un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine a câștigat dezbaterea?

12 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Scurt și la obiect: cine considerați că a câștigat dezbaterea de ieri seară? Ce impresie v-au lăsat candidații? Ce altceva vreți să spuneți despre ea?

Mie mi se pare că Iohannis s-a ținut bine și a zis răspicat câteva lucruri ce trebuiau spuse, dar în același timp a venit nepregătit la dezbatere. O fi în opoziție, dar chiar și de acolo, mai ales candidat fiind, trebuie să viseze toate datele despre țară, tot de la PIB la pensionari la salarii la punct de TVA șamd. Altfel vorbești doar în lozinci, promisiuni “să fie bine ca să nu fie rău”.

Pe bune, trebuie doar să te uiți din când în când la Moise Guran sau Stelian Muscalu (Digi24) și vei ști răspunsul la jumătate dintre întrebările la care Iohannis n-a știut să răspundă ieri seară. L-a făcut Ponta. Știa până și ce pensie are soacra lui Iohannis. L-a făcut cu cifre, l-a făcut să pară nepregătit pentru funcția de președinte.

Ultima sa întrebare a fost o glumă. “Dacă ați votat cu Rațiu și cu Antonescu în trecut, pot conta și acum pe votul dumneavoastră?”. Asta e ultima întrebare?! În loc să închei cu ceva magistral, o faci cu o glumă ieftină? Ba chiar i-a ridicat-o la fileu lui Ponta, care i-a răspuns cu un sec “nu, că dumneavoastră îl reprezentați pe Băsescu”. Boom!

În același timp, Ponta s-a prezentat într-un fel greșit, citind doar din hârtii, cumva apărându-se și ascunzându-se după ele, dar în alt fel asta l-a făcut să pară informat. Cei care-l simpatizau nu și-au schimbat părerea, și nici cealaltă tabără pe a ei.

Eu unul am văzut un egal, nu o victorie, ba chiar am văzut un meci urât, genul acela cu scandal și bătaie pe teren și fără acțiuni frumoase.

Sper că Iohannis nu se va duce la Antena 3 la dezbatere. Ieri moderatorii Realitatea au ținut cu el sau măcar au fost cât de cât imparțiali, dar la Antena 3 întrebările și felul în care vor fi puse problemele îl vor distruge.

iohannis_fara_burta

    28 comentarii

  1. daca merge la Antena 3 trebuie sa-si puna o masca, ca pute a rahat.

      (Citează)

  2. Din contra, daca vrea sa castige electorat trebuie sa se duca pregatit in gura lupului(Antena 3). El la dezbatere a fost la un post prieten, unde are simpatizanti deja…ba chiar moderatorul de partea lui.
    Daca ACL-ul avea un candidat cum era Basescu in 2004, pun pariu ca pana acum (daca era invitat) se ducea de cateva ori la A3.

      (Citează)

  3. Tocilarul clasei blindat de surse de inspiratie si urat de toata clasa vs profesorul suplinitor lipsit de experienta si cu lectia nepregatita. Iohannis a fost slab pregatit, a vorbit si a reactionat lent, a fost pus in dificultate si pe chestiuni de matematica. E o diferenta enorma intre cum arata Ponta dupa croseul MTO de la Basescu si cum zburda in ring aseara.

      (Citează)

  4. Si eu sunt de parere ca Basescu stergea pe jos cu monta. Dar intreb acum: Mai vrem un presedinte jucator? Un smecheras? Ca bag de seama ca nu stim ce vrem. Pe mine m-a convins Johannis, duminica voi face tot posibilul sa ii dau votul.
    Asa vorbesc svabii/sasii romani. Pentru ca ei acasa au crescut cu limba germana. Romana au invatat-o la gradinita/scoala. Asta nu ii face mai prosti decat noi… Suntem noi tiganizati si nu mai stim ce e bine si ce e rau. Pe mine Ponta aseara a reusit sa ma incarce de nervi cu tupeul ala de smecheras. Fix tupeul ala ne trage in jos ca tara si neam.

      (Citează)

  5. votam raul cel mai mic si de data asta

      (Citează)

  6. Pun si eu o intrebare cu o situatie ipotetica: daca iese presedinte cel mai bun si cinstit om, credeti voi ca o sa reuseasca sa faca ceva bun pt Romania daca guvernul si prim-ministrul nu o sa fie de acord niciodata cu el? Cum mai ziceam in trecut, poate sa iasa presedinte si Dumnezeu, problema este sa se inteleaga cu guvernul…

    Uitati-va la arestari si veti vedea ca cei multi si “mici” fura cel mai mult in tara asta, de aici trag concluzia ca presedintii sunt in general dornici de putere, iar ceilalti sunt dupa bani. Asa ca degeaba ne agitam noi cine iese presedinte si cine a vorbit mai bine sau mai frumos, altii sunt cei care ne fura.

      (Citează)

  7. Dezbaterea cu Ponta nu se castiga cu informatii si logica si pregatire. Se castiga cu mistouri ieftine, luat in bascalie si jigniri. Pentru ca astea sunt ceea ce majoritatea alegatorilor considera semne de superioritate si bune calitati pentru un conducator.

      (Citează)

  8. @ionica – Din pacate, prea putini vad lucrurile ca tine. Telespectatorul roman e superficial in intelegerea argumentatiei pe teme politice si economice. E mai degraba impresionabil si usor de manipulat cu o regie din care va retine mai degraba ranjete triumfatoare si priviri pe sub sprancene decat adevaruri.

      (Citează)

  9. Mai jos veti gasi un banc care prezinta realitatea din teren:

    Un evreu, de 20 de ani, se duce sa se roage la Zidul Plangerii:
    – Da Doamne sa câstig la LOTO!
    Mai inainteaza evreul nostru în vârsta, îsi face familie, copii, timp în care se tot ruga:
    – Da Doamne sa câstig la LOTO!
    Îmbatrîneste evreul, i se albesc sprâncenele, parul, îi tremura genunchii. El mergea în fiecare zi la Zidul Plangerii si se ruga:
    – Da Doamne sa câstig la LOTO!
    Într-o zi cerul se întuneca, apar fulgere pe cer, nori grosi si o voce tunatoare îi spune:
    – Cumpara-ti un bilet!!!

      (Citează)

  10. Dezbaterea n-a castigat-o nimeni, dar nki suntem aia care o za avem de pierdut.

      (Citează)

  11. Cu cine o sa se mai certe si pe cine o sa mai dea vina Ponta in urmatorii 5 ani ? Majoritate covarsitoare in parlament, guvern rosu cu premier prieten al rosilor(Tariceanu) si in final cu presedinte rosu! Partidul asta a monopolizat jud.Arges(vezi cazul Pendiuc) si o sa monopolizeze acum si tara. Se vorbeste doar de mariri de pensii si alocatii dar de ce nu se vorbeste si despre cresterea taxei pe combustibil, de cresterea TVA, de cresterea impozitului pe munca plus alte cresteri care o sa aiba loc chiar din 2015! Sclavi pe mosia marelui si unicului partid rosu! Haideti sa ne inscriem toti in PSD sa ne imbracam toti la fel, sa gandim toti la fel! Domnule Ponta, stim ca vreti Dreptate ( dar nu pentru catei)!

      (Citează)

  12. Ireal de prost pregatit pentru postul de presedinte al unei tari. Nu a stiut sa raspunda la absolut nimica, sau cand a vorbit a spus lucruri atat de vagi si fara nici un fel de sustinere. Total fals….inspaimantator de fals. A spus foarte bine Ponta…a fost plin de lozinci. Habar n-are ce se intampla in tara si peste hotare, habar nu are ce o sa faca daca va ajunge presedinte. Arunca doar lozinci in stanga si in dreapta si cand e intrebat de lozincile pe care el le promoveaza ori eschiveaza dandui sansa concurentului lui sa i-o intoarca (gen “nustiu, ziceti-ne dumneavastra) ori spune o tampenie.

    Va imaginati ce dezastru ar putea fi un om ca Iohannis intr-o discutie cu parteneri din afara cand e pus sa justifice cererile in favoarea tarii pe care o conduce? Ce o sa zica la o intalnire la care trebuie sa aduca niste castiguri tarii/sa negocieze si la care e intrebat “voi cu ce contribuiti?” … o sa zica “pai, ziceti-ne dumneavoastra”?

    Este ireal chiar nu mi-as fi imaginat asa ceva. Oricat de multa ura ar fi pentru Ponta, sincer Iohannis a fost un adevarat monument al dezastrului. Este sub orice forma…literal inspaimantator. Nu a stiut absolut nimica. Va garantez ca daca luam un oarecare de pe strada stia sa lege frazele si sa vina cu niste contraargumente mai bune decat ce a oferit Iohannis. Nici macar cate sectii de votare sunt in Germania sau care e al treilea mare partener al Germaniei care majoritatea stiam asta.

      (Citează)

  13. dasdaa, si daca ar fi cum spui, diferenta fundamentala e ca Iohannis ar fi un prost benign, pe cand Ponta e un prost malign.

      (Citează)

  14. A fost o dezbatere intre golanul cartierului ce te face din vorbe si unu’ mai civilizat, care nu poate/nu stie sa-l intreaca in golaneala.

      (Citează)

  15. Iohannis nu a spus de fapt nimic. Doar s-a aflat in treaba acolo. Stia ca se va afla la o confruntare si nu se poate scoate prin faptul ca “nimeni nu i-a zis despre ce este vorba”. Pentru mine e clar, nu il duce capul deloc. Indiferent despre ce era vorba, trebuia sa aiba macar o hartie cu el.

    Ponta l-a facut din toate punctele de vedere, chiar daca multi nu vor sa recunoasca.

      (Citează)

  16. Cine era cu Ponta o sa ramana cu Ponta, cine e cu Iohannis o sa mearga in continuare cu el. Din punctul asta de vedere dezbaterile chiar nu sunt pentru cei hotarati. Regret insa ca Iohannis a avut o mare sansa sa ii convinga pe cei care nu vor sa iasa la vot si nu a facut-o. Da, trebuia sa stearga cu Ponta pe jos.
    “Daca ati votat mereu cu dreapta, de ce va aflati in fruntea stangii corupte?”

    Ca sa ii castigi si pe unii pensionari trebuie sa spui clar si raspicat (acum ca ai ocazia cand te vad si unii care nu s-au prea uitat la interviurile tale) ca NU SE POT TAIA PENSIILE! Nu sa il intrebi pe Ponta de ce a trimis fluturasii mincinosi la pensionari, ci sa spui direct in camera ca pensiile nu pot fi taiate, iar Ponta a adoptat o strategie murdara trimitand foile acelea mizerabile pensionarilor. Asa l-a intrebat si Ponta a deviat abil catre taierea pensiilor de catre PDL.

    Daca nu poti sa il dobori pe Ponta, macar foloseste ocazia pentru a te adresa publicului, comunica cu cei nehotarati, aminteste-le de martea neagra, de corupti, de schimbarea lui Ponta referitoare la Rosia Montana, de ABERANTA TAXA de 7 centi, in urma caruia nu s-au semnat nici contracte de autostrazi, incasarile au scazut pentru ca transportatorii nu mai alimenteaza din Romania, iar noi platim un pret mai mare degeaba, etc. Of, sansa mare pierduta.

      (Citează)

  17. Poate am eu o impresie gresita cum ca presedintele ar trebui sa fie mai intai un lider. Daca nici macar o discutie pe niste teme arhicunoscute si arhimediatizate nu poti conduce, atunci e clar ca iar votam raul cel mai mic.

    Si sper doar ca la o discutie cu parteneri externi sa stie exact cu ce mandat se duce…

    Si nu, problemele de vorbire nu au influentat discutia.

    Altfel, nici Ponta nu este vreun lider, este o marioneta.

      (Citează)

  18. …nu conteaza care din imbecilii astia doi iese….important e sa se faca constructia de autostrazi, sa atragem investitorii straini, sa mai iesim din rahat…

      (Citează)

    • @FKT: e o diferentă. Dacă faci autostrăzile cu 6 milioane de euro pe kilometru în loc de 3 milioane, faci de două ori mai puține.

        (Citează)

  19. vedem diseara laBE1 de la 20:00 runda a2a.

      (Citează)

  20. Nu știu dacă putem să spunem că a câștigat cineva dezbaterea de aseară, însă e clar că niciunul dintre cei doi nu este potrivit pentru funcția de președinte. Nu am putut să nu remarc faptul că Ponta are ușoare apucături de Băsescu, doar că uită că deși e viclean și ușor versat, aceste lucruri nu-l ajută să spele pe jos cu Iohannis, la fel cum a făcut Băsescu, cu el și ministra de finanțe. Îi mai trebuie și un gram de originalitate și de inteligență.

      (Citează)

  21. Veni-va oare vreodata momentul sa votam cu cineva care sa reprezinte speranta noastra de ridicare din noroiul administratiilor de la Ceausescu-ncoace? Nu ma duc la vot pentru ca n-am pe cine sa votez… ma duc la vot pentru ca nu vreau sa iasa candidatul X (fiindca e asa si pe dincolo)… Cand vom putea spune: ma duc la vot pentru ca am speranta (de ce nu? convingerea) ca X isi va tine (in mare parte) promisiunile electorale si nu va da vina pe altii ca nu si le-a putut tine, ca nu va fi doar un pion in mainile partidului (partidelor) care-l sustin??? Sunt doar intrebari retorice din pacate…

      (Citează)

  22. Noi stim ca Iohannis e un balon de sapun, dar il preferam in locul lui Ponta, care e o besina cu stropi.

      (Citează)

  23. Toti care sustineti ca nu a existat un castigator in dezbaterea de aseara sunteti patimasi. Iohannis a incasat mai ceva ca Bute in meciul cu Froch. I se tot gasesc scuze, ba ca e prea educat, ba ca vorbeste ardeleneste. Realitatea a fost ca Iohannis nu a vorbit (nici macar ardeleneste), iar singurele cuvinte de smenar tot de la el le-am auzit (cu portofelul), de i-a atras Ponta atentia de mai multe ori ca astfel de expresii nu-i fac cinste

      (Citează)

  24. Nu a castigat nimeni nimic. Din pacate nu cred ca neamtul a atras vreun nehotarat, iar Ponta isi are votantii lui, care l-ar urma si daca ar fi tacut toata emisiunea.

      (Citează)

  25. Aseara s-a vazut de ce Iohannis n-a dat pe la niciuna din televiziunile care nu-l mangaie pe crestet parinteste. Daca ar fi facut-o inainte de primul tur, tare mi-e ca nu prindea turul 2.

    Ma asteptam de la Iohannis sa livreze, sa livreze si sa infirme asteptarile pe care le aveam toti de la el, ca va fi slab intr-o confruntare directa. Nu doar ca n-a facut asta, dar pur si simplu a fost mai slab decat ne asteptam noi sa fie. Si aici nu e vorba ca n-are carisma, ca nu e golanas si ca nu-i bun orator, aici e vorba de-o coerenta in idei si ganduri. El la 10 minute de cand incepuse dezbaterea incerca sa se dumireasca cum se va desfasura ea, dupa ce zile la rand a sustinut ca nu se va prezenta la niciuna din cele 4 dezbateri propuse de Ponta. A cedat, si cand a cedat a cedat cu cateva ore inainte de dezbaterea de la Realitatea, un post apropiat de ACL, unde a mers total nepregatit, parca nestiind ce cauta acolo si cautand mereu sa plece dracu acasa sa traga un pahar de snaps.

    Iar problema lui Iohannis nu e ca n-a atras vreun sustinator nou, ca nici nu poate fi vorba de asta, problema e ca i-a demoralizat pe cei care l-au votat deja sau voiau sa-l voteze in turul doi. Eu daca as fi fost in locul lor, zau c-as fi fost putin rusinat de prestatia celui pe care l-am investit cu increderea mea. Dar din fericire pentru mine, nici in turul I, nici in turul II nu le voi da sansa de a ma dezamagi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus