un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi devine al treilea producător de telefoane din lume

30 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

xiaomi_mi3_01S-a schimbat clasamentul producătorilor de telefoane la nivel mondial, Xiaomi ajungând pe locul 3 în trimestrul 3 din 2014.

Topul arată așa:

 1. Samsung – 78,1 milioane
 2. Apple – 39,3 milioane
 3. Xiaomi – 17,3 milioane
 4. Lenovo – 16,9 milioane
 5. LG – 16,8 milioane

Lenovo și LG sunt practic la egalitate, iar Xiaomi i-a depăsit cu puțin, dar rezultat lor rămâne o performanța uimitoare având în vedere că oficial se vând doar în Asia. Sau, altfel spus, acolo este business-ul lor și abia acum Xiaomi începe să iasă timid în lume.

Și mai uimitoare este cifra Apple. 39,3 milioane de telefoane reprezintă jumătate din câte bucăți a mutat Samsung în aceeași perioadă, dar amintiți-vă că Apple produce doar telefoane scumpe, high-end, iar cifra aceea este compusă din iPhone 5s, 6 și 6+. Acolo sunt banii.

Dacă vreți telefoane Xiaomi, găsiți câteva modele la eMAG și PC Garage, deși noul Mi 4 încă nu a ajuns în România la un magazin serios. Mi 3, însă, costă 1.249 lei și oferă ecran Full HD, 2 GB memorie RAM, baterie de 3000 mAh și este în general un telefon de nivel Nexus 5 sau LG G2.

Valorile de mai sus reprezintă numărul de telefoane plecate din fabrică spre vânzare. Nu uitați că 49% din piață aparține altora.

cota_piata_telefoane_t3_2014

sursa: IDC via TechCrunch.

  4 comentarii

 1. Ala e un Lenovo cu Motorola in burta?

    (Citează)

 2. @cartus: Mnope, n-a stat mult Xiaomi pe locul 3 ca l-a si detronat Lenovo.

  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1860

    (Citează)

  • E vorba de telefoane livrate în perioada iulie, august, septembrie. După finalizarea achiziției Motorola, vedem la final de trimestru 4 cum arată topul. Poate că Xiaomi va vinde și mai mult, deși cu Nexus 6 e cam dificil să învingă Motorola și Lenovo.

   Dar la final de T3, asta e situația.

     (Citează)

 3. http://i.imgur.com/CK6aONG.jpg
  Xiami nici nu trebuie să iasă din zona aia, mai ales că veniturile pe acolo cresc surprinzător de repede.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus