un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy Alpha – foarte frumos, dar foarte scump

3 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

samsung_galaxy_alpha_03
Am fost la lansarea noului Samsung Galaxy Alpha: frumos model! Acum chiar nu mai poate spune nimeni că Samsung nu face telefoane frumoase!

Este ușor și stă bine în mână. Rama este metalică și cu muchiile polișate, spatele are o textură discretă cu punctulețe, asemănător cu ce-am văzut la SGS 5. Cu un ecran de 4,7 inchi, grosime de 6,7 mm și doar 115 grame greutate, pare telefonul perfect ca aspect și formă.

Ca o observație, însă, este destul de asemănător cu vechiile generații iPhone, iar Samsung (zic eu) se laudă prea mult când spune că a construit un telefon metalic: are doar rama metalică. Când o fi ca HTC One, cu aluminiu peste tot, ar fi justificată lauda.

Sigur, pentru Samsung este un pas uriaș în față și deja design-ul Alpha va fi aplicat la viitorul Note 4 și probabil și la viitorul Galaxy S 6 la anul. Până atunci, însă, Galaxy Alpha mi se pare un pic prea scump pentru ceea ce oferă, adică ecran 1280 x 720 și până la urmă, puțin metal. Da, ecranul arată foarte bine și Androidul pare că zburdă pe el, da, celelalte specificații sunt toate de top (cameră 12 megapixeli, chipset foarte rapid, 2GB RAM, stocare 32 GB, filmare 4K, există chiar și variantă cu LTE de 300 Mbps), dar aș fi vrut ecran Full HD în pretul acesta.

Prețul? Cel mai bine vă orientați spre operatori. Galaxy Alpha poate fi comandat la Telekom, Orange și Vodafone (vai ce joc de culori am făcut), unde costă vreo 2.300 de lei. La eMAG și PC Garage sare de 2.800 de lei acum.

samsung_galaxy_alpha_06
samsung_galaxy_alpha_09
samsung_galaxy_alpha_01

    9 comentarii

  1. Pacat ca nu are slot pentru microSD.

      (Citează)

  2. Asta pentru ca eMAG si PC Garage le-au adus pe sub mana, pe canal neoficial si pun adaosuri imense. Si pentru ca operatorii de telefonie mobila au comanda 1000.

      (Citează)

  3. la banii astia trebuia sa fie full HD

      (Citează)

  4. Si, cel mai important minus, sta prost la capitolul baterie. Asa ca in aceasta zona a terminalelor cu dimensiuni decente (max 4.7″, mai sus avem palete de ping-pong cu conectivitate 4G), la momentul actual sef tot Sony Z3 Compact ramane, cu singurul minus ca nu are rama metalica. Ahhh, si ca nu e Samisungi, sa cada lumea mai usor prada marketing-ului lor…

      (Citează)

  5. Andreas Scotch

    03/10/2014 la 3:44 PM

    Radu : te inseli,am avut trei S2-uri si-ti pot spune clar..este noul S2 in nici un caz un “Iphi” wanna be,concluzia mea…priveste-l mai atent langa un S2 si constata diferentele minore…si da…singura lui problema este bateria din pacate…plus cum ai zis pretul imens …trist dar Marketing Rules:)

      (Citează)

  6. Aș putea întreba ce teste aveți voi pentru baterie? nu de alta, dar nici un telefon nu le trece.

      (Citează)

  7. Testul utilizarii cotidiene, ca m-am saturat sa incarc in fiecare seara telefonul sau, si mai rau, sa fie nevoie si in timpul zilei sa-l mai incarc putintel, de am ajuns sa umblu cu baterie externa dupa mine.
    De-asta ma si incanta asa tare Z3 Compact, dimensiuni decente si un endurance rating excelent pe GSMArena, cam dublu fata de Galaxy Alpha si triplu fata de One Mini-ul actual.

      (Citează)

  8. will it bend ? :))

      (Citează)

  9. Florin Samareanu

    08/10/2014 la 2:08 PM

    Will it blend? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus