un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri din zona crepusculară

5 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Satul Micula, judetul Satu Mare
O femeie de 24 de ani nu avea permis, iar mașina pe care o conducea nu era înmatriculată. Asta nu a oprit-o să o ia pe cumnată-sa de 16 ani pentru a merge să-și ridice copiii de 4 și 6 ani. La trecerea de cale ferată a lovit-o trenul, după ce nu s-a asigurat.

Sătenii sunt revoltați! Nu pentru că o femeie conducea de ani de zile fără permis o mașină dubioasă și accidentul s-a lăsat cu două victime, ci sunt revoltați că statul nu pune bariere acolo. E vina trenului că a avut loc accidentul.

“Am ramas pur si simplu socat cand am aflat. Mi-am dat seama…si pe fetele mele le ducea la scoala anul trecut, puteau fi si ele sa fie victime oricand. Pacat…”, a povestit un vecin.

“Sa se puna aici o bariera! Ca ei au bani, sa se puna bariera, ca se moare asa!” a cerut un martor.

Observați spiritul caracteristic României: impersonalul “să se pună”, adică să facă altcineva treaba. Nici măcar nu ne pasă cine ar trebui să o facă, nici nu contează; altcineva să muncească! Apoi vine acel “că ei au bani”. Undeva, cineva are bani. Guvernul are bani, stă pe un teanc, dar nu vrea să-l cheltuie. Pun pariu că 30 de minute mai târziu aceiași oameni ar spune, în altă discuție, că statul cheltuie bani mulți și pe diverse chestii inutile.


Spitalul Elias, București
La spital a fost descoperită o bacterie nasoală care trăia în… săpunul dezinfectant. Toate cele 2000 de flacoane de săpun dezinfectant, acela cu care tot personalul se spală de mâini înainte de orice procedură medicală, erau infectate cu această bacterie.

Am avut în contract peste 2.000 de flacoane, din luna martie. Ştiu că am returnat 241 de flacoane, câte mai erau sigilate în depozitul de materiale. Va trebui să schimbăm toată tubulatura, vom vedea cine va pălti daunele. Discutând despre problema noastră, am aflat că a fost depistată şi la Târgu Mureş, şi la Târgovişte, şi la Focşani. Deci probabil că (săpunul, n.r.) este distribuit în mai multe locuri în sistemul sanitar românesc.

Problema nu este doar că acolo era o bacterie care deja s-a transmis unor bolnavi, că așa au descoperit-o, ci că aceasta trăia chiar în substanța care ar fi trebuit să omoare bacteriile. Vă dați seama ce calitate bună avea și probabil ce țepe dau unele firme care vând astfel de materiale sanitare spitalelor.

Dacă te uiți la știrile serii te simți ca-n Zona Crepusculară.

sursa: ProTV și Digi24.

    21 comentarii

  1. Mi-ai întărit unul din acele momente in care mi-e greata ca sunt roman. Cum de sunt posibile acest gen de întâmplări in Romania anului 2014? O femeie fara permis plimbă cu o masina neinmatriculata o grămadă de timp si plina cu minori, inconstientă absurdă. Un săpun banal a ajuns sa contamineze in loc sa dezinfecteze.. presupun ca si avea un pret per litru de speriat. Iar rezultatul este ca doctorii si asistentele erau mai “dezinfectate” daca veneau direct de la buda fara a se mai spală pe mâini. Fara doar si poate, in Romania e chiar totul posibil!

      (Citează)

    • @coco moll: păi @C o zice bine. Toți din jur știau ce face, nimeni nu s-a plâns. Într-o țară normală o raportau chiar vecinii la Poliție “bă e una fără permis care tot conduce mașina pe strada pe care se joacă și copiii mei!”.

        (Citează)

  2. Rezultatele coruptiei.

    Inconstienta aia conducea aiurea ca nu o deranja nimeni. Atat familia cat si prietenii ei stiu acest lucru dar ce conteaza? Sunt sanse mari ca si politistul din zona sa stie (asa cum se intampla in toate comunitatile mici) dar “las ca merge”.

    Idem si cu sapunul din spital – ministerul sa face ca liciteaza, producatorul ca presteaza si pacientul/noi ramanem de prosti. Cateva sanctiuni drastice inclusiv urmarire penala (fiindca vb aici de atentat la viata unor oameni) si lucrurile nu s-ar mai repeta.

    Dar vb aici de tara unde nu sunt manuale in scoli iar prim-ministrul ne explica ca nu e o problema ca oricum copiii au toti internet pe mobil.

      (Citează)

  3. si ei vor vota organizat si poate ca o sa se puna bariera aceea, ghiciti pe banii cui…

    pe de alta parte e usor amuzanta premisa ca daca masina era inmatriculata sau daca duduia avea permis asa ceva nu se intampla. asa suntem noi oamenii moderni, daca e certificat e bine, daca nu aman :)

      (Citează)

  4. Eu iau sapun lichid cu 3 lei litrul si il vand reambalat la hoteluri si restaurante. Profit: peste 2000%. ;)

      (Citează)

  5. De ce nimeni nu zice marca produsului infectat? In momentul in care se va afla marca, nimeni nu va mai cumpara, nu? E o pedeapsa destul de mare, fata de cei 1000 lei amenda, cat aui primit. Apoi, data viitoare cand cineva va mai avea idei nastrusnice, nu le-ar mai pune in aplicare, nu?

      (Citează)

    • @cartus: marca se vedea în reportaj, este un săpun făcut pentru spitale, nu ceva din comerț. O firmă a câștigat licitația de a livra sute de bidoane cu săpun, nu s-a cerut o anumită marcă.

        (Citează)

  6. Despre sapun… daca avea ambalajul cu inscriptia CE, ori e o “contaminare nedorita”, ori pretul a fost cum specifica legislatia… “pretul cel mai mic”. In rest, cazul femeii ar face normal…NORMAL???.. obiectul oprobriului concetatenilor muierii, dar fiind vorba de RO, e ca in cazul beatului prins la volan, care a castigat in instanta pentru ca politia foloseste alcoolteste si nu alcoolmetre. De ce nu i s-or fi recoltat probe biologice? sau alta era hiba si avocatul era prost, sau judecatorul a dat o solutie si presa a inteles altceva?

      (Citează)

  7. Firma producatoare Romchim este din Tg.-Mures, o firma de altminteri tipic romaneasca… tepe multe, calitate din parti, muncitori platiti doar pentru a nu muri de foame.
    Link: http://www.romchim.ro/ro/produse-profesionale-medicale
    Produsul in cauza este “Maxil Sapun Lichid”

      (Citează)

  8. Toată treaba aceea cu infecția bacteriană din săpun mă duce cu gândul la rezistența crescândă a tot mai multe bacterii la antibiotice. În SUA e problemă mare. Dacă Romchim și-a făcut treaba (în sensul asigurării concentrației minime de agent biocid) și bacteria aia a putut supraviețui în flacoanele acelea, atunci avem o problemă și mai mare.

      (Citează)

    • @Alx MAX: nu e o problemă mare, e mai degrabă un semn că se schimbă bacteriile și trebuie să avansăm și noi cu antibioticele sau să o lăsăm mai moale, dar încă nu a ajuns o problemă, cred că nici în 1% din cazuri.

        (Citează)

  9. @Radu,

    In Micula daca trec zilnic 4 trenuri ii ok :)))

      (Citează)

  10. Nu sînt de acord cu tine nwradule. Bariera “se pune” aşa cum strada “se construieşte” de către administraţie, nu de către cetăţeni. Da, pe banii statului. Da, aceşti sînt banii noştri de impozite, ştiu şi asta. Dar aşa se face.

      (Citează)

    • @alias: da, nu zic să pună oamenii ăia barieră, dar nici să nu se plângă la televizor că “nu se face”.

      Păi cine să facă? Tu, primarule? Tu, CNADNR? Perfect, hai acolo cu o sută de plângeri, referate, adrese etc. E simplu să stai și să te plângi în fața camerei că “nu se face” din oficiu așa, de parcă cineva ar putea ști dinainte unde sunt probleme, dacă nu le raportează nimeni. Plus că nu trăim în țara celor competenți care de la sine gândesc eficientizarea acestor puncte periculoase.

        (Citează)

  11. @alias: Bariera se pune acolo unde trec multe trenuri sau multe masini. In cazul de fata nu cred ca este cazul. Noi ca romani ne-am obisnuit ca altul/altii sa ne faca. Ei uite ca pentru propria viata esti singurul responsabil. Daca nu-ti pasa fii sigur ca nici altuia nu-i pasa de tine.

      (Citează)

  12. “statul cheltuie bani mulți și pe diverse chestii inutile” ai vre-un dubiu ca nu e adevarata afirmatia? Si da e normal sa zica ca trebuie puse de catre o institutie acele bariere ca doar nu sunt taranii autorizati sa puna ei bariera.
    Cat despre sapun, chiar va mai surprinde asa ceva? Nu v-ati dat seama nici acuma ca traim intr-o tara de cacat in care toata lumea fura cat poate mai mult si nu se face mai nimic pt cetateni ci fiecare sa se imbogateasca pe el cat mai mult. O tara cu niste legi de tot rahatu in care daca vrei sa faci ceva, asa sunt facute legile incat sa te incurce, nicidecum sa te ajute si fara spaga nu prea rezolvi mai nimic din pacate

      (Citează)

  13. Statul e mereu de vina. Esti incompetent? statul e de vina! Esti o vaca stearpa ce conduce de ani buni fara permis? statul e de vina! Te doare maseaua? statul e de vina! Statul e de vina? Ponta e de vina! Cam asa sta treaba in Romania.

      (Citează)

  14. @nwradu: probabil că discutăm degeaba, dar eu în continuare nu văd de ce din toată întîmplarea aia tu te legi de persoana care a zis de barieră. Nu s-a dus special la TV, reporterul a cerut părerea celor care erau acolo şi respectiva persoană i-a spus-o. Şi mie mi s-a părut că unele treceri la nivel sînt prost semnalizate. Şi tuturor ni se pare că funcţionarii statului sînt indolenţi în a repara problemele, pe care ar trebui să le repare/rezolve pt că ăsta le e jobul, nu numai în urma a 100 de sesizări.

      (Citează)

  15. Cand ajung prin sistemul sanitar romanesc, da Doamne sa fie cat mai rar, am procedura deja: nu ating nimic de nici un fel. Nici clanta la usa, in sala de asteptare stau in picioare si departe de restul de nefericiti.

      (Citează)

  16. @alias:

    Trecerile sunt semnalizate pentru cei care stiu semnificatia semnalelor. De fapt, chiar insasi prezenta caii ferate are o semnificatie pentru posesorul de permis auto.

    Pentru aialalti, solutia este sa se puna: bariera dubla, ghimpi si chestie din aia care iese din pamant ca la ambasade de nu treci nici cu tancul peste.

      (Citează)

  17. Femei de 20-30…. Nu vi se pare ca sunt toate niste retardate in ziua de azi ? Si ma mai acuza unii tot pe mine cand spun adevarul….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus