un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mare rușine: militarii SUA au strâns gunoiul după turiștii români de pe litoral

9 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Ce rușinos mi se pare să vină soldații americani să strângă gunoaiele lăsate de români pe plajele de la Constanța! Mai mare rușine ca acum, o mai mare palmă dată nu României ca stat, ci oamenilor de aici și mârlăniei lor, nu am văzut până acum.

Nu, nu poți spune că-ți plătești taxele la stat, așa că să vină “statul” să curețe plaja. Pe același principiu, ar trebui ca statul să adune și hârtiile aruncate de tine pe trotuar, că deh, sunt măturători plătiți de primărie, dar nu uitați că acei oameni sunt angajați pentru a corecta mizeria “accidentală”, naturală dacă vreți, dintr-o societate în care totuși fiecare om are bunul simț să nu lase din nepăsare sau intenție mizerie în jurul său.

Acum câteva zile se estima că turiștii au lăsat pe plaje 80 de tone de gunoaie. Niște elevi străini au strâns la Eforie Sud două sute de saci de gunoaie, iar acum 100 de militari SUA și de angajați ai Ambasadei SUA au strâns 5 tone de gunoi în zona Năvodari. Vă dați seama câte PET-uri goale, pahare de plastic și mucuri de țigară trebuie să fie pentru a cântări 5 tone?

Ce s-a întâmplat acum este echivalentul acelor știri în care afli că niște oameni au dat buzna în casă la un vecin din acela care avea tot apartamentul plin de gunoaie și mizerie și cei din bloc nu i-au mai suportat mizeria, așa că i-au făcut ei curat. SUA, deghizat sub o campanie drăguță de imagine gen “ne găzduiți aici, hai să punem și noi umărul la ceva”, ne-a zis că de fapt suntem incapabili să strângem noi gunoiul. “Pute după voi, bă”.

Mare rușine.

sursa: Digi24.

    17 comentarii

  1. Cei care au facut si fac asta in mod curent, o vor face si de acum inainte. Au in ei un sortiment de nesimitire foarte rezistent. Cei care inteleg aceasta stire faceau si inainte curat dupa ei.

      (Citează)

  2. mda, ce rusine!
    imaginea Romaniei in lume, de stat super dezvoltat si super civilizat tocmai s-a prabusit. am muncit degeaba toti anii astia…

      (Citează)

  3. După titlul care începe cu “Mare Rusine”, aștept altele care încep cu: șoc, îngrozitor, cataclismic, nu o sa îți vina sa crezi, te umpli de emoție când o sa citești asta etc

      (Citează)

    • @nashu_mare: este mică rușine? Să nu ne speriem să folosim adjectivele potrivite. Când o fi ceva șocant sau îngrozitor, voi folosi acele cuvinte.

        (Citează)

  4. Pe la ~20 sept am mers pe plaja din Vadu, acea plaja salbatica, izolata, de iesi din sat si mai mergi vreo 5 km prin stufaris, te-ti taie serpii calea :)
    Plaja superba, fiind deja in afara sezonului nu mai era nici tipenie de om, DAR si acolo erau gunoaie: pungi, sticle/doze de bere, hartie igienica maro, etc.
    Unii sunt atat de animale incat se duc intr-un loc 100% salbatic si nici acolo n-ar fi in stare sa stranga tot intr-un sac la plecare…

      (Citează)

  5. Rusine ca rusine, ne-au dat de fapt o LECTIE!

    Puterea exemplului e foarte importanta, mai ales ca merge atat la cei/cele cu 4 clase, cat si la doctorii in drept precum cel ce conduce guvernul actual.

      (Citează)

  6. @nwradu

    Este la fel de “mare rusine” precum sunt de socante articolele de pe net care incep cu “soc”.

      (Citează)

  7. Citisem de cateva zile stirea asta si mi-a trecut prin cap ceva asemanator.

    Eu am mai zis-o si-am s-o zic: romanul o sa se civilizeze cu amenzi frecvente si usturatoare, pe care sa fie constrans sa le plateasca.

      (Citează)

  8. Prin alte tari nu sunt astfel de activitati prin care voluntarii strang gunoaiele altora? Le-am inventat noi sau cum?

    Faptul ca, in acest caz, printre voluntarii romani sunt si militari americani (pentru ca stirea originala aminteste de fapt acest lucru, In treacat ce-i drept, pentru ca tot o chestie lacrimogena s-a vrut si la televizor) este oarecum intamplator sau tine de vointa lor.

    Si de ce mi-ar fi mie rusine? Ce? Eu arunc hartii pe jos? Eu murdaresc? Rusinea o poti avea atunci cand esti prins facand ceva imoral. Este fix aceeasi chestie ca declaratia “mi se face rusine cand vad tigani romani cersind pe strada in Paris”. Serios? De ce? Tu i-ai trimis sau cum? Tu, personal, i-ai invatat?

      (Citează)

  9. mircea (primul)

    09/10/2014 la 12:27 PM

    praf in ochi. noroc ca a venit mesia natiunilor, recte Murica, sa ne faca noua ordine. sictir, ca nici la ei nu calci pe petale de trandar si miros gunoaiele a levantica.

      (Citează)

  10. Din punctul meu de vedere e vorba de o rusine pe care o resimtim noi ca si popor, nu ca individ pentru ca nu imaginea individului e analizata, ci a oamenilor care traiesc in Romania. E vorba despre o privire de ansamblu.

    Pe de alta parte, cei care nu-s capabili sa-si indrepte comportamentul vor continua sa arunce gunoaie la fel ca si pana acum, iar cei care sunt capabili sa inteleaga despre ce e vorba vor incerca sa-si indrepte obiceiurile astea si sa dea un exemplu celorlalti.

      (Citează)

  11. da, rusine mare, teo peter s-ar rasuci in mormant, daca ma-ntelegi.

      (Citează)

  12. De ce abia acum ? acum mai mult de 10 ani am trecut pe la “lacul rosu” … brazii, infipti in lac in momentul formarii lui, erau inconjurati de pet-uri, sa tot uiti ca este un lac natural format printr-o alunecare de teren …

      (Citează)

  13. Mie rusine mie acum doar citind acest articol, ce sa mai zic sa mai si fi vazut…

      (Citează)

  14. Nu spun ca e bine ca oamenii sa lase gunoaie in urma lor – departe de mine acest gind. Eu unul nu las. Dar in orice tara am fost (si am destul de multe locatii exotice la activ, din fericire), erau oameni care cu asta se ocupau: curatenia plajei. Ori erau oameni dedicati, ori se ocupau baietii care inchiriau sezlongurile. “Mare rusine” o fi, dar pentru autoritatile din Mamaia care pe plajele publice nu au personal care sa se ocupe de curatienie iar pentru plajele private nu au regulamente clare in privinta asta – respectiv angajati care sa se ocupe de plaja. Stirea asta intra la categoria “romanii au lasat tone de gunoaie in urma lor in noaptea de revelion”. Oamenii sunt cam la fel peste tot. Diferenta o face organizarea autoritatilor si legislatia.

      (Citează)

  15. mda, parerea mea, ar trebui sa fie niste amenzi uriase, sa vedeti atunci daca mai gasiti mizerie …. va asigur ca nu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus