un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Debauve et Gallais deschide un magazin în București

13 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Vizavi de hotelul Radisson, lângă Terminus, s-a deschis o ciocolaterie Debauve & Gallais. Au o tradiție foarte mare în domeniul ciocolatei, producând-o încă de la 1800 pentru curtea regală a Franței și abia ulterior începând să vândă aceleași produse și publicului, pe unele abia în 1913. Au magazine în diverse orașe mari ale lumii, iar acum și în București. Site-ul oficial este debauve-et-gallais.ro. Prețuri nu cunosc, am trecut pe acolo într-o duminică și era închis.

debauve_et_gallais_ciocolata


După ce covrigăria-patiseria Petru de la Universitate s-a închis, fiind înlocuită de un “Andreea F patiserie fină artizanală”, acum și Petru de la Piața Victoriei a avut aceeași soartă.

Cine este Andreea F? De ce ai da unei patiserii inițiala ta? Adică ori îi spui “Andreea patiserie” ori “Andreea Filimon patiserie” (sau de la ce-o veni F-ul, că nu știu). Într-o zi trebuie să încerc și produsele de acolo.
patiserie_andreea_f

  8 comentarii

 1. asa sunt femeile, unele sunt f altele sunt nf… tipa a vrut sa evidentieze categoria din care dace parte.

    (Citează)

 2. 1. Poate e ruda cu Radu F
  2. eu zic sa ai grija, avertismentul ala zice ca prajiturile se consuma pe propria raspundere

    (Citează)

 3. Pai si intre 1870 si 1913 cui au vandut produsele ? Curtea regala franceza nu a mai existat .

    (Citează)

 4. Intre 1870 si 1913 au avut inventar.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus