis?

      (Citează)

  6. @Comunistu , nu de ce? are principiile si ideile lui. Un blog este ca un jurnal personal al persoanei care l-a facut si il intretine. De fapt de la asta a si pornit ideea de blog….un jurnal personal “public”. Ca tine cu unu din candidati si isi exprima public (asa cum fac multi altii la serviciu sau in autobuze, pe strada) este ceva perfect normal si democratic.

      (Citează)

  7. totu-i explicabil:o dieta sanatoasa bazata pe crap la carton+carticica lui mao pe noptiera=stil de viata sanatos…Recomandat de toarshu iulian mincu…powered by elena ceausescu

      (Citează)

  8. ps. nush daca ce-i mai tineri au priceput ceva din ce am zis mai sus,mai vreau sa adaug ca scrisoarea lui milica http://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Constantinescu plina de limbi,adresata lui viorel e de un dezgust absolut
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18490189-emil-constantinescu-lauda-intr-lunga-scrisoare-sprijinul-acordat-victor-ponta-pentru-eroii-luptei-anticomuniste.htm

      (Citează)

  9. Pai in principal cam aceeasi pricepere ca tine si ca mine daca stam sa o luam dupa meserie. Tot dupa logica ta ar insemna ca 95% din tara n-ar trebui sa voteze pentru ca nu se pricep la politica externa si la economie.

    Insa da, sunt de acord ca e de cacat sa se foloseasca de un actor/sportiv/persoana publica pentru campania electorala.

      (Citează)

    • @alexEAT: nu chiar, eu măcar mă uit toată ziua la știri, urmăresc cu plăcere scena politică, sunt atent și la politica externă.

      Pe blog scriu despre aceste subiecte, încerc să fac analize cam despre orice altceva. Îți faci o idee cum gândesc. Dar despre cum gândește Beligan, ce știi?

        (Citează)

  10. psd s-a miscat impecabil…a bunghit targetu:ortodocsii,babe fara dantura,ulei,faina,, 100lei zvarliti la profi debutati.mickey mouse iese…bleah
    unless…

      (Citează)

  11. comunistule esti troll?! plm orice om inzestrat cu simtu discernamantului procedeaza asa duminica:santa klaus sau sta in fotoliu inlemnit de scarba.Nu existat middle ground.Daca esti tanar si pui stampila pe mickey,ori esti cocalar basit,ori bolnav mintal.Punct

      (Citează)

  12. Au aparut niste informatii interesante pentru cei care au crezut orbeste in “independenta” Monica Macovei si e cu atat mai interesat cu cat informatiile au venit de la cineva care cunoaste foarte bine PDL-ul. Elena Udrea: “ştiam că Monica Macovei fusese distribuită de către Vasile Blaga și alții, mai puțin la vedere, în rolul de candidat care să ia din voturile mele”.
    Sursa: https://www.facebook.com/EUdrea/photos/a.10150113418889584.283864.349853434583/10152636962564584/?type=1

      (Citează)

  13. Comunistule, bag de seama ca tu nu ai aflat de “Martorii lui Iohannis” asa incat da-mi voie sa te luminez un pic: Martorii lui Iohannis sunt aceia care mai ca-ti intra in casa pentru a-ti explica cat de dreapta este credinta lor si cat de ratacit esti tu cel care nu le impartasesti ideile si doctrina iohannisiana.

      (Citează)

  14. Poate că PSD s-a gândit că împuşcă nişte voturi din partea clasei de intelectuali din România? Ar fi şi ăsta un scenariu. Ca şi Beligan, mai sunt şi alţi actori talentaţi, pictori etc, care habar nu au de politică, dar care ar putea pleca urechea la ce spune un “titan” al culturii româneşti.

      (Citează)

  15. daca beligan voia un presedinte tanar si energic, trebuia sa-l propuna pe Iliescu.

      (Citează)

  16. eu am inteles ca ponta e neserios,corupt,dar de ce nu ii vedeti pe iohannis si ciocoii lui ca sunt la fel…asta nu inteleg ,daca ar fi venit cineva cu un partid nou cu oameni bine pregatiti, fara niciun dosar la dna care sa schimbe ceva in tara asta, merita voturile pe buna dreptate ,dar asa cand avem doi contracandidati egali,mincinosi si dusi de la spate, ar trebui sa sabotam votul …toti romanii..altfel revolutia nu se va produce…. COMUNISMUL VINE ORICUM nu va faceti probleme!

      (Citează)

  17. aha,m-am prins esti un degenerat,de-alu dom DAN,de la restaurant otv+oltchim…

      (Citează)

  18. @Comunistu’, un raspuns la intrebarile tale ar putea fi acest comentariu preluat de pe un alt site: “Istoria continuă. Nimic nou. Realitatea politic-electorală este o iluzie pe care masele o confundă, invariabil, cu un fel de bâlci al Învierii Speranței.”

      (Citează)

  19. Scarba asta de beligan,plus cercel,adrian daminescu etc n-au inteles nimic din astia 25 ani,se iau in gura cu,Plesu intelectual….mii de loluri
    in afara de rebengiuc cine mai e?dinica o murit…salutare au ramas limbistii gen mircea diaconu.

      (Citează)

  20. mai gigi tu esti aware ca zicala aia e splendida dar nu e mulabila pe balamucu numit romania.Aia e pt Scandinavia,swiss etc

      (Citează)

  21. Tovarase, unii dintre noi sunt suficient de batrani sa-si aduca aminte de vara lui 90. Iar orice acolit al scarbavnicului conducator de atunci nu merita nici macar un scuipat. De vot nici nu discutam. Practic eu nu votez cu mormolocul de fritz, ci votez impotriva urmasilor comunisti. Ai inteles?

      (Citează)

  22. cu cine vorbesti? adica na,ospiciu…

      (Citează)

  23. @y430076 cred ca te afli dintr-o ușoară confuzie si asta pentru ca in spatele lui “fritz” se afla deja o parte dintre fesenistii din vara lui ’90. Cealaltă parte este in tabără adversa.

      (Citează)

  24. *intr-o

      (Citează)

  25. Chiar seful de campanie al neamțului este un fost FSN-ist cu notorietate >> http://www.wikipedia.org/wiki/Vasile_Blaga

      (Citează)

  26. wow ce revelatie..sunteti betii gigi si y40plm…

      (Citează)

  27. Cat de redus mintal tre sa fii să-l susții pe ponta când știi că-i răsărit din iliescu și năstase? Adică el o luat ce era mai rău de la amândoi și o amestecat cu prostia ce-o avea deja. Ce-i trist, e ca ponta afiseaza și transmite o răceală și nepăsare maxima. Parca Geoana era infinit mai bun decât puie monta.

      (Citează)

  28. Ciripele, greu la deal cu boii mici, stim. E doar o constatare. I you know what i mean. Wink :d

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus